Δευτέρα 28/9 – Συγκεντρώσεις & Διαδηλώσεις ενάντια στην επίσκεψη του Μ. Πομπέο

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΥΠ. ΕΞ. – ΣΦΑΓΕΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, Μ. ΠΟΜΠΕΟ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Δευτέρα 28/9 – Συγκεντρώσεις & Διαδηλώσεις ενάντια στην επίσκεψη

ΑΘΗΝΑ: 6:30μμ, πάρκο Ελευθερίας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 6:00μμ, άγαλμα Βενιζέλου

ΠΑΤΡΑ: 6:00μμ πλατεία Γεωργίου 

Στα πλαίσια της τυχοδιωκτικής πρόσδεσης στο άρμα του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού, η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ υποδέχεται τον πολεμοκάπηλο υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ως «προστάτη» και «διαιτητή». Σκοπός της επίσκεψης είναι μια διευθέτηση στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, αλλά και η προώθηση του σχεδίου των ΗΠΑ για νέες επεμβάσεις στην περιοχή. Η στιγμή δεν είναι καθόλου τυχαία, αλλά εξαιρετικά κρίσιμη διεθνώς. Ιδιαίτερα με την πανδημία, ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός έχει βουλιάξει σε μια πρωτοφανή στην ιστορία του κρίση (οικονομική, πολιτική, κοινωνική). Ο οξύς κοινωνικός πόλεμος στο εσωτερικό του αρχίζει να θυμίζει εμφύλιο. Εδώ και μήνες, η εξέγερση και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας συγκρούονται με τους σιδηρόφραχτους μηχανισμούς καταστολής και τις φασιστικές ομάδες, αμφισβητούν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, εντείνουν τις διαιρέσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ σε όλα τα επίπεδα.

Η κρίση των ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την όλο και μεγαλύτερη ισχυροποίηση της Κίνας, τις οδηγεί σε ακόμα πιο τυχοδιωκτικές κινήσεις, που μεγαλώνουν τον κίνδυνο των πολέμων σ’ όλο τον κόσμο. Ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα για να διατηρήσει την κυριαρχία του, ακόμα και αν χρειαστεί να αιματοκυλίσει όλο τον πλανήτη. Ιδιαίτερα στη Μεσόγειο, συγκεντρώνονται τεράστιες δυνάμεις, που οι ανταγωνισμοί τους απειλούν να τινάξουν την περιοχή στον αέρα! Τα ενεργειακά κοιτάσματα και δρόμοι, η επιτυχία της Ρωσίας και η ισχυροποίηση του Ιράν στη Συρία, το πλησίασμα του κινέζικου «Δρόμου του Μεταξιού», η ενδυνάμωση του άξονα Ρωσίας–Κίνας–Ιράν στη Μ. Ανατολή, οδηγούν τις ΗΠΑ να στηρίζονται όλο και πιο τυχοδιωκτικά σε αντιδραστικά, σάπια καθεστώτα, να ψάχνουν δρόμο να αναζωπυρώσουν τις επεμβάσεις και τους πολέμους τους στην περιοχή. Η συμμαχία του Ισραήλ με τις αραβικές μοναρχίες, ο βομβαρδισμός της Συρίας από το Ισραήλ κ.ά. αποτελούν μόνο τα επικίνδυνα προεόρτια ενός νέου γύρου αποσταθεροποίησης και μιας γενικευμένης σύγκρουσης, αν το επιτρέψουν οι λαοί!

Ο κίνδυνος του Πολέμου μεγαλώνει

Η ελληνική αστική τάξη, παρά τα 10 χρόνια μνημονιακής κατρακύλας του ελληνικού καπιταλισμού, για να διατηρήσει τις αξιώσεις της απέναντι στον τούρκικο καπιταλισμό, που ισχυροποιείται διαρκώς, στοιχίζεται τυχοδιωκτικά και καταστροφικά πίσω απ’ τον Αμερικάνικο Ιμπεριαλισμό, υπηρετώντας τον σαν ο πιο «πρόθυμος» και «δεδομένος» σύμμαχος (στρατηγική συμφωνία με ΗΠΑ, τρομακτική ενίσχυση των βάσεων και κυρίως της Σούδας, «άξονες» με καθεστώτα αιμοσταγή και χασάπηδες όπως Αίγυπτος και Ισραήλ κ.ά.). Ενώ καλλιεργεί την υστερία για την «τουρκική επιθετικότητα», κάνει η ίδια επιθετικές κινήσεις, που ρίχνουν λάδι στη φωτιά: συμφωνία ΑΟΖ  με Αίγυπτο, στοίχιση με Χάφταρ (Λιβύη), 12 ν.μ….  Έτσι βάζουν τον ελληνικό λαό στο επίκεντρο μιας τεράστιας σύγκρουσης, απειλώντας να μετατρέψουν και τη χώρα μας σε πολεμικό πεδίο. Αλλά και δεν παραλείπουν να προετοιμάζουν έναν «έντιμο» συμβιβασμό, ακολουθώντας πειθήνια τις εντολές των Δυτικών Ιμπεριαλιστών.

Πάνω απ’ όλα, χρησιμοποιούν τις κραυγές της πατριδοκαπηλείας ενάντια στον «εσωτερικό εχθρό», για να χτυπήσουν και να τρομοκρατήσουν το εργατικό κίνημα και την εργατική τάξη, να σφίξουν τη θηλιά της καταστολής! Ενώ σερβίρουν την άθλια «ατομική ευθύνη» αντί για ουσιαστικά μέτρα προστασίας απέναντι στην πανδημία, δίνουν δισεκατομμύρια για νέους πολεμικούς εξοπλισμούς, θεσπίζουν την υποχρεωτική 12μηνη στράτευση στα 18, για να βάλουν τη νεολαία «στον γύψο». Σάπιος εθνικισμός, ρατσισμός, ξενοφοβία, κτηνώδης μεταχείριση των προσφύγων συμπληρώνουν τα απανωτά αντεργατικά μέτρα, το Νέο Μνημόνιο που ήδη εφαρμόζεται. Την απαγόρευση και το χτύπημα των διαδηλώσεων, το τερατώδες Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και το δόγμα «Νόμος και Τάξη», που μ’ αυτά επιχειρούν να πειθαρχήσουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Δεν θα διστάσουν να μας ρίξουν σε «θερμά επεισόδια», να μας κάνουν κρέας για τα κανόνια, για να παραμείνουν αφεντικά στον τόπο!

Διεθνιστική Πάλη των Εργατών και Λαών!                                     

Αποτελεί ζήτημα ζωής ή θανάτου για την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη νεολαία να απαντήσουν, απέναντι στην απαίτηση των ιμπεριαλιστών για νέα ποτάμια αίματος. Οι γενικόλογες εκκλήσεις για «ειρήνη» δεν αρκούν. Ακόμα χειρότερα, είναι εγκληματική η στάση όλων των δυνάμεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ αλλά και ευρύτερα), που στοιχίζονται με τον αστικό εθνικισμό ή υπερθεματίζουν, για τα «κυριαρχικά δικαιώματα» και την «τουρκική (μόνο) επιθετικότητα». Η νεολαία, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις. Να οικοδομήσουμε άμεσα ένα Αντιπολεμικό Αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Να χτυπήσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του, να φράξουμε  τον δρόμο σε «επεισόδια» και τυχοδιωκτισμούς. Να αναμετρηθούμε  με τους ιμπεριαλιστές, τις αντιδραστικές ντόπιες αστικές τάξεις, το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που ξερνάει φτώχεια, εξαθλίωση, ρατσισμό, πόλεμο, θάνατο. Να παλέψουμε για τη μόνη πραγματική διέξοδο, την αλληλεγγύη και συνεργασία των λαών, μέσα από κοινούς αγώνες, προς τον Σοσιαλισμό, μια κοινωνία χωρίς εθνικιστικά και πολεμικά σφαγεία, χωρίς εκμετάλλευση.

  • Έξω Ιμπεριαλιστές – Βάσεις – ΝΑΤΟ
  • Κάτω η Στρατηγική Συμφωνία με τις ΗΠΑ
  • Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες, όχι για εξοπλισμούς και ΑΟΖ
  • Όχι στράτευση στα 18 και αύξηση θητείας
  • Κάτω τα χέρια απ’ τις δημοκρατικές ελευθερίες, να ανατρέψουμε την απαγόρευση των διαδηλώσεων

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ