ΟΚΔΕ: H καταστολή δεν θα σταματήσει τον αγώνα – Άμεση απελευθέρωση & καμία δίωξη σε όλους τους συλληφθέντες

Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ

H καταστολή δεν θα σταματήσει τον αγώνα

Ο νόμος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων θα ανατραπεί στους δρόμους

Καθαρή πρόγευση τι σημαίνει η απαγόρευση των διαδηλώσεων έδωσε η κυβέρνηση. Ο νέος νόμος ψηφίστηκε στη Βουλή από τη ΝΔ και τα «συνεταιράκια» της, ακροδεξιά και “κεντρώα”, με τον υπουργό ΠροΠο Χρυσοχοϊδη να προκαλεί μιλώντας για διαδηλωτές «τραμπούκους και δολοφόνους» που θέλουν να σκοτώσουν αστυνομικούς. Έξω από τη Βουλή, γύρω από την πλατεία Συντάγματος, τα ΜΑΤ και οι μηχανές της ομάδας ΔΡΑΣΗ εξαπέλυαν όργιο καταστολής ενάντια στους χιλιάδες διαδηλωτές και ειδικότερα στο πιο μαχητικό κομμάτι, των φοιτητικών συλλόγων, των οργανώσεων της άκρας και ριζοσπαστικής αριστεράς, των αναρχικών συλλογικοτήτων.

Με πραγματικό μένος, χτύπησαν επανειλημμένα με χημικά και κυνήγησαν για ώρα τους διαδηλωτές, για να τους διαλύσουν, ενώ έκαναν προσαγωγές και συλλήψεις στο σωρό, ανάμεσά τους και συντρόφων από αριστερές οργανώσεις.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στη Θεσσαλονίκη, όπου τα ΜΑΤ χτύπησαν τη διαδήλωση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας–Θράκης.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ! Ο αγώνας ενάντια σε αυτό το χουντο–νόμο θα συνεχιστεί. Όχι από τη δήθεν «αντιπολίτευση», του ΣΥΡΙΖΑ, της ρεφορμιστικής αριστεράς και της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, που δεν θέλουν και δεν μπορούν να δώσουν αυτή τη μάχη. Αλλά από τους εργαζόμενους και νέους, τους άνεργους και φτωχούς. Που «δεν μπορούν να αναπνεύσουν» στη σημερινή αθλιότητα και βαρβαρότητα. Που δεν θα δεχτούν αυτή τη νέα «κατάργηση της πάλης των τάξεων», όπως ονειρεύεται η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ. Που έχουν αρχίσει πάλι να αναζητούν διέξοδο μέσα από αγώνες, απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις, ανοίγοντας τον δρόμο για κοινωνικές εκρήξεις και εξεγέρσεις.

Η ΟΚΔΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους, νέους, αγωνιστές που το τριήμερο 7 – 9/7 διαδήλωσαν ενάντια στο νόμο στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα κ.ά. Η φτώχεια δεν σβήνει με την καταστολή. Ενωτικά, Μαζικά, Μαχητικά, να επιβάλλουμε έμπρακτα τις δημοκρατικές ελευθερίες. Το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και η τρομοκρατία του ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.

Άμεση απελευθέρωση – Καμία δίωξη σε όλους τους συλληφθέντες

Όλοι στη συγκέντρωση αλληλεγγύης, Παρασκευή 10/7, δικαστήρια Ευελπίδων, 11πμ

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ