Θεσσαλονίκη: Κυριακή 17/5, 6μμ, Καμάρα – Όλοι/ες στην πορεία ενάντια στην καταστολή

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

Αγώνας ενάντια στις χουντικές απαγορεύσεις

Το βράδυ του Σαββάτου 16/5, λίγες μόλις μέρες μετά το όργιο καταστολής σε πλατείες και γειτονιές της Αθήνας, τα ΜΑΤ του Μητσοτάκη «χτύπησαν» και στην Θεσσαλονίκη, στην Πλατεία Καλλιθέας, στην Άνω Πόλη. Με το πρόσχημα του «συγχρωτισμού» και την υποτιθέμενη «μη τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας», οι αστυνομικοί αρχικά προχώρησαν σε «συστάσεις». Μετά από λίγη ώρα, και ενώ ο κόσμος φώναζε συνθήματα για να φύγει η αστυνομία – τα ΜΑΤ που παραφύλαγαν, επιτέθηκαν για να διώξουν τον κόσμο από την πλατεία. Όργιο καταστολής, με δακρυγόνα, με κροτίδες κρότου λάμψης, ξύλο και κυνήγι κόσμου μέσα στα στενά, κι αυτό γιατί νέοι, φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι είχαμε το «θράσος» να βγούμε από τα σπίτια μας.

Είναι προφανές πως ο κορονοϊός «διαδίδεται επιλεκτικά». Όταν πρόκειται για πλατείες που μαζεύονται νέοι, εργαζόμενοι και φτωχοί, τότε τα κυβερνητικά κοντέρ της «ατομικής ευθύνης» και του «επικίνδυνου συγχρωτισμού», χτυπάνε κόκκινο. Δεν ισχύει φυσικά το ίδιο σε όλες τις περιπτώσεις. Ο συγχρωτισμός στην πλατεία Ομονοίας, πριν από λίγες μόλις μέρες, δεν ήταν «επικίνδυνος», καθώς διοργανώθηκε «υπεύθυνα» από τον Δήμο Αθηνών.  Το στοίβαγμα των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία, δεν είναι «επικίνδυνο», καθώς η υποτιθέμενη «επιστημονική» κοινότητα αποφάσισε πως τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον ιό (όλως τυχαίως, την ίδια περίοδο που η καραντίνα πρέπει να λάβει τέλος, μπας και σωθούν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών). Οι συναθροίσεις άνω των 10, αν πρόκειται για χώρους εργασίας – χωρίς φυσικά να τηρείται κανένα μέτρο προστασίας με ευθύνη του εργοδότη- δεν είναι «επικίνδυνες». Και φυσικά δεν είναι επικίνδυνες οι μαζώξεις έξω από καταστήματα της παραλιακής, γιατί εκεί διακυβεύεται το κέρδος του εργοδότη και η βιωσιμότητα της επιχείρησης!

Δεν είναι τυχαία αυτά τα χτυπήματα! Η κυβέρνηση θέλει να παγιώσει ένα περιβάλλον αστυνομοκρατίας, ενάντια στην νεολαία και τους εργαζόμενους, για να μπορέσει να επιβάλει τα μνημονιακά μέτρα, που ετοιμάζει.  Παράλληλα τα ΜΜΕξαπάτησης διεξάγουν μια συντονισμένη επιχείρηση στοχοποίησης της νεολαίας και των εργαζομένων, προσπαθώντας παράλληλα να αμαυρώσουν τα αγωνιστικά κομμάτια του κινήματος.

Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, “ατομική ευθύνη”, καταπάτηση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος και εν τέλει, νέα, πιο σκληρά “κορονομνημόνια” είναι τα δόγματα που τηρούν ευλαβικά οι νεοφιλελεύθεροι του Μητσοτάκη.  Δεν έχουν κάνει τίποτα για να ενισχύσουν την δημόσια υγεία (αύξηση κρατικής χρηματοδότησης, προσωπικού, ΜΕΘ κ.λπ.) και ρίχνουν την ευθύνη στους εργαζόμενους και την νεολαία ότι φταίνε αυτοί και μόνο αυτοί που δεν “συμμορφώνονται”, που δεν υποτάσσονται δηλαδή στις οδηγίες τους που κάθε μέρα τις αλλάζουν με ασυνάρτητο τρόπο, όπως  π.χ. οι μάσκες, που από “επικίνδυνες” έγιναν υποχρεωτικές για να τσεπώσουν πάλι ζεστό χρήμα οι ημέτεροι επιχειρηματίες.

Η αγωνία των εργαζομένων, της νεολαίας και φτωχών λαϊκών στρωμάτων για την πανδημία ή πλέον για τον βιοπορισμό τους, έχει γίνει “ευκαιρία” για την κυβέρνηση. Τα νομοσχέδια που περνάει ή πέρασε κάτω από το τραπέζι (περιβαλλοντικό, εκπαίδευση), η καταπάτηση κάθε εργατικού δικαιώματος, μέσω βασιλικού τύπου διαταγμάτων (ΠΝΠ) δείχνουν το πόσο επικίνδυνοι και ξεδιάντροποι είναι και το πόσο δεν ενδιαφέρονται ούτε στο ελάχιστο για το πως θα επιβιώσει η τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας. Σ’ αυτά προστίθενται και οι διάφορες απαγορεύσεις (απαγόρευση της πρωτομαγιάτικης διαδήλωσης -που όμως δεν εφαρμόστηκε ποτέ στην πράξη από το κίνημα- απαγόρευση κυκλοφορίας) και η συνέχιση της τρομοκρατίας των προστίμων, όπου διαφαίνεται και η τυπική κατάργηση κάθε έννοιας δημοκρατικού δικαιώματος, δείχνοντας ότι για να προχωρήσει ακόμα ένα μνημόνιο είναι απαραίτητη μια χούντα για την ντόπια ελίτ, χωρίς κανένα κάλυμμα πλέον.

Η μόνη λύση και διέξοδο που έχουμε η νεολαία, οι εργαζόμενοι και οι φτωχοί είναι οι μαχητικοί αγώνες μας και η αυτοοργάνωσή μας! Να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσει η κρατική καταστολή στις γειτονιές μας, ούτε η στοχοποίηση αγωνιστριών και αγωνιστών. Να απαιτήσουμε άμεσα προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, αυξήσεις σε ΜΕΘ και κρατική χρηματοδότηση, δωρεάν χορήγηση ατομικών μέτρων προστασίας, για να προστατευτούμε πραγματικά από την πανδημία του κορονοϊού. Με μαζικές πορείες, καταλήψεις να διώξουμε τα νέα τους μνημόνια για να ζήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Έξω η αστυνομία απ’ τις πλατείες – Κάτω οι χουντικές απαγορεύσεις

Άμεση ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας

Λεφτά για μισθούς, επιδόματα ανεργίας, δημόσιες επενδύσεις για θέσεις εργασίας – όχι για επιδοτήσεις δώρα σε Εφοπλιστές, Τραπεζίτες, Επιχειρηματίες

OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ