Συγκεντρώσεις ενάντια στην Καταστολή, Σάββατο 6/2. Κάτω το κράτος έκτακτης ανάγκης και οι χουντικές απαγορεύσεις

ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΟΙ ΧΟΥΝΤΙΚΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ!

Μαχητική Υπεράσπιση των Δημοκρατικών Ελευθεριών

Συγκεντώσεις Σάββατο 6/2

Αθήνα: 12μ Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη: 12μ πλατεία Αριστοτέλους

Ιωάννινα: 12μ Περιφέρεια

Πάτρα: 12μ Πλατεία Γεωργίου

Με χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία του κορονοϊού, με όλους τους δείκτες της οικονομίας να καταρρέουν, με την ανεργία και την φτώχεια να φουντώνουν, με το δημόσιο χρέος και κάθε είδους χρέη να καλπάζουν, η νεοφιλελεύθερη χούντα της ΝΔ είναι αποφασισμένη να φορτώσει την κρίση στους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ταΐζοντας με κάθε μέσο το σάπιο και παρασιτικό ελληνικό κεφάλαιο. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι για να επιβάλουν αυτή την πολιτική χρειάζονται ένα όλο και πιο ζοφερό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Αξιοποιούν την «χρυσή ευκαιρία» της πανδημίας, για να εμπεδωθεί ένα μαύρο καθεστώς χουντικών απαγορεύσεων, περιστολής ακόμα και των πιο βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Δίπλα στην ενοχοποίηση της κοινωνίας με την ελεεινή προπαγάνδα της «ατομικής ευθύνης», η απαγόρευση της κυκλοφορίας και των διαδηλώσεων, τα ωμά χτυπήματα των κινητοποιήσεων στις 17/11 και 6/12, ο πακτωλός χρημάτων για προσλήψεις αστυνομικών και υπερεξοπλισμό της αστυνομίας, προετοιμάζουν τα επόμενα βήματα: πανεπιστημιακή αστυνομία, μαζική χρήση αύρας κατά διαδηλωτών (με άμεσο κίνδυνο βαρύτατων τραυματισμών), ΜΑΤ και «Δράση» με ενσωματωμένες κάμερες (ώστε να γίνονται μαζικές συλλήψεις ακόμα και μετά το τέλος μιας διαδήλωσης), στοχοποίηση αγωνιστών ως «οργανωτών» απαγορευμένων διαδηλώσεων. Ετοιμάζουν ακόμα τη μετατροπή κάθε «αδικήματος βίας κατά της αστυνομίας» σε ιδιώνυμο, ώστε να τιμωρείται με πολύ πιο βαριές ποινές. Αλλά και τη «νέα ΕΛΑΣ», που θα υλοποιήσει αυτό το σιδηρόφραχτο σχέδιο, το δόγμα ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΑΝΤΟΥ, της αστυνομοκρατίας των πάντων.

Έχουμε μια βαθιά, αντιδραστική τομή στην πολιτική φύση του αστικού καθεστώτος, με την παραβίαση του ίδιου του αστικού συντάγματος, την ανοιχτή πλέον χρησιμοποίηση δικτατορικών μεθόδων, στα πρότυπα του μετεμφυλιακού κράτους του χαφιέ και του χωροφύλακα (που είχε ηττηθεί με την Εξέγερση του Πολυτεχνείου και τους μεγάλους αγώνες των πρώτων χρόνων της Μεταπολίτευσης). Οι αστικές δυνάμεις θέλουν να εκμεταλλευτούν την κρίση του εργατικού κινήματος, να δώσουν στα κατασταλτικά χτυπήματά τους στρατηγικά ή ακόμα και συντριπτικά χαρακτηριστικά. Το εγχείρημά τους δεν είναι εύκολο, ο κίνδυνος όμως είναι θανάσιμος! Το λεγόμενο «κέντρο» της ΝΔ, η ομάδα του Μητσοτάκη, γίνονται όλο και πιο ακραίοι, όλο και πιο λυσσασμένοι ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία, ενάντια στο κίνημα και τους αγώνες. Με απαραίτητο συμπλήρωμα τους διάφορους ανοιχτά ακροδεξιούς, ρατσιστές, «πατριώτες», όλοι μαζί ουρλιάζουν υπέρ των αξιών της Αστυνομίας και του Στρατού, των πανάκριβων εξοπλισμών που σημαίνουν διαλυμένα ή κλειστά σχολεία και νοσοκομεία…

Το δόγμα «νόμος και τάξη» ήρθε για να μείνει. Θέλουν έτσι να αναχαιτίσουν τις μεγάλες εκρήξεις, που έρχονται αργά ή γρήγορα, λόγω της ακραίας αδικίας, εκμετάλλευσης, καταπίεσης. Κομβικό ρόλο παίζουν τα καλοταϊσμένα με δημόσιο χρήμα ΜΜΕξαπάτησης, σπέρνοντας τον τρόμο σε εργαζόμενους, φτωχούς, νεολαία. Οποιοσδήποτε τολμά να αρθρώσει αντίθετη γνώμη, στοχοποιείται, στιγματίζεται ως «λαϊκιστής», «άκρο» ή «ψεκασμένος», ως επικίνδυνος που πρέπει να φιμωθεί.

Ιδανικός συνοδοιπόρος της κυβέρνησης στέκεται ο ΣΥΡΙΖΑ: αφού δυσφήμησε κάθε ιδέα της αριστεράς και άνοιξε τον δρόμο σε μια αδίστακτη δεξιά, ουσιαστικά στηρίζει όλες τις χουντικές απαγορεύσεις, στο όνομα της πανδημίας. Χαρακτηριστική η άθλια στάση του τις μέρες του Πολυτεχνείου και π.χ. οι δηλώσεις συνδικαλιστικού στελέχους του ότι τα θύματα της καταστολής είναι «υπερεπαναστάτες», που δεν αξίζουν ούτε στοιχειώδη πολιτική και οικονομική στήριξη. Από την πλευρά τους, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, παρά τα παχιά λόγια, περιορίζονται σε ανώδυνες συμβολικές και διαδικτυακές διαμαρτυρίες, προσαρμοζόμενα στις κυβερνητικές απαγορεύσεις και στην αντιδραστική στροφή της «νέας κανονικότητας».

Ο αγώνας για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Να σταθούμε ανυποχώρητα στο πλευρό όλων των διωκόμενων αγωνιστών, απαιτώντας παύση κάθε δίωξης, απόσυρση όλων των κατηγοριών. Να καλύψουμε αλληλέγγυα τα δικαστικά έξοδα, να αρνηθούμε την πληρωμή των εξοντωτικών προστίμων, να παλέψουμε για τη διαγραφή τους χωρίς νομικίστικες αυταπάτες. Ο δρόμος αναπόφευκτα θα είναι μακρύς, απαιτεί θυσίες. Με υπομονή και επιμονή, να προετοιμάσουμε έναν μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα για το σπάσιμο στην πράξη των χουντικών απαγορεύσεων. Πάνω απ’ όλα, να οργανώσουμε ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο, για τη μαχητική υπεράσπιση των ελευθεριών μας, την έμπρακτη επιβολή τους ενάντια στις ορδές πραιτοριανών της «Νέας ΕΛΑΣ». Με δομές αυτοοργάνωσης σε γειτονιές, χώρους δουλειάς, σχολεία και σχολές, δημιουργώντας παντού εστίες αντίστασης, με την ενότητά μας μέσα στον αγώνα. Έτσι θα χτιστούν προϋποθέσεις για μια μαζική ανασυγκρότηση και αντεπίθεση του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, για δοθεί μια σκληρή, αποφασιστική και νικηφόρα σύγκρουση με τη χούντα της ΝΔ και του Μητσοτάκη.

Aπόσυρση όλων των κατηγοριών. Διαγραφή όλων των προστίμων. Διάλυση των «ειδικών σωμάτων» – Αφοπλισμός της ΕΛΑΣ. Κάτω η πανεπιστημιακή αστυνομία και τα πειθαρχικά–φοιτητοδικεία.

Στον δρόμο θα σπάσουν οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων & η κρατική τρομοκρατία!

Λεφτά για Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές Ανάγκες – Όχι για εξοπλισμούς και καταστολή

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ