Πέθανε η τραγουδίστρια Ηelin Βölek του Grup Yorum έπειτα από 288 ημέρες απεργία πείνας

Πέθανε η τραγουδίστρια Ηelin Βölek του Grup Yorum έπειτα από 288 ημέρες απεργία πείνας

Πέθανε στις 3 Απρίλη, μόλις στα 28 της χρόνια, η τουρκάλα τραγουδίστρια Helin Bolek μέλος του μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum. Η Helin Bolek έκανε απεργία πείνας απ’ τις 17 Μαΐου 2019 μαζί με άλλα 4 μέλη τους συγκροτήματος. Η Helin και οι σύντροφοι της ζητάγανε τα στοιχειώδη δικαιώματά τους, να μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα μέσω της μουσικής τους και να μην διώκονται ως “τρομοκράτες” από το αυταρχικό-αντιδημοκρατικό καθεστώς του Ερντογάν. Η τούρκικη αστυνομία μάλιστα δεν σεβάστηκε ούτε την κηδεία της, καταστέλλοντας άγρια και κάνοντας συλλήψεις.

Είναι σίγουρο ότι πρόκειται για μαι ακόμα δολοφονία των τουρκικών αρχών, που θέλουν να καταστείλουν με βάναυσο τρόπο τους αγωνιστές και όσους μάχονται για μια άλλη κοινωνία. Το Grup Yorum κυνηγιέται από το 2016, καθώς τα τραγούδια στην Τουρκία (όπου εκφράζουν τα προβλήματα και τους αγώνες της εργατικής τάξης και των λαϊκών μαζών) θεωρούνται απαγορευμένα.  Οι καλλιτέχνες του έχουν βρεθεί με τελείως ανυπόστατες κατηγορίες στην φυλακή, ως υποτιθέμενα μέλη της οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), που έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και από την ΕΕ.

Η αγώνας μέχρι τέλους της Ηelin Βölek και των συντρόφων της δεν θα πάει χαμένος όσο και αν το θέλει η τούρκικη αστική τάξη και ο Ερντογάν. Η αλληλεγγύη μας πρέπει να μεγαλώσει για να απελευθερωθούν τα υπόλοιπα μέλη και να σταματήσουν οι διώξεις. Εργαζόμενοι, νέοι, φτωχοί σε Ελλάδα, Τουρκία και σ’ όλο τον κόσμο να χτίσουμε ένα κίνημα αντίστασης και να σπάσουμε το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης  που γιγαντώνεται όλο και περισσότερο σήμερα σ’ όλο τον κόσμο.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ