120 χρόνια από τη γέννηση του Παντελή Πουλιόπουλου. Συλλογή υπογραφών για την μετατροπή του πατρικού του σπιτιού στη Θήβα σε Μουσείο – επιμορφωτικό κέντρο

120 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ-ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

Ο Παντελής Πουλιόπουλος γεννήθηκε μαζί με τον αιώνα στις 10/03/1900 και μεγάλωσε στη Θήβα. Είναι η μεγαλύτερη φυσιογνωμία του εργατικού και επαναστατικού κινήματος στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμια.

Αυτή η τεράστια προσωπικότητα που έδωσε τόσα πολλά στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, ακόμη και τη ζωή του (εκτελέσθηκε από του ιταλούς Φασίστες στο Νεζερό μαζί με άλλους 105 αγωνιστές), αξίζει να τιμηθεί, ως φωτεινό παράδειγμα.

Η Επιτροπή αποκατάστασης της μνήμης του Παντελή Πουλιόπουλου προχώρησε στην αναστήλωση της προτομής του στην Θήβα στις 9/12/2018. Σήμερα συνεχίζει το έργο της για την δημιουργία-μουσείου επιμορφωτικού κέντρου στην Θήβα.

Ζητάμε από την οικογένεια του να παραχωρηθεί-μεταβιβαστεί το πατρικό σπίτι του Παντελή Πουλιόπουλου, που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Κάδμου και Δίρκης στο Δήμο Θηβαίων με σκοπό την δημιουργία του μουσείου-επιμορφωτικού κέντρου και την διάσωση του κτιρίου αυτού ως μνημείου της νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης . Καλούμε όλους τους κάτοικους τους συγγενείς, τους τοπικούς φορείς, τις κοινωνικές και πολικές οργανώσεις και όσους εμπνέονται και τιμούν το έργο του μεγάλου επαναστάτη να υπογράψουν αυτό το κείμενο.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Τηλ. επικοινωνίας: Κιτσώνης Βαγγέλης 6984697263(Αθήνα), Γιάννης Φουφουδάκης 6939276137(Αθήνα), Γιώργος Αποστολόπουλος 6978353438 (Θήβα)