Aλληλεγγύη στους Εξεγερμένους των ΗΠΑ – Eμπρός για νέους σκληρούς αγώνες! Διαδήλωση 3 Ιουνίου 19:00 Σύνταγμα

ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ & ΤΟ ΔΟΓΜΑ “ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ”

Διαδήλωση Αλληλεγγύης

ΑΘΗΝΑ: Τετάρτη 3/6, 19:00, Σύνταγμα – πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

“I can’t breathe” (Δεν μπορώ να αναπνεύσω): ο επιθανάτιος ρόγχος του αφροαμερικάνου Τζορτζ Φλόιντ, όταν δολοφονούνταν στυγερά από τον αστυνομικό Ντέρεκ Τσάβιν, τη Δευτέρα 25/5 στη Μινεσότα, μετατράπηκε στο οργισμένο σύνθημα ενός μαχητικού κινήματος που συνταράσσει τις ΗΠΑ. Η δολοφονία πυροδότησε μια πραγματική εξέγερση, μέχρι στιγμής σε τουλάχιστον 10 πολιτείες των ΗΠΑ, φτάνοντας έξω απ’ τον ίδιο το Λευκό Οίκο. Νεολαία και εργαζόμενοι στις ΗΠΑ πραγματοποιούν καθημερινές πολύωρες διαδηλώσεις, συγκρούονται μαχητικά με την αστυνομία. Ο Τραμπ και η κυβέρνησή του δυσκολεύονται πολύ να ελέγξουν την κατάσταση, με αποτέλεσμα παλινωδίες στο εσωτερικό τους – αλλά κυρίως με μια έκρηξη της καταστολής. Η αστυνομία πραγματοποιεί κυριολεκτικά δολοφονικά πογκρόμ απέναντι σε κάθε αφροαμερικάνο, φτωχό, νέο. Ήδη έχουν δολοφονηθεί τουλάχιστον 2 διαδηλωτές από την αστυνομική καταστολή, την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία. Με την κινητοποίηση των παρανοϊκών, επικίνδυνων φανατισμένων ακροδεξιών και θρησκόληπτων, με ρητορική εμφυλίου «ενάντια στην τρομοκρατία του όχλου, της άκρας και ριζοσπαστικής αριστεράς», με την κινητοποίηση της Εθνοφρουράς και βγάζοντας βαριά οπλισμένο στρατό στους δρόμους, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός προσπαθεί να επιβάλλει μια τεράστια στρατιωτικοποίηση, στα όρια μιας ακήρυκτης δικτατορίας, ως μόνη λύση στα αδιέξοδά του.

Πριν την πανδημία, αγώνες και εξεγέρσεις είχαν φουσκώσει σε δεκάδες χώρες (Χιλή, Γαλλία – Κίτρινα Γιλέκα, Ιράκ, Λίβανος κ.ά.), αποτέλεσμα της τεράστιας κρίσης του καπιταλισμού, της νέας χειροτέρευσής της. Με τις κοινωνικές αντιθέσεις και την καταπίεση των φτωχών, εργαζόμενων, νέων να συμπιέζονται και να φουντώνουν στη διάρκεια της παγκόσμιας «καραντίνας», από τα αντεργατικά, περιοριστικά, κατασταλτικά μέτρα των αστικών κυβερνήσεων και κρατών, η σημερινή έκρηξη στις ΗΠΑ ανοίγει δυνατότητες, σε όλο τον κόσμο, για ένα νέο, πιο μεγάλο και σκληρό κύμα αγώνων και εξεγέρσεων.

Η αλληλεγγύη μας στους εξεγερμένους των ΗΠΑ έχει παγκόσμια σημασία, για τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε κάθε χώρα. Κάθε νίκη ενάντια στον Τραμπ, αλλά και ενάντια στο σαθρό ψευτοπροοδευτικό κατεστημένο των Δημοκρατικών που θέλει να τον διαδεχτεί (καναλιζάροντας εκλογικά την αντίσταση), μεγαλώνει την κρίση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Δυσκολεύει το ρίξιμό του σε νέες τυχοδιωκτικές πολεμικές περιπέτειες. Ανοίγει δρόμους για μεγαλύτερες ανατροπές διεθνώς.

Η αμερικάνικη πραγματικότητα…

Η δολοφονία του Φλόιντ ήταν κυριολεκτικά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Να είσαι Αφροαμερικάνος στις ΗΠΑ, σημαίνει ότι κινδυνεύεις ανά πάσα στιγμή να σε δολοφονήσει το ίδιο το κράτος. Οι αστυνομικοί απολαμβάνουν επίσημη ασυλία και ατιμωρησία για τη σωρεία ρατσιστικών δολοφονιών. Η αστυνομία σκοτώνει περισσότερους από 1.000 ανθρώπους/έτος, οι αρχές συχνά αρνούνται να δώσουν στοιχεία γι’ αυτά τα περιστατικά, ενώ το 2019 υπήρξαν μόλις 27 ημέρες όπου η αστυνομία δεν σκότωσε κάποιον άνθρωπο.

Οι αφροαμερικάνοι, όπως και οι λευκοί νέοι, εργαζόμενοι και φτωχοί στις ΗΠΑ βλέπουν το μέλλον τους καταδικασμένο, από την οικονομική κρίση που επελαύνει με τρομακτικά ποσοστά φτώχειας, ανεργίας, έλλειψης στέγασης. Με το βαρύ φόρο αίματος που πλήρωσαν από τον COVID-19: 104.000 άνθρωποι, σε σύνολο 364.000 παγκόσμια, πάνω από 1 στους 4 νεκρούς!

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές ιδιωτικοποίησης–εμπορευματοποίησης της Υγείας, που εφαρμόζονταν τα προηγούμενα χρόνια, συνεχίζονται και έφτασαν στην πολιτική επιλογή του αμερικάνικου κατεστημένου (Τραμπ και Δημοκρατικών) να συνεχίσει να λειτουργεί η οικονομία εν μέσω πανδημίας, για να κερδίζουν οι καπιταλιστές, ανεξάρτητα από το κόστος σε ζωές. Η φυλετική και οικονομική ανισότητα οδήγησε στο να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο η εξάπλωση του ιού στους έγχρωμους και φτωχούς. Οι περιοχές με αφροαμερικανούς και λατινοαμερικάνους στη Νέα Υόρκη και άλλες πόλεις πλήττονται δυσανάλογα.

… και το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης της ΝΔ

Στη χώρα μας, πιάνοντας το μήνυμα από τις νέες θύελλες που έρχονται, ο υπουργός Προ-πο Χρυσοχοϊδης σπεύδει να εφοδιάσει την αστυνομία με τεράστιες ποσότητες χημικών, κόστους δεκάδων εκατομμυρίων – την «αγορά της 20ετίας»! Το μίσος της αστυνομίας, της κυβέρνησης και όλων των αστικών μνημονιακών δυνάμεων ενάντια σε νέους, φτωχούς, εργαζόμενους και αγωνιστές είναι ασίγαστο. Μετά από τις κρατικές δολοφονίες των Κουμή και Κανελλοπούλου (1980), Μιχάλη Καλτεζά (1985), Αλέξη Γρηγορόπουλου (Δεκέμβρης 2008), τις «πλάτες» της αστυνομίας στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το 2013 και άπειρα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας και δολοφονικών επιθέσεων σε διαδηλώσεις και αγωνιστές, βασανισμών, μαζικών ξυλοδαρμών, εξευτελισμών κ.λπ., έκαναν μια γενική πρόβα αστυνομοκρατίας με ευκαιρία την «καραντίνα». Προσπαθούν να εκφοβίσουν μαζικά τους νέους και την κοινωνία, με εφόδους σε πλατείες και γειτονιές. Οικοδομούν ένα όλο και πιο σκληρό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, με ανώτατη έκφραση το «Νόμο και Τάξη». Αυτό το Κράτος στοχεύει στην καταστολή και τρομοκράτηση των «από κάτω», στην κατάργηση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος. Στρέφεται ενάντια σε νεολαία και εργαζόμενους, ώστε να μην σηκώνουμε κεφάλι ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα, το καθεστώς αποικίας χρέους και μνημονίων διαρκείας που μας επιβάλουν, για να πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης, που παρόξυνε η εξάπλωση του COVID-19!

Οργάνωση – Ενότητα – Αντίσταση και Αντεπίθεση παντού!

Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Διεθνιστική Αλληλεγγύη στη νεολαία και το λαό των ΗΠΑ, που εξεγείρεται ενάντια στις νεοφιλελεύθερες, ρατσιστικές, αντιδημοκρατικές πολιτικές του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού! Να βγούμε στον δρόμο, απαιτώντας να σταματήσουν οι ρατσιστικές δολοφονίες σε ΗΠΑ, Ελλάδα, παντού! Με αγώνες και αυτοοργάνωση, οικοδομώντας ένα αγωνιστικό μέτωπο νεολαίας, εργαζόμενων, φτωχών, να επιβάλουμε τις δημοκρατικές ελευθερίες, να συντρίψουμε το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, το «Νόμο και Τάξη» της κυβέρνησης και λοιπών μνημονιακών!

Έξω τα ΜΑΤ και η αστυνομία από πλατείες, γειτονιές, όλους τους δημόσιους χώρους συνάθροισής μας. Να αφοπλιστεί η αστυνομία.

Να ξηλώσουμε το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, να εγκαθιδρύσουμε ένα πραγματικό Κοινωνικό Κράτος Πρόνοιας. Η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη να είναι δημόσια–δωρεάν για όλους.

Πάρτε πίσω τις αντεργατικές ΠΝΠ. Καμία μείωση αποδοχών/ωρών εργασίας σε κανέναν εργαζόμενο. Να ξηλώσουμε το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ