Πρωτοφανής σύμβαση εργασίας για 400 υπάλληλους της ALPHA BANK

Πρωτοφανής σύμβαση εργασίας για 400 υπάλληλους της ALPHA BANK

400 υπάλληλοι της ALPHA ΒΑΝΚ μετακινήθηκαν στην εταιρία διαχείρισης κόκκινων δανείων Cepal με πρωτοφανείς όρους.

Μετά από καταγγελίες συνδικαλιστών ήρθαν στην επιφάνεια οι όροι μιας σύμβασης που δεν έχουν καμία σχέση με την υπάρχουσα εργατική νομοθεσία. Η εταιρία θέτει σαν όρο στην σύμβαση να μπορεί να μετακινεί τον εργαζόμενο όπου θέλει ( ακόμα και σε άλλη πόλη) να τον απασχολεί σε κυλιόμενες βάρδιες, φυσικά να τον απασχολεί με την τηλεργασία καθώς και να του αναθέτει πρόσθετα καθήκοντα- υπερωρίες χωρίς καμία επιπρόσθετη αμοιβή. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι αν ο εργαζόμενος στην νέα εταιρία αποφασίσει να παραιτηθεί μέσα στον πρώτο χρόνο υποχρεούται να αποζημιώσει την εταιρία με 6 έως 12 μισθούς!

Αυτό είναι το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης που εργαζόμενος δεν έχει κανένα δικαίωμα και του επιβάλλονται όροι που τον μετατρέπουν σε δούλο. Μπορεί η σύμβαση αυτή να μην υπάρχει σε κανένα εργατικό δίκαιο, όμως η άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα οδήγησε 400εργαζόμενους στην υπογραφή της. Η κυβέρνηση πατώντας στην άσχημη αυτή κατάσταση ετοιμάζει τις επόμενες βδομάδες νομοσχέδιο που θα νομιμοποιήσει αυτούς τους όρους και όχι μόνο. Ετοιμάζεται πέρα από τα δικαίωμα των εργαζομένων να τσακίσει και τις συνδικαλιστικές τους ελευθερίες.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να προετοιμάσουμε την Αντεπίθεση μας, να οργανωθούμε για να τσακίσουμε το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης και το Κράτος Έκτατης Ανάγκης που μας έχει μετατρέψει σε δούλους, χωρίς καμία αξιοπρέπεια.

Αντεπίθεση Των Εργαζομένων