Mustafa Koçak: Άλλη μια πολιτική δολοφονία του καθεστώτος Ερντογαν

Mustafa Koçak  Άλλη μια πολιτική δολοφονία του καθεστώτος Ερντογαν

 –

Συνεχίζεται στην Τουρκία η εξόντωση των πολιτικών κρατουμένων και αντιφρονούντων. Λίγες μέρες μετά τη δολοφονία της Helin Bölek (τραγουδίστρια του συγκροτήματος Yorum που η κυβέρνηση επικήρυξε ως τρομοκράτες) η οποία κατέληξε μετά από 388 ημέρες απεργία πείνας, ο 28χρονος πολιτικός κρατούμενος Mustafa Koçak (M.K.)οδηγήθηκε στο θάνατο κατά την 297η μέρα απεργία πείνας στις τουρκικές φυλακές ζητώντας μια δίκαιη δίκη.

Ο M.K. οδηγήθηκε στο δικαστήριο με ψευδείς κατηγορίες. Το δικαστήριο του υπέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης σε μια δίκη παρωδία. Καταδικάσθηκε ως υπαίτιος για την αγορά και τροφοδότηση όπλων στην ομηρία του Γενικού Εισαγγελέα Mehmet Selim Kiraz (εισαγγελέας στην υπόθεση του 15χρονου Berkin Elvan, που δολοφονήθηκε από την τουρκική αστυνομία στις διαδηλώσεις του 2013).

Ο Kiraz είχε απαχθεί από το DHKPως πίεση στη τουρκική αστυνομία για να αποκαλύψει τα ονόματα των δολοφόνων του μικρού Berkin Elvan. Ο εισαγγελέας τελικά δολοφονήθηκε από τις ίδιες τις αστυνομικές δυνάμεις ύστερα από φωτιά που έβαλαν για να εισβάλουν στον χώρο που κρατούνταν. Και ενώ η αστυνομία επέλεξε να θυσιάσει τον εισαγγελέα προκειμένου να μην αποκαλύψει ποιοι σκότωσαν τον Berkin, συνέχισε τις διώξεις για να καλύψει τα εγκλήματα του καθεστώτος Ερντογάν.

Η κατηγορία ότι ο Μ.Κ. ήταν μέλος του DHKPβασίστηκε αποκλειστικά σε ψευδείς κατηγορίες ενός πληροφοριοδότη της αστυνομίας, ο οποίος ευθύνεται και για την φυλάκιση 346 ανθρώπων σχετιζόμενων με αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Προσχηματικά λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας που βρίσκεται σε ισχύ στη Τουρκία λόγω κορωνοϊού, επιτράπηκε μόνο στο στενό οικογενειακό κύκλο να παρευρεθεί στη κηδεία του Μ.Κ. Η αστυνομία δεν δίστασε να πολιορκήσει την περιοχή και να κλείσει τους δρόμους απαγορεύοντας την είσοδο στους ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί για να τιμήσουν τον Μ.Κ. και προέβη σε συλλήψεις και επιβολή προστίμων. Μετά τη κηδεία, η αστυνομική καταστολή συνεχίστηκε προπηλακίζοντας τον κόσμο που ακολούθησε τη σορό του νεκρού στο κοιμητήριο, ενώ μέλη της οικογένειας του δέχθηκαν επίθεση από θωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας!

Αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ το τουρκικό κράτος αποφάσισε να δώσει αμνηστία στο 1/3 των φυλακισμένων της χώρας ώστε να αποσυμφορήσει τις φυλακές εν μέσω πανδημίας εξαίρεσε τους χιλιάδες πολιτικούς κρατουμένους.

Φυλακισμένος στις φυλακές ειδικού σκοπού, ο M.Κ. χρησιμοποίησε  το μοναδικό μέσο που του είχε απομείνει για να ακουστούν τα αιτήματά του, για να αντισταθεί στις πολιτικές που δολοφονούν χιλιάδες αγωνιστές,  οι οποίοι παλεύουν ενάντια στην απάνθρωπη καταστολή και φίμωση που εφαρμόζει το καθεστώς στην Τουρκία.

Τα κύρια αιτήματά του ήταν: κλείσιμο όλων των ειδικών δικαστηρίων για τους πολιτικούς κρατουμένους, κατάργηση των νόμων που αναγνωρίζουν καταθέσεις καταδοτών, να γίνει έρευνα και να τιμωρηθούν οι βασανιστές αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, να ακυρωθεί η παράνομη ποινή με την οποία τον καταδίκασαν, να γίνει από την αρχή νόμιμο δικαστήριο για την υπόθεσή του και να σταματήσουν οι άδικες, παράνομες αποφάσεις εις βάρος του και εις βάρος όλου του λαού.

Ενάντια στο τουρκικό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που καταλύει κάθε δημοκρατικό δικαίωμα και πολιτική ελευθερία, σε Ελλάδα και Τουρκία να χτίσουμε ένα κίνημα αλληλεγγύης ενάντια στην εξόντωση των αγωνιστών και την κρατική καταστολή. Οι φωνές των νεκρών πια αγωνιστών αλλά και χιλιάδων άλλων πολιτικών κρατουμένων και αγωνιστών μέσα και έξω από τις φυλακές μας αφορούν όλους. Είναι φωνές που υψώνονται ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και την άγρια ταξική εκμετάλλευση. Ενάντια στον πόλεμο που εξαπολύουν κυβερνήσεις και καπιταλιστές ενάντια στους εργαζόμενους και τους λαούς, χρειάζεται να απαντήσουμε με τον δικό μας ταξικό πόλεμο για μια κοινωνία δικαιοσύνης και ισότητας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ