Δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ. για την πορεία στις 28/1: Κάτω οι χουντικού τύπου διώξεις!

Δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ. για την πορεία στις 28/1

Κάτω οι χουντικού τύπου διώξεις!

 –

Οι μεγάλες πορείες της Πέμπτης 28/1 φαίνεται ότι έκαναν την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς καταστολής να αφηνιάσουν, αφού ήταν ένα γερό χαστούκι και έσπασαν στην πράξη την απαγόρευση που προσπάθησαν να επιβάλλουν. Η ΕΛ.ΑΣ. έτοιμασε δικογραφία για την παραβίαση διατάξεων του νέου χουντονόμου για τις συναρθοίσεις, αλλά της απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων για «υγειονομικούς» λόγους!

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που κυβερνάει τόσο καιρό με χουντικές απαγορεύσεις, που λειτουργεί όλο και πιο αυτονομημένα και θέλει να παγιώσει ένα νέο καθεστώς γενικής αστυνομοκρατίας, δεν ανέχεται την παραμικρή αμφισβήτηση απέναντι στην πολιτική της! Θέλουν να περάσουν τα ακραία μέτρα της πανεπιστημιακής αστυνομίας και των φοιτητοδικείων, των διαγραφών, των βάσεων εισαγωγής, της μείωσης εισακτών και κλεισίματος τμημάτων κ.λπ. και να υπάρχει έξω σιγή νεκροταφείου. Για άλλη μια φορά, πιπιλάνε την καραμέλα του «συγχρωτισμού», για να κρύψουν αυτό που έχει αποδει όταν έχει αποδειχθεί περίτρανα, ότι το λοκντάουν το χρησιμοποιούν ως «ευκαιρία διαρκείας» για να περάσουν σωρεία μέτρων που καταστρέφουν δικαιώματα, ελευθερίες και κοινωνικές κατακτήσεις χρόνων! Και μάλιστα, με την απαγόρευση που βγάλανε για τις συναρθοίσεις άνω των 100 ατόμων να μην ισχύει για τους χώρους των εμπορικών καταστημάτων, φανερώνοντας την υποκρισία σε οποιαδήποτε επίκληση «υγειονομικών λόγων». Όλα αυτά ενώ ετοιμάζουν νέο γενικό-σκληρό λόκνταουν, που θα γιγαντώσει τα αδιέξοδοα στην οικονομία και την κοινωνία, αυξάνοντας την κοινωνική συμπίεση, δημιουργώντας πρόσθετες προϋποθέσεις για κοινωνικές εκρήξεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος, στην προσπάθεια να επιβάλλουν μια γενική ευθυγράμμιση και πειθάρχηση όλης της ελληνικής κοινωνίας σ’ αυτό το νέο «γύψο», ξεκινάει η δίωξη ακόμα και των πιο μετριοπαθών φωνών όπως του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών στις 28/1, όπου επικαλούνται πιλοτικά ότι δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις του διαμεσολαβητή της ΕΛΑΣ.

Οι πορείες στις 28/1 να είναι η αρχή για να πετάξουμε αυτούς τους ακραίου νεοφιλελεύθερους και τα χουντονομοσχέδιά τους στα σκουπίδια! Να συνεχίσουμε με έναν αγώνα διαρκείας, με συντονιστικά και επιτροπές σε κάθε σχολή, γειτονιά, χώρο δουλειάς. Ενώνοντας φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους και άνεργους, όλους όσους στενάζουν κάτω απ’ τη σημερινή κατάσταση. Δημιουργώντας παντού κέντρα αγώνα ενάντια στα αντιδημοκρατικά μέτρα. Να σπάσουμε τις απαγορεύσεις, που κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ανοιχτή απαγόρευση κάθε αγώνα και αντίστασης και όχι για οποιοδήποτε «υγειονομικό» μέτρο! Και να ετοιμάσουμε παντού το ξεδίπλωμα της γενικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση, για να τη διώξουμε πριν είναι πολύ αργά.

https://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.com/2021/01/281_29.html