Μαθητική Αντεπίθεση: Κάτω τα χέρια από τη νεολαία. Παρασκευή 9/10 Συγκέντρωση στο Υπ. Παιδείας

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

Κεραμέως: «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν»

Επιβολή ηλεκτρονικών απουσιών και τηλε-εκπαίδευσης, αντί μέτρων προστασίας και χρημάτων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων!

Μαθητική Κινητοποίηση: Παρασκευή 9/10, 12:00, Υπουργείο Παιδείας

Κινητοποιήσεις για τη Δίκη της ΧΑ:

Αθήνα: Τετάρτη 7/10, 10:00, Εφετείο

Θεσσαλονίκη:Τρίτη 6/10, 18:00, Άγαλμα Βενιζέλου

Πάτρα: Τετάρτη 7/10, 11:00, Πλατεία Γεωργίου

Στη ψήφιση νέων τιμωρητικών διατάξεων προχώρησε η Υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως,την Τετάρτη 30/9, επιδεικνύοντας μια εκδικητική στάση απέναντι στους δίκαιους αγώνες και τα δίκαια αιτήματα των μαθητών! Αντί να δώσουν λεφτά στα σχολεία, αντί να προσλάβουν εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες, αντί να δώσουν κατάλληλεςμάσκες(ακόμη δεν έχουν υπολογίσει τις σωστές διαστάσεις!) και να φτιάξουν τμήματα 15 μαθητών, οι εγκέφαλοι των «ειδικών» και «αρίστων»του Υπουργείου Παιδείας, «βρήκαν τηλύση» :

1)    Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

2)    Στα κατειλημμένα σχολεία επιβάλλεται τηλε-εκπαίδευση από 1/10, αλλά απαγορεύεται στους μαθητές, που συμμετέχουν σε κατάληψη, να παρακολουθούν και παίρνουν υποχρεωτικά απουσίες. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να τηρούν ηλεκτρονικό απουσιολόγιο(!) και να μετατραπούν έτσι σε καταδότες των μαθητών τους. Οι απουσίες αυτές μάλιστα θα λαμβάνονται υπόψιν και για τον χαρακτηρισμό της διαγωγής των μαθητών!

Αυτή είναι η λύση για την αντιμετώπιση των καταλήψεων: αντί η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των μαθητών, επιβάλλει υποχρεωτική τηλε-εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία, το πρωτόγνωρα δικτατορικό μέτρο τωνηλεκτρονικών απουσιών και του φακελώματοςτων μαθητών που αγωνίζονταικαι μαθήματα σε αργίες, εορτές και Σάββατα. Άραγε αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των μαθητών, πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία και πόσα θα μείνουν ανοιχτά μέσα στον Οκτώβριο λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας;

Οι νέες εκδικητικές διατάξεις της Κεραμέως πρέπει να αποτελέσουν «κόκκινο πανί» για το μαθητικό κίνημα, για να συνεχίσει πιο δυναμικά, μαχητικά και ενωτικά τους αγώνες του! Να μην υποκύψουμε στους εκβιασμούς και τις απειλές της Κεραμέως! Όλα αυτά τα μέτρα τα ψηφίζουν επειδή μας φοβούνται! Σε κανένα κατειλημμένο σχολείο να μην εφαρμοστούν τα ηλεκτρονικά απουσιολόγιακαι η τηλε-εκπαίδευση, που δεν είναι αντικειμενικά προσβάσιμη από όλους τους μαθητές, αποτελεί καρικατούρα μαθήματοςκαι είναι ανοιχτή και τιμωρητική απεργοσπασία! Κανένας μαθητής να μην συμμετέχει στα «τηλε-μαθήματα», αντίθετα όλοι να συμμετέχουν ενεργά στις καταλήψεις των σχολείων τους! Δεν θα μας φιμώσουν φυλακισμένους στα σπίτια μας, για να μας πειθαρχούν σαν πρόβατα – Όλοι στις καταλήψεις και τις συνελεύσεις μας, όλοι στα συλλαλητήρια και στους δρόμους! Να ξεσηκώσουμε μαζί μας γονείς και εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους, άνεργους και φτωχούς, για να νικήσουμε τις άθλιες προκλήσεις του υπουργείου και της κυβέρνησης, για να ανασάνουμε ξανά!

–  Να μην εφαρμοστούν οι νέες τιμωρητικές διατάξεις της Κεραμέως – Όχι στην τηλεκπαίδευση και τα ηλεκτρονικά απουσιολόγια!

–  Λεφτά για  Υγεία – Παιδεία-κοινωνικές ανάγκες, όχι για εξοπλισμούς- αστυνομία – ΜΜΕ

–  Το πολύ 15 μαθητές ανά τμήμα

–  Δωρεάν μάσκες, σωστών διαστάσεων, και αντισηπτικά, επαναλαμβανόμενα μαζικά τεστ για όλους

–  Άμεσες μόνιμες προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού εκπαιδευτικών και καθαριότητας για την κάλυψη των αναγκών

https://math-antepithesi.blogspot.com/