Η κυβέρνηση της ΝΔ χαρίζει ζεστό χρήμα στους καναλάρχες

Η κυβέρνηση της ΝΔ χαρίζει ζεστό χρήμα στους καναλάρχες

Με Πράξη Νομοθετικό Περιεχομένου με τίτλο «Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις»  η κυβέρνηση χαρίζει ζεστό χρήμα στους καναλάρχες. Συγκεκριμένα, τα κανάλια (δηλαδή οι ιδιοκτήτες τους) δεν θα καταβάλλουν τη δόση του 2020 για την απόκτηση της άδειας εθνικής εμβέλειας. Έτσι, απαλλάσσονται από το ποσό  των 3,5 εκατ. ευρώ το καθένα. Το δώρο αφορά τους σταθμούς ΣΚΑΪ, ΜEGA, ΑΝΤ1, OPENStarAlpha. Σύνολο: 21 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα χαρίζει 30 εκατομμύρια ευρώ στον ιδιωτικό τομέα για «κλινικούς και εργαστηριακούς ελέγχους» που χρεώνουν τα τεστ του κορωνοιού έως και 300 ευρώ , αντί να δοθούν χρήματα στα δημόσια ιδρύματα.

Τα δίνουν όλα με την πιο σκανδαλώδη τρόπο στους επιχειρηματίες και στο κεφάλαιο, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων και φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και των φτωχών. Η μαύρη προπαγάνδα κυβέρνησης και ΜΜΕ σκόπιμα εστιάζει στην «ατομική ευθύνη», στο «μένουμε σπίτι», στα μέτρα ατομικής υγιεινής. Έχει στόχο να κρύψει τις δικές τις ευθύνες, αλλά και όλων των κυβερνήσεων, που διέλυσαν το δημόσιο σύστημα υγείας προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων. Όλων αυτών, που μετέτρεψαν σχεδόν όλη την κοινωνία, σε «ευπαθείς ή ευάλωτες ομάδες» με τα Μνημόνια και που τώρα στο όνομα της επιχειρηματικότητας και του ατομικού κέρδους, αφήνουν τους επιχειρηματίες της υγείας να θησαυρίζουν εκμεταλλευόμενοι την πανδημία (βλ. τιμές για τέστ – κλίνες εντατικής κα.).

Παρά την προπαγάνδα των ΜΜΕ, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν περιμένουμε και ούτε χρειαζόμαστε τις απαγορεύσεις τους για να προστατέψουμε ο ένας τον άλλο και ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες. Εμείς είμαστε αυτοί που βάζουμε σε  κίνδυνο ακόμη και τις ζωές  μας καθημερινά και συνεχίζουμε την παραγωγή, λειτουργούμε τα διαλυμένα νοσοκομεία, κάνουμε την αποκομιδή σκουπιδιών και την καθαριότητα, λειτουργούμε τα ΜΜΜ, το εμπόριο, κ.ο.κ.

 –

Αντεπίθεση των Εργαζομένων