ΣΣΠ: Εγκληματική και ανεύθυνη απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τις φοιτητικές εστίες

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΕΣ!

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε το Σάββατο 21/3 να κλείσει τις εστίες όλων των πανεπιστημίων πανελλαδικά από την Τετάρτη 25/3, για υγειονομικούς λόγους. Η απόφαση της αυτή είναι εξοργιστική και ανεύθυνη, κυρίως γιατί υποχρεώνει χιλιάδες φοιτητές σε όλη την Ελλάδα να γυρίσουν στα σπίτια τους, θέτοντας σε κίνδυνο τους ίδιους και τις οικογένειες τους και μάλιστα προκαλώντας πιθανή διασπορά του ιού σε πανελλαδικό επίπεδο! Πολλοί φοιτητές(αν όχι οι περισσότεροι) έχουν στην οικογένεια τους άτομα, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και είναι προφανές πως δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν να τους κολλήσουν, καθώς μπορεί πιθανά να είναι φορείς του ιού και να μην το γνωρίζουν! Παράλληλα, οι φοιτητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus και μένουν στις εστίες δεν μπορούν να γυρίσουν στις χώρες τους γιατί έχουν απαγορευθεί οι μετακινήσεις! Δεν υπάρχει καμία πρόνοια ή μέριμνα για χιλιάδες φοιτητές, τους οποίους η κυβέρνηση όχι μόνο τους πετάει στο δρόμο, αλλά διακινδυνεύει τις ζωές των ίδιων και των οικογενειών τους! Αλήθεια τι άλλαξε ξαφνικά, μέσα σε 10 ημέρες από τότε που έκλεισαν τα πανεπιστήμια, ώστε τώρα να χρειαστεί να κλείσουν οι εστίες; Απαιτούμε από την κυβέρνηση, όπως και από τις διοικήσεις των πανεπιστημίων και των εστιών, να απαντήσουν και να εξηγήσουν σε όλους τους φοιτητές τους λόγους για τους οποίους προβαίνουν τώρα σε αυτό το μέτρο!

ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ Α(Χ)ΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ!

ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Κυβέρνηση-μνημονιακή αντιπολίτευση και ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν νυχθημερόν με την «ατομική ευθύνη» για να μας τρομοκρατήσουν και να μας ενοχοποιήσουν. Πίσω από το «χαλάκι» της ατομικής ευθύνης συγκαλύπτουν την εγκληματική ανευθυνότητα των πολιτικών τους αποφάσεων! Ως εδώ!

Απαιτούμε να παραμείνουν ανοικτές οι εστίες και να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά το εστιατόριο των εστιών, οι υπηρεσίες ύδρευσης, ηλεκτρισμού και όλες οι απαραίτητες για την αξιοπρεπή διαβίωση των φοιτητών, καθώς και να παρθούν τα απαραίτητα υγιειονομικά μέτρα για την προστασία των φοιτητών! Ακόμη, αν χρειαστεί για υγειονομικούς λόγους να κλείσουν οι εστίες, το κράτος οφείλει να παράσχει  δωρεάν και ασφαλή υγειονομικά μετακίνηση των εστιακών φοιτητών προς τα σπίτια τους, καθώς και να τους παρέχει δωρεάν εξέταση για το αν έχουν προσβληθεί από τον ιό και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!

  • ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΣΤΙΕΣ – Να συνεχίσουν να λειτουργούν τα εστιατόρια και να παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες(ύδρευση κ.α.) με όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής περίθαλψης(καθαρισμοί, αντισηπτικά, γάντια κ.α.) για φοιτητές, εργαζόμενους και κτίρια. Δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών προς τους τόπους κατοικίας τους σε κάθε άλλη περίπτωση.
  • Μαζικές, δημόσιες προσλήψεις εργαζομένων, με σταθερές σχέσεις εργασίας για την στελέχωση των υπηρεσιών αυτών, καθώς και για τη στελέχωση έκτακτων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της κατάστασης(π.χ. υγειονομικό προσωπικό).
  • Δωρεάν εξέταση όλων των εστιακών φοιτητών για το αν είναι φορείς του ιού COVID-19. Δωρεάν φροντίδα και υγιεινομική περίθαλψη για όποιον έχει ανάγκη.
  • ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: Μαζικές και μόνιμες προσλήψεις στο χώρο της Υγείας με σταθερές εργασιακές σχέσεις, ανασυγκρότηση όλων των δομών υγείας με δραστική αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης στην υγεία, για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.
  • Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες και την αντιμετώπιση της κατάστασης, όχι για ΝΑΤΟ, τράπεζες, καταστολή και εξοπλισμούς.

https://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.com/

 

Διαβάστε εδώ την απόφαση του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Παν/μίου Ιωαννίνων

Διαβάστε εδώ την απόφαση του Συλλόγου Οικοτρόφων Νέων Εστιών ΕΜΠ