Nα απομονωθούν οι τραμπούκοι μέσα στο κίνημα (ανακοίνωση – καταγγελία της ΟΚΔΕ)

Ανακοίνωση – Καταγγελία της ΟΚΔΕ

ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ

Στις μαζικές πορείες την Τρίτη 7/7 και Πέμπτη 9/7 ενάντια στην απαγόρευση των διαδηλώσεων, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι και αγωνιστές έδωσαν ένα μαχητικό, ελπιδοφόρο μήνυμα. Η δολοφονική καταστολή της κυβέρνησης και του υπουργού ΠροΠο Χρυσοχοΐδη δεν θα σταματήσει τον αγώνα. Ο χουντικής έμπνευσης νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ, η τρομοκρατία του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης θα ανατραπούν στον δρόμο.

Δυστυχώς, στην πορεία της Αθήνας στις 9/7, αυτή η εικόνα αμαυρώθηκε στο εσωτερικό των διαδηλωτών από απαράδεκτες αντιδημοκρατικές ενέργειες, χυδαιότητες και τραμπουκισμούς, με θύτες τις ΑΡΑΣ και ΑΡΙΣ.

Καταστρατηγώντας κάθε συμφωνία και συνεννόηση, πέρα από κάθε διαφωνία και αντίδραση της πλειοψηφίας των οργανώσεων στον δρόμο, υφάρπαξαν το κοινό πανό της «Επιτροπής για την Ελευθερία στη Διαδήλωση». Για να το κουμαντάρουν όπως ήθελαν, να επιβάλλουν στις πλάτες των υπόλοιπων οργανώσεων της «Επιτροπής» τον προαποφασισμένο σχεδιασμό τους για μια από τις γνωστές, «θεαματικές» δήθεν «συγκρούσεις». Δεν δίστασαν να βρίσουν και να προπηλακίσουν όποιον συναγωνιστή προσπάθησε να διαμαρτυρηθεί και να εμποδίσει αυτή την αυθαιρεσία. Έφτασαν δε στο σημείο να ασκήσουν φυσική βία, με κλωτσιές και σπρωξίματα, σε συντρόφους της ΟΚΔΕ.

Αυτές οι αντιδημοκρατικές, τραμπούκικες ενέργειες συντέλεσαν, επιπλέον, στο σοβαρό αδυνάτισμα της προσπάθειας να συγκροτηθεί το μπλοκ και ο κόσμος της «Επιτροπής» και γενικά της διαδήλωσης. Με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμα πιο δύσκολο να αμυνθεί απέναντι στις ορδές των ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ, που είχαν σαφώς σχέδιο να διαλύσουν επιθετικά, να κυνηγήσουν και να χτυπήσουν τους διαδηλωτές.

Τις επόμενες μέρες και μέχρι σήμερα, ΑΡΑΣ και ΑΡΙΣ εμφανίζονται προκλητικοί και εριστικοί, ζητώντας «και τα ρέστα», κάνοντας το μαύρο άσπρο, για να κουκουλώσουν τα αίσχη τους με τον πιο απίθανο τρόπο, επιτιθέμενοι σε όποιον καταγγέλλει αυτές τις πρακτικές μέσα στο κίνημα. Γνήσια τέκνα της σταλινικής σχολής της πλαστογραφίας και της συκοφαντίας!

Ήδη, ανάμεσα σε οργανώσεις και αγωνιστές, υπάρχει μια πλατιά αποδοκιμασία και καταδίκη αυτών των αθλιοτήτων. Είναι πια καιρός, αυτή η αποδοκιμασία και καταδίκη να μην μείνει μόνο στα λόγια και τις ανακοινώσεις. Αλλά να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά όλου του κινήματος και των αγωνιστών, για την έμπρακτη υπεράσπιση των αρχών της εργατικής δημοκρατίας μέσα στο κίνημα, για να βάλουμε μια για πάντα στην άκρη τους εμπνευστές της χρήσης φυσικής βίας και τραμπουκισμών. Ειδικά όταν είναι η πολλοστή φορά που τις επιστρατεύουν, όπως οι ΑΡΑΣ και ΑΡΙΣ. Η ΟΚΔΕ καλεί σε μια τέτοια κοινή πάλη όλες τις οργανώσεις και τους αγωνιστές – και έχει ήδη κάνει ξεκάθαρο, προς κάθε τραμπούκο, νυν ή επίδοξο, ότι θα πάρει την απάντηση που του αξίζει στον δρόμο. Μονάχα η απόκρουση και περιθωριοποίηση των αντιδημοκρατικών πρακτικών μέσα στο κίνημα θα ανοίξει τον δρόμο για την πλατιά ανασυγκρότηση–ανασύνθεσή του, για την μαχητική αυτοάμυνα και αντεπίθεση ενάντια στο αστικό κράτος και τους μηχανισμούς καταστολής, που είναι πιο αναγκαία παρά ποτέ.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ–ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΥ

Αθήνα, 16.7.2020

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ