Βόλος: Η καταστολή δεν θα περάσει – Νίκη στον αγώνα των κατοίκων!

Η αστυνομική καταστολή και τρομοκρατία δεν θα περάσει

Νίκη στον αγώνα των κατοίκων του Βόλου

ενάντια στην καύση των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ – Lafarge 

Η πολιτική της ΑΓΕΤ Lafarge και των δημοτικών αρχών έχει οδηγήσει σε ξεσηκωμό εδώ και καιρό τους κατοίκους του Βόλου, που ήδη από το 2018 και μετά έχουν κάνει μια σειρά αγώνων για να αναδειξούν την συνεχιζόμενη δολοφονία που διαπράττει η ΑΓΕΤ απέναντί τους. Η ρύπανση από την καύση των σκουπιδιών είναι τέτοια, που σε επιστημονικές έρευνες έχει καταγγελθεί το μέγεθος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη πόλη, εξ΄αιτίας της δραστηριότητας της ΑΓΕΤ. Συνέπεια της ρύπανσης είναι να πολλαπασιάζονται στην περιοχή τα νοσήματα που αφορούν την εμφάνιση καρκίνου και το αναπνευστικό. Σε συνέχεια της πολιτικής αυτής, ο δήμος ενέκρινε τη δημιουργία εργοστασίου SRF, όπου θα επεξεργάζονται απορρίματα για λογαριασμό της ΑΓΕΤ, παρά την αντίδραση 700 κατοίκων σε συμβούλιο-συνεδρίαση παρωδία.

Σε απάντηση, το Σάββατο 13 Ιουνίου έγινε ένα μαζικό συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή 3.000 Βολιωτών που καλέστηκε από τη Λαϊκή Συνέλευση της πλατείας Ελευθερίας. Εκεί η αστυνομία, στα πλαίσια της τρομοκρατίας που θέλει να επιβάλλει ευρύτερα η κυβέρνηση, αλλά και του ιδιαίτερου βάρους που έχουν αποκτήσει αυτά τα συλλαλητήρια στη πόλη, εξαπέλυσε μια ακόμα βάρβαρη επίθεση στους διαδηλωτές. Με αθρόα ρίψη χημικών και κρότου λάμψης, προσπάθησε να διαλύσει την πορεία (είχε ξεκινήσει από το νοσοκομείο) όταν έφτασε στην ΑΓΕΤ. Το όργιο καταστολής ήταν τέτοιο, που ένα δακρυγόνο έπεσε στη πλάτη μιας ηλικιωμένης γυναίκας. Πολύς κόσμος πνίγηκε στα χημικά, φτάνοντας στο νοσοκομείο με αναπνευστικά, ένω τραμπουκίστηκαν διαδηλωτές, ακόμα και παιδιά και ηλικιωμένοι. Συνελήφθη ακόμα και πολίτης που πήγε να βοηθήσει άτομα που αποκλείστηκαν στην παραλία μετά την επίθεση των ΜΑΤ.

Προσήχθησαν συνολικά 8 άτομα, χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες για ώρες. Δύο από αυτούς που προσήχθησαν, η αστυνομία τους άρπαξε μετά το τέλος της διαδήλωσης, καθώς επέστρεφαν στο σπίτι τους. Το βράδυ του Σαββάτου, συγκεντρώθηκαν αλληλέγγυοι στο Αστυνομικό Τμήμα Μαγνησίας, ζητώντας την άμεση απλελευθέρωση των προσαχθέντων-απαχθέντων. Και εκεί, για μια ακόμη φορά, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν βίαια στους συγκεντρωμένους, ακόμα και σε περαστικό οδηγό που σταμάτησε για να διαμαρτυρηθεί και ο οποίος οδηγήθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο. Εντέλει το βράδυ απελευθερώθηκαν οι έξι και κρατήθηκαν οι δύο που τους απαγγέλονται κατηγορίες. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι συμμορίες των ΜΑΤ-ΟΠΚΕ ξυλοκόπησαν αναίτια ένα νέο 26χρονο, κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, στη δίκη των 2 συλληφθέντων. Ο ξυλοδαρμός οδήγησε στο σπάσιμο 6-7 πλευρών του νέου και σε θλάση στο συκώτι του. Μάλιστα όταν σταμάτησαν τα βασανιστήρια, τον άφησαν γιατί αν τον συνελάμβαναν θα έπρεπε… να τον πάνε στο νοσοκομείο!!

Η καταστολή όχι μόνο δεν αποκλιμακώνεται μετά την πανδημία και την άρση της χουντικού τύπου απαγόρευσης της κυκλοφορίας, αλλά αντίθετα οξύνεται. Η κυβέρνηση, η αστική τάξη και οι μηχανισμοί καταστολής τρέμουν την επιρροή που μπορεί να έχει η λαϊκή εξέγερση στις ΗΠΑ, καθώς η κρίση του συστήματός τους είναι τεράστια και δεν έχουν κανέναν άλλο τρόπο να πείσουν ή να επιβληθουν, πέρα από το μαζικό εκφοβισμό και καταστολή.

Πρέπει άμεσα να τσακίσουμε την αστυνομική καταστολή και να βάλουμε ένα τέλος στην αστυνομική αυθαιρεσία και την κρατική ασυλία που απολαμβάνουν οι συμμορίες της ΕΛΑΣ, που δρουν ως μπράβοι της ΑΓΕΤ Lafarge στην περιοχή του Βόλου. Στο δρόμο των εξεγερμένων των ΗΠΑ και να μπλοκάρουμε όλα τα περιβαλλοντοκτόνα και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία σχέδια και πρακτικές που αναπτύσσονται με τις ευλογίες και τις επιλογές της κυβέρνησης ΝΔ (στο δρόμο που της έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ), όπως και ο πρόσφατος περιβαλλοντοκτόνος νόμος. Με μαχητικούς αγώνες, με ένα ενιαίο ταξικό μέτωπο, να νικήσουμε στο δρόμο τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, να υπερασπιστούμε και να επιβάλλουμε στην πράξη τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες μας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ