Να μην υλοποιηθούν τα κυβερνητικά μέτρα εξόντωσης των Ναυτεργατών

Κάτω τα χεριά από τις ΣΣΕ

Να μην υλοποιηθούν τα κυβερνητικά μέτρα εξόντωσης των Ναυτεργατών

Σε όλη την περίοδο του lockdown, η κυβέρνηση νομοθέτησε ένα όργιο αντεργατικών διατάξεων διευκολύνοντας τα μέγιστα εργοδότες και μεγάλο κεφάλαιο. Τώρα, ετοιμάζονται για ακόμα μεγαλύτερες επιθέσεις, με σύνθημα τη «δίκαιη κατανομή των βαρών», που σημαίνει ακόμη μια φορά να τα ρίξουν στις πλάτες μας.

Η αιφνιδιαστική τροπολογία που κατέθεσε η Κυβέρνηση, στο φορολογικό νομοσχέδιο, που επιτρέπει στους πλοιοκτήτες τη σύνταξη επιχειρησιακών έναντι συλλογικών συμβάσεων εργασίας με τους ναυτεργάτες, στην ποντοπόρο ναυτιλία υλοποιεί στο ακέραιο τις εξωφρενικές απαιτήσεις του ελληνικου και πολυεθνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου για την συντριβή και διάλυση του ελληνικού ναυτεργατικού δυναμικού, καταβαραθρώνει τα ναυτεργατικά δικαιώματα. Συγκεκριμένα η κυβέρνηση δίνει το ελεύθερο στους πλοιοκτήτες να καταργούν τις ελληνικές κλαδικές ΣΣΕ των ναυτεργατών, εφαρμόζοντας τα “διεθνή κρατούντα” για τα πληρώματα, με τις συμβάσεις πείνας της ITF. Αυτή η πρακτική λειτουργεί τροχιοδεικτικά για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων.

Ταυτόχρονα, με το άρθρο 14, γίνεται ωμή παρέμβαση στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα καθώς προβλέπει ακόμη και τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών στα σωματεία μετά και τις ωμές παρεμβάσεις για επιβολή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, απαγόρευση απεργιών κτλ.

Μοναδικός τρόπος για να μην ζήσουμε σαν σκλάβοι, είναι εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι με βασικά μας όπλα, την αυτοοργάνωση, την ενότητα και την αλληλεγγύη μας, να τελειώσουμε μια και καλή με όλους αυτούς που τόσα χρόνια πλουτίζουν πάνω στις πλάτες μας. Με μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες να απαντήσουμε στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει κυβερνήσεις και αφεντικά.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ