Ένας εργάτης νεκρός και ένας σοβαρά τραυματισμένος στο πλοίο «Φανερωμένη»

Θανατηφόρο δυστύχημα συνέβη στο Φ/Γ πλοίο «Φανερωμένη» της ελληνικής ναυτιλιακής εταιρίας Marmaras Navigation. Το πλοίο, ελληνικής σημαίας, έπλεε στην Αραβική θάλασσα με προορισμό τη Νότια Αφρική όταν ξέσπασε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του από αναθυμιάσεις ο Β΄ Μηχανικός Πανορμίτης Μούγκρος και να τραυματιστεί σοβαρά ο 26χρονος έλληνας Γ΄ Μηχανικός.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ απαιτεί από το ΥΕΝ και τις υπηρεσίες του να γίνει σχολαστικός και ενδελεχής έλεγχος σχετικά με τις αιτίες της πυρκαγιάς, την απώλεια της ζωής του Β΄ Μηχανικού και τον σοβαρό τραυματισμό του συναδέλφου του Γ΄ Μηχανικού. Απαιτεί επίσης να δημοσιοποιηθούν το πόρισμα και τα συμπεράσματα του ελέγχου και να τεθούν υπόψη και των ναυτεργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Ο κλάδος των ναυτεργατών πλήττεται πολλαπλά από την κερδοσκοπία του εφοπλιστικού κεφαλαίου που δεν υπολογίζει την ανθρώπινη ζωή. Περίτρανη απόδειξη όχι μόνο τα συχνά εργατικά θανατηφόρα δυστυχήματα αλλά και το απάνθρωπο καθεστώς ομηρίας στα πλοία για μεγάλο χρονικό διάστημα (βλ. https://www.okde.gr/archives/12057 )

Απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση των συνθηκών για το θάνατο ενός ακόμη εργάτη! Δεν αντέχουμε άλλες εργατικές δολοφονίες! Όλες αυτές οι αντεργατικές πολιτικές μάς γύρισαν σε εποχές που η ανθρώπινη ζωή ήταν αμελητέα και για να αποκτήσει πάλι την αξία της πρέπει να δώσουμε σκληρούς και ανυποχώρητους αγώνες ξανά.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ