“Αθήνα, Μινεσότα, παλεύουμε μαζί!” – 3/6: Mαζική η πορεία αλληλεγγύης στους εξεγερμένους των ΗΠΑ

Χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι διαδήλωσαν χθες Τετάρτη 3/6 το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, από το Σύνταγμα στην αμερικάνικη πρεσβεία, με συνθήματα αλληλεγγύης στους εξεγερμένους των ΗΠΑ, ενάντια στον κρατικό ρατσισμό και καταστολή. Είχε προηγηθεί πετυχημένη πορεία την Τρίτη 2/6 στη Θεσσαλονίκη. Συμμετείχαν αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι κ.ά.

Στο μαχητικό μπλοκ της ΟΚΔΕ, κυριάρχησαν τα συνθήματα: “Αθήνα, Μινεσότα, παλεύουμε μαζί, ενάντια στην φτώχεια και την καταστολή”, “Φονιάδες, ρατσιστές, καπιταλιστές, τα κέρδη σας κοστίζουν ανθρώπινες ζωές”, “Η φτώχεια δεν σβήνει με την καταστολή, σύγκρουση στον δρόμο, αγώνες ταξικοί”, “Η πιο μεγάλη γιάφκα των τρομοκρατών είναι η πρεσβεία των αμερικανών” κ.ά.

Το μήνυμα από ένα νέο κύκλο αγώνων και εξεγέρσεων φτάνει και στη χώρα μας, μπροστά στους σκληρούς αγώνες που ανοίγονται για να υπερασπίσουμε τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, τις δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στα “νέα μνημόνια” κυβέρνησης, καπιταλιστών και ΕΕ, ενάντια στις νέες επιθέσεις “Νόμου και Τάξης”.