Απόλυση εργαζόμενης μητέρας από μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Η εργοδοτική αυθαιρεσία καλπάζει ανεξέλεγκτα

Απόλυση εργαζόμενης μητέρας από μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ

 –

Στις αρχές Δεκέμβρη, μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ απέλυσε εργαζόμενη μητέρα τριών παιδιών. Η επί 5 χρόνια εργαζόμενη, Αλεξία Τσίμπρη, αρνήθηκε να υπογράψει την καταγγελία σύμβασής της και απευθύνθηκε αμέσως στο Εργατικό Κέντρο Πύργου.

Όπως χαρακτηριστικά περιγράφει η ίδια:

«Εργάζομαι σε μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ, ξένη εδώ στον Πύργο. Με κάλεσε την Πέμπτη το πρωί η διευθύντριά μου μαζί με την επιθεωρήτριά μου και μου ανακοίνωσαν την απόλυσή μου χωρίς να μου δώσουν τους ακριβείς λόγους, αλλά κάποιους που δεν ισχύουν. Δεν με κάλεσαν στο γραφείο που υπάρχουν κάμερες, αλλά στην κουζίνα, να μου ανακοινώσουν την απόλυσή μου. Εγώ αρνήθηκα να υπογράψω. Μου είπαν απλώς, ότι δεν απέδιδα στη δουλειά μου… Όταν αρνήθηκα να υπογράψω μου είπαν ότι δεν μπορώ να φύγω από τον χώρο αν δεν υπογράψω! Τους είπα ότι πρέπει να ενημερώσω τους δικούς μου, να διαβάσω με προσοχή το χαρτί, γιατί είχα ταραχτεί εκείνη τη στιγμή, να ενημερώσω το δικηγόρο μου… τους ρώτησα αν με εκβιάζουν και μου απάντησαν «πάρτο όπως θες». Τους είπα τότε ότι αν δεν ανοίξουν την πόρτα θα καλέσω την αστυνομία και έτσι μου άνοιξαν…».

Από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου Πύργου, η αντιπρόεδρος Χρύσα Ζούπη, τόνισε ότι «…βρισκόμαστε εδώ για να την υπερασπιστούμε ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία που επικρατεί εν μέσω COVID. Θέλω να πω ότι τα εργατικά δικαιώματα ειδικά των ιδιωτικών υπαλλήλων έχουν εκλείψει, δεν διασφαλίζονται από κανένα νόμο, υπάρχει το σύστημα «ότι ό,τι θέλει ο εργοδότης αυτό και πράττει»».

Με πρόσχημα την πανδημία του κορονοϊού, η εργοδοτική αυθαιρεσία καλπάζει ανεξέλεγκτα. H κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί ένα συντριπτικό χτύπημα στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας.

Tο μόνο που προσφέρουν οι νεοφιλελεύθεροι στους εργαζόμενους είναι το όργιο καταστολής και κρατικής τρομοκρατίας, όπως φάνηκε στις διαδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, την απεργία 26/11 και την επέτειο για τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου. Οικοδομούν ένα σκληρό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που με τα ΜΑΤ και τα δικαστήρια θα καταστέλλει και θα καταδικάζει όποιον αντιστέκεται και διεκδικεί.

Πρέπει να οργανώσουμε την Αντεπίθεσή μας απέναντι σε αυτήν τη βαρβαρότητα. Να πάρουμε τη μάχη για τη ζωή και το δίκιο στα δικά μας χέρια.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων