Oι διαδηλωτές σπέρνουν τον ιό ενώ τα ΜΑΤ ούτε καν κολλάνε… (σχόλιο για τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη)

Oι διαδηλωτές σπέρνουν τον ιό ενώ τα ΜΑΤ ούτε καν κολλάνε…

Οι φαντάροι σε στρατόπεδο στα Ιωάννινα κολλάνε, αλλά κάποιοι υπεύθυνοι επέλεξαν να αποσιωπήσουν το γεγονός!

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρυσοχοίδης, στην προσπάθεια του να… συμμαζέψει, τα ασυμμάζευτα και να δικαιολογήσει τις ορδές αστυνομικών που είχαν κατακλύσει την Αθήνα και ολόκληρη την Ελλάδα ανήμερα της 17 Νοέμβρη προχώρησε σε μια σειρά δηλώσεων που προκαλούν τουλάχιστον απορία.

Σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνική εκπομπή ζήτησε συγγνώμη από τις εννέα διαδηλώτριες που συνελήφθησαν επειδή συμμετείχαν σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών λέγοντας: «Έχουν δίκιο οι συγκεκριμένες κυρίες. Θεωρώ ότι ήταν μια υπερβολή που δεν έπρεπε να γίνει, και οφείλω να ζητήσω και συγγνώμη για αυτό» ενώ παράλληλα προανήγγειλε ότι και στις 6 Δεκέμβρη δεν θα επιτραπεί καμία διαδήλωση γιατί σε αυτή τη συγκέντρωση «θα μαζευτούν πολλά παιδιά, νέοι που θα μεταφέρουν τον ιό»…!  Αλλά καμία συγνώμη δεν ειπώθηκε για τους δεκάδες τραυματίες και τις συλλήψεις  σε ολόκληρη την Ελλάδα στην επέτειο του Πολυτεχνείου ενώ το ρεσιτάλ γέλιου συνεχίστηκε όταν ερωτήθηκε για τους 5000 χιλιάδες αστυνομικούς που είχαν καταλάβει την Αθήνα στις 17 Νοέμβρη. Παρά τις άφθονες μαρτυρίες και φωτογραφίες με αστυνομικούς χωρίς μάσκες και αποστάσεις μεταξύ τους, ο Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι «οι 5.000 άνθρωποι (σ.σ. αστυνομικοί) που αναπτύχθηκαν στο Πολυτεχνείο, φορούσαν όλοι μάσκες, ήταν αραιά ο ένας από τον άλλον βάσει οδηγίας που δόθηκε και ήταν έξω. Δεν μεταδίδεται έξω ο ιός στην ατμόσφαιρα. Ο ιός μεταδίδεται σε κλειστούς χώρους». Ας μας εξηγήσει ο «κύριος» Χρυσοχοΐδης με ποια λογική υποστηρίζει ότι ο ιός είναι εξαιρετικά μεταδοτικός μεταξύ διαδηλωτών που τηρούν όλα τα υγειονομικά μέτρα ενώ για τους αστυνομικούς ισχύει το αντίθετο; Ή τέλος πάντων αν ο κορονοϊός μεταδίδεται μόνο σε εσωτερικούς χώρους, για ποιο λόγο απαγορεύτηκε η πορεία του Πολυτεχνείου; Με ποια λογική δεκάδες αγωνιστές ξυλοκοπήθηκαν, συνελήφθησαν, στοιβάχτηκαν μέσα σε κελιά και τους επιβλήθηκαν εξοντωτικά πρόστιμα;

Είναι ξεκάθαρο πλέον σε όλους ότι ο πραγματικός λόγος των χουντοαπαγορεύσεων δεν είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά η κατάργηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Τα περιστατικά της επικίνδυνης αδιαφορίας της κυβέρνησης για την ουσιαστική αντιμετώπιση της πανδημίας  έχουν χτυπήσει κόκκινο!

31 Κρούσματα κορονοϊού σε στρατόπεδο στα Ιωάννινα

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το περαστικό στα Ιωάννινα όπου 31 φαντάροι του στρατοπέδου «Κατσιμήτρου» στο Πέραμα διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Το εντυπωσιακό είναι πως, ενώ οι υπεύθυνοι γνώριζαν τουλάχιστον από την Τρίτη την πιθανότητα ύπαρξης ενεργών κρουσμάτων, καθώς πολλοί φαντάροι είχαν εμφανίσει συμπτώματα, όχι μόνο δεν προχώρησαν στις απαραίτητες διαδικασίες, αλλά μάλλον προσπάθησαν να αποσιωπήσει το γεγονός. Μόνο μετά από καταγγελίες γονέων νεοσύλλεκτων ήρθε στο φως της δημοσιότητας αυτό που συνέβη. Άραγε να περιμένουμε να στείλει και εκεί τα ΜΑΤ η κυβέρνηση για να σταματήσει τη διάδοση του κορονοϊoύ ή οι δυνάμεις καταστολής ξέρουν να δέρνουν μόνο φοιτητές και αγωνιστές και μάλιστα έξω στην ατμόσφαιρα που σύμφωνα με τον ίδιο τον υπουργό Χρυσοχοίδη δεν μεταδίδεται ο ιός;

Φτάνει πια με την τραγελαφική και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης

Την ώρα που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την αλματώδη αύξηση κρουσμάτων και θανάτων, με το ΕΣΥ να βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει ως «εχθρό» τους εκείνους που ζητούν περισσότερες ΜΕΘ, μαζικές προσλήψεις υγειονομικών και πραγματικά μέτρα προστασίας. Η επικίνδυνη κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκει χρήματα για προσλήψεις αστυνομικών, για πανάκριβους πολεμικούς εξοπλισμούς, για να ξελασπώνει τους μεγαλοεπιχειρηματίες, αλλά μειώνει τον προϋπολογισμό για την υγεία κατά 600 εκ. ευρώ και ψηφίζει μια σειρά αντεργατικών μέτρων που στοχεύουν τον πυρήνα των κατακτήσεων των εργαζομένων (8ωρο, απεργία, Κυριακάτική αργία). Για να τα εφαρμόζουν στην πράξη όλα αυτά ενισχύουν το τερατώδες Κράτος Έκτακτης Ανάγκης των ΜΑΤ και των δικαστηρίων.

Οι αγώνες μας, για να επιβάλλουμε μια άλλη, ριζικά διαφορετική πολιτική, είναι η μόνη πραγματική προστασία της υγείας και της ζωής μας.