Αθήνα: H αστυνομία χτύπησε την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία

Ανακοίνωση – Καταγγελία

Καταγγέλουμε την απροκάλυπτη καταστολή της πορείας οργανώσεων της άκρας/επαναστατικής και ριζοσπαστικής αριστεράς στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, που έγινε χτες Δευτέρα 28/9, για να εκφραστεί η αντίθεση στην επίσκεψη Πομπέο.

Έχοντας συγκεντρωθεί στο πάρκο Ελευθερίας και επιχειρώντας να ξεκινήσουν την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, τα μπλοκ των οργανώσεων δέχτηκαν από την αρχή μεγάλη πίεση από την αστυνομία, που με προπηλακισμούς και χημικά επιχείρησε επανειλημμένα να τα διαλύσει και να αποτρέψει την πορεία. Αφού ανασυντάχθηκαν και η πορεία συγκροτήθηκε, προχώρησε προς την αμερικανική πρεσβεία, περιορισμένη ασφυκτικά και απωθούμενη από τα ΜΑΤ σε μια λωρίδα και με τις προκλήσεις της αστυνομίας να είναι διαρκείς.

Το χτύπημα είναι συνέχεια της βαριάς καταστολής της κινητοποίησης αλληλεγγύης στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές, πριν λίγες μέρες. Της προσπάθειας να σπάσουν τις ελπιδοφόρες μαθητικές καταλήψεις. Του χουντονόμου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και των ΠΔ εφαρμογής του, που μας θέλουν «στο γύψο».

Η κρατική καταστολή και τρομοκρατία δεν θα σταματήσει τον αγώνα, δεν θα περάσει. Εχθές, κάποιες εκατοντάδες αγωνιστών, εργαζόμενων και νέων στην Αθήνα ύψωσαν τη φωνή τους και εντέλει κατάφεραν να διαδηλώσουν ενάντια στον εκπρόσωπο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, τα τυχοδιωκτικά, πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ και της ελληνικής κυβέρνησης στην περιοχή, ενώ διαδηλώσεις έγιναν (και θα γίνουν και σήμερα 29/9) και σε άλλες πόλεις. Σύντομα, χιλιάδες θα βρίσκονται ξανά στους δρόμους, για να «ανασάνουμε» ξανά! Με ενότητα και μαχητικότητα, εργαζόμενοι και νέοι θα νικήσουμε το μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης της κυβέρνησης, των μηχανισμών καταστολής και των ιμπεριαλιστών, θα επιβάλλουμε τον έμπρακτο σεβασμό των δημοκρατικών ελευθεριών μας.

Αθήνα, 29/9

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ