Η κυβέρνηση κόβει τις άδειες ανατροφής τέκνων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΤΕΚΝΩΝ

Από την αρχή της θητείας της η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταργεί ένα ένα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Στο στόχαστρό της αυτή τη φορά βρέθηκαν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί. Σύμφωνα με τον νόμο 3528/2007 όσοι υπάλληλοι είναι γονείς παιδιών έως 2 ετών, δικαιούνταν είτε μειωμένο ωράριο, είτε συνεχόμενη άδεια 9 μηνών, την οποία μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε στιγμή έως ότου το παιδί να συμπληρώσει την ηλικία των 4 ετών.

Στις 21 Αυγούστου 2020, η Γενική Διεύθυνση Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Υπουργείου Παιδείας, δημοσίευσε εγκύκλιο με θέμα: «Χορήγηση άδειας ανατροφής με αποδοχές σε νεοδιόριστο/η εκπαιδευτικό και μέλος Ε.Ε.Π.(Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού)-Ε.Β.Π.(Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού)», όπου καταργεί, εντελώς αυθαίρετα, το κατοχυρωμένο δικαίωμα της άδειας ανατροφής τέκνων των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας είτε αφαιρεί πλήρως το δικαίωμα μείωσης ωραρίου ή άδειας ανατροφής τέκνων σε όσους νεοδιόριστους έχουν παιδί άνω των δύο ετών, είτε περικόπτει τις άδειες ανατροφής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών οι οποίοι έχουν τέκνα ηλικίας 2 – 4 ετών, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και την ημερομηνία διορισμού του γονιού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ασταμάτητα τα χτυπήματα στην παιδεία και τους εκπαιδευτικούς. Μετά το πολυνομοσχέδιο-λαιμητόμο για την παιδεία (μείωση εισακτέων, βάση 10, αυταρχικά μέτρα, αξιολογήσεις, ποινές αποκλεισμού για αναπληρωτές κ.α), την επιβολή και θεσμοθέτηση της εξ αποστάσεως «εκπαίδευσης», την κατάργηση μαθημάτων στη δευτεροβάθμια, την αλλαγή εργασιακών όρων για τους εκπαιδευτικούς σε ιδιωτικά σχολεία και τον αποκλεισμό 13.000 εκπαιδευτικών από τους πίνακες προσλήψεων, ξαναδείχνει το νεοφιλελεύθερο πρόσωπό της στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς τιμωρώντας τους, επειδή  διορίστηκαν αμέσως μόλις απέκτησαν το παιδί τους!

ΤΑ «ΕΚΤΑΤΑ ΜΕΤΡΑ» ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ!

Είναι  πλέον ολοφάνερο πως όλα τα αντεργατικά μέτρα, όλες οι κατάπτυστες ΠΝΠ και η ισοπέδωση των κοινωνικών παροχών, που πέρασε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τη διαδικασία του «κατεπείγοντος» κατά την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού , όχι μόνο θα συνεχίσουν να ισχύουν αλλά και θα επεκταθούν. Η έκθεση Πισσαρίδη (ιδιωτικοποιήσεις, μειώσεις μισθών, άκρατη ελαστικοποίηση της εργασίας), οι εθνικιστικές κορώνες για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και η χουντική τύπου απαγόρευση των διαδηλώσεων δείχνουν το μέλλον που μας επιφυλάσσει η αστική τάξη και οι κυβερνήσεις της.

Εμείς, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι  και τα φτωχά λαϊκά στρώματα είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να σταματήσουμε τα σχέδια τους. Μέσα από τους ανυποχώρητους αγώνες μας, με όπλα μας την αλληλεγγύη και την ενότητά μας, να οργανωθούμε για να επιβάλουμε τις ανάγκες μας.

  • Κάτω το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης. Άμεση κατάργηση των αντεργατικών ΠΝΠ.
  • Ριζική αύξηση κοινωνικών δαπανών. Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους.
  • Να ξηλώσουμε το Κράτος Έκτατης Ανάγκης και να χτίσουμε ένα Κοινωνικό Κράτος Πρόνοιας για όλους.
  • Στον δρόμο να ανατρέψουμε την απαγόρευση των διαδηλώσεων & την κρατική τρομοκρατία.

 –

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ