Νίκη στους αγωνιστές απεργούς πείνας στην Τουρκία. Διαδήλωση αλληλεγγύης Τρίτη 2/6

Τούρκοι εργάτες, αδέλφια μας!

Helin Bölek  –  Ibrahim Gökçek  –  Mustafa Koçak   ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ στο GRUP YORUM και τους Δικηγόρους του Λαού

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Όλοι στις διαδηλώσεις που καλεί η «Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους από Τουρκία και Κουρδιστάν»  την  Τρίτη 2 Ιούνη

Αθήνα: 6μμ Προπύλαια

Συνεχίζεται στην Τουρκία η εξόντωση των πολιτικών κρατουμένων και αντιφρονούντων. Λίγες μέρες μετά τη δολοφονία της Helin Bölek (τραγουδίστρια του συγκροτήματος Yorum που η κυβέρνηση επικήρυξε ως τρομοκράτες) η οποία κατέληξε μετά από 288 ημέρες απεργία πείνας, ο 28χρονος πολιτικός κρατούμενος Mustafa Koçak (M.K.) οδηγήθηκε στο θάνατο κατά την 297η μέρα απεργία πείνας στις τουρκικές φυλακές ζητώντας μια δίκαιη δίκη και τώρα δολοφονήθηκε ο απεργός πείνας Ibrahim Gokcek μέλος του GRUP YORUM μετά από 323 ημέρες απεργίας. Οι Τούρκοι αγωνιστές οδηγούνται στις φυλακές με τους «τρομονόμους» του Ερντογκάν και μαρτυρίες κουκουλοφόρων πληροφοριοδοτών. Αντιμετωπίζουν με σθένος απίστευτα βασανιστήρια και στέκονται όρθιοι στον Αγώνα για τα δίκαια αιτήματά τους, μέχρι τέλους. Το μένος αλλά και ο φόβος του καθεστώτος για αυτούς τους αγωνιστές και ειδικά για τα μέλη του GRUP YORUM, το οδήγησαν να επιτεθεί ακόμα και στις κηδείες των αγωνιστών.

Προσχηματικά, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Τουρκία λόγω κορωνοϊού, επιτράπηκε μόνο στο στενό οικογενειακό κύκλο να παρευρεθεί στη κηδεία του Μ.Κ. Η αστυνομία δεν δίστασε να πολιορκήσει την περιοχή και να κλείσει τους δρόμους απαγορεύοντας την είσοδο στους ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί για να τιμήσουν τον Μ.Κ. και προέβη σε συλλήψεις και επιβολή προστίμων. Μετά τη κηδεία, η αστυνομική καταστολή συνεχίστηκε προπηλακίζοντας τον κόσμο που ακολούθησε τη σορό του νεκρού στο κοιμητήριο, ενώ μέλη της οικογένειας του δέχθηκαν επίθεση από θωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας! Στην κηδεία του Ibrahim Gökçek επιτέθηκαν και απήγαγαν το νεκρό σώμα του, ενώ συνέλαβαν τον πατέρα του και διέλυσαν την τελετή!

Αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ το τουρκικό κράτος αποφάσισε να δώσει αμνηστία στο 1/3 των φυλακισμένων της χώρας ώστε να αποσυμφορήσει τις φυλακές εν μέσω πανδημίας, εξαίρεσε τους χιλιάδες πολιτικούς κρατουμένους. Φυλακισμένοι στις φυλακές ειδικού σκοπού, οι αγωνιστές χρησιμοποίησαν  το μοναδικό μέσο που τους είχε απομείνει για να ακουστούν τα αιτήματά τους, για να αντισταθούν στις πολιτικές που δολοφονούν χιλιάδες αγωνιστές,  οι οποίοι παλεύουν ενάντια στην απάνθρωπη καταστολή και φίμωση που εφαρμόζει το καθεστώς στην Τουρκία. Τα κύρια αιτήματά τους είναι: κλείσιμο όλων των ειδικών δικαστηρίων για τους πολιτικούς κρατουμένους, κατάργηση των νόμων που αναγνωρίζουν καταθέσεις καταδοτών, να γίνει έρευνα και να τιμωρηθούν οι βασανιστές αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, να ακυρωθούν οι παράνομες ποινές με τις οποίες τους καταδίκασαν, να γίνουν από την αρχή νόμιμα δικαστήρια και να σταματήσουν οι άδικες, παράνομες αποφάσεις εις βάρος τους και εις βάρος όλου του λαού. Την απεργία πείνας μέχρι θανάτου και τον αγώνα για ικανοποίηση των αιτημάτων τους συνεχίζουν οι δύο «Δικηγόροι του Λαού» Ebru Timtik και Aytaç Ünsal και οι πολιτικοί κρατούμενοι Didem Akman και Özgür Karakaya. Το φωτεινό παράδειγμα όλων αυτών των αγωνιστών θα γεννήσει ατρόμητους νέους επαναστάτες που θα καταλύσουν την τρομοκρατία του τούρκικου καθεστώτος και θα οδηγήσουν στην νίκη τους εργάτες και νεολαίους της Τουρκίας.

Ενάντια στο τουρκικό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που καταλύει κάθε δημοκρατικό δικαίωμα και πολιτική ελευθερία, σε Ελλάδα και Τουρκία να χτίσουμε ένα κίνημα αλληλεγγύης ενάντια στην εξόντωση των αγωνιστών και την κρατική καταστολή. Οι φωνές των νεκρών πια αγωνιστών αλλά και χιλιάδων άλλων πολιτικών κρατουμένων και αγωνιστών μέσα και έξω από τις φυλακές μας αφορούν όλους. Είναι φωνές που υψώνονται ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και την άγρια ταξική εκμετάλλευση. Ενάντια στον πόλεμο που εξαπολύουν κυβερνήσεις και καπιταλιστές ενάντια στους εργαζόμενους και τους λαούς, χρειάζεται να απαντήσουμε με τον δικό μας ταξικό πόλεμο για μια κοινωνία δικαιοσύνης και ισότητας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ