Πέμπτη 5/3 – Διαδηλώνουμε: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η Αλληλεγγύη το Όπλο των Λαών

Μπλόκο στην κυβερνητική υστερία του Ρατσισμού, Εθνικισμού, Καταστολής

Αθήνα, 18:00, Προπύλαια

Θεσσαλονίκη, 18:00, Καμάρα

Ιωάννινα, 18:00, Περιφέρεια

 

Mετά το στραπάτσο της στα νησιά, όπου τσακίστηκε η απόβαση των ΜΑΤ ως άλλου στρατού κατοχής για να επιβάλλουν τα «κλειστά κέντρα» φυλακές προσφύγων και μεταναστών, η άθλια, ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση της ΝΔ επέδειξε πυγμή και έργο ξεσπώντας με κτηνωδία πάνω στους «κολασμένους της γης» που συνωθούνται απελπισμένοι στον Έβρο και αλλού. Με το δόγμα της «αποτροπής» και της «φύλαξης των συνόρων», οδηγούν σε μια ζοφερή και εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση:

  • Τα μέτρα του ΚΥΣΕΑ, για την άμεση απέλαση όλων όσων έρχονται και την κατάργηση του δικαιώματος στο άσυλο, κάνουν ακόμα πιο δολοφονική αυτή την πολιτική. Πρακτικά δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα μετριασμού της κρίσης, εκτός από επικοινωνιακή κατανάλωση, λόγω του τεράστιου όγκου των προσφύγων/μεταναστών. Kαι ενώ δείχνει σιδερένια πυγμή ενάντια στους πρόσφυγες, ο Μητσοτάκης στέκεται σούζα μπροστά στην απαίτηση των ιμπεριαλιστών της ΕΕ να παραμείνουν τα σύνορα κλειστά προς την Ευρώπη, με αντάλλαγμα μερικά ακόμα «κονδύλια αλληλεγγύης» για ξεκοκάλισμα!
  • Κυβέρνηση και κρατικοί μηχανισμοί, μαζί με το σκλυλολόι των ψευτών και ασφαλιτο–χαφιέδων των ΜΜΕ, προσπαθούν να αδράξουν την ευκαιρία ώστε να νομιμοποιήσουν την ανοιχτή και εκτεταμένη χρήση του στρατού, των διαφόρων ειδικών και στρατιωτικοποιημένων της αστυνομίας σε καθήκοντα καταστολής.
  • Άνοιξαν τον δρόμο σε ομάδες ακροδεξιών, φασιστοειδών, κάθε τραμπούκο να βγουν παγανιά, σε πρόβα νέων ταγμάτων εφόδου, να στήσουν μπλόκα, να προπηλακήσουν αριστερούς και αλληλέγγυους, με τις πλάτες και δήμων και περιφερειών, να εμφανίζονται ως άλλοι «μακεδονομάχοι» υποστηρικτές του στρατού και των ματατζήδων στον Έβρο.

Η βρώμικη πολιτική του καθεστώτος Ερντογάν δεν μπορεί να κρύψει τις συντριπτικές ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων και των κομμάτων τους. Σήμερα της ΝΔ, αλλά τι να πρωτοπεί κανείς για την πολιτική αγυρτεία του ΣΥΡΙΖΑ, που καμώνεται ταυτόχρονα τον ανθρωπιστή αντιρατσιστή και τον στιβαρό πατριώτη! Αυτές οι δυνάμεις υπέγραψαν την αιματοβαμμένη συμφωνία ΕΕ–Τουρκίας και, παρότι έχει χρεοκοπήσει παταγωδώς, κάνουν το παν για να την εφαρμόσουν με όλο και πιο σκληρό τρόπο, καμαρώνοντας ποιος είναι ο καλύτερος λακές–συνοριοφύλακας των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών! Έφτιαξαν τα κολαστήρια σε Μόρια, ΒΙΑΛ κ.ά. και παρά την κατακραυγή προχωράνε τα «κλειστά κέντρα» ή ακόμα και τα ξερονήσια απομόνωσης των προσφύγων. Δηλώνουν «αξιόπιστες» και «δεδομένες» για κάθε τυχοδιωκτικό σχέδιο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή. Είναι συνυπεύθυνες για το φούντωμα της πατριδοκαπηλείας, των εξοπλισμών, των ανταγωνισμών που μας απειλούν με πόλεμο. Όλοι αυτοί οι μνημονιακοί και νεοφιλελεύθεροι, που μιλάνε για «φύλαξη των συνόρων» ή «αποσυμφόρηση με μετακίνηση στην ενδοχώρα» (λες και αυτό δεν είναι μόνο μεταμφίεση του προβλήματος), εφάρμοσαν και συνεχίζουν την πιο άγρια επίθεση σε όλα τα δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων, των φτωχών, της νεολαίας.

Η μαύρη προπαγάνδα ότι πρόσφυγες και μετανάστες είναι «ασύμμετρη απειλή» και «μας φέρνουν τον κορονοϊό», ότι έχουμε «εισβολή και πόλεμο», η «εθνική περηφάνεια» για το τσάκισμα με δακρυγόνα, γκλοπ ή όπλα του πιο αδύναμου, είναι ουρλιαχτό για αίμα προσφύγων και μεταναστών. Για να σωριαστούν κι άλλα άψυχα παιδικά κορμάκια, σε βάρκες που βυθίζει το λιμενικό και η Frontex, από τον εμπρησμό κάποιου «αγανακτισμένoυ» ή και πραγματικά πυρά του στρατού. Είναι πόλεμος και ενάντια στον «εσωτερικό εχθρό», σε όλους εμάς τους εργαζόμενους, φτωχούς, νέους. Για να βυθιστεί η ελληνική κοινωνία σε μια παράκρουση φόβου και αποπροσανατολισμού. Για να επιβληθεί ένα όλο και πιο σκληρό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης ενάντια στους αγώνες και τις οργανώσεις των εργαζομένων και της νεολαίας. Για να διαιωνίζεται η κυριαρχία των ίδιων χρεοκοπημένων και ανίκανων ελίτ και κομμάτων. Η ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων–συγκεντρώσεων είναι προ των πυλών, με νέο νομοσχέδιο που δίνει υπερεξουσίες στην Αστυνομία. Η «κανονικότητα», μαζί με τους διαρκείς αντεργατικούς νόμους, έχει γεμίσει εισβολές ενόπλων στο Άσυλο, απανωτά χτυπήματα, προσαγωγές, συλλήψεις, διώξεις ενάντια σε πορείες και αγωνιστές, μπούκες των ΜΑΤ σε σπίτια, μαζικούς εξευτελισμούς διαδηλωτών ή πολιτών.

Ξεπέρασαν τα 70 εκατομμύρια οι απανταχού ξεριζωμένοι εξαιτίας των πολέμων, της βίας, των διώξεων, της περιβαλλοντικής καταστροφής: ο μεγαλύτερος αριθμός μετά από τα εκατομμύρια προσφύγων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτή είναι η κρίση και βαρβαρότητα του καπιταλισμού. Οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές και οι κυβερνήσεις–τσιράκια τους είναι από τους πρώτους υπεύθυνους. Εργαζόμενοι και νέοι στη χώρα μας, που κατά χιλιάδες πήραμε ξανά τα τελευταία χρόνια τους δρόμους της ξενιτιάς με την κρίση και τα μνημόνια, πρέπει να στρέψουμε την οργή μας ενάντια στον πραγματικό εχθρό. Όχι στους κατατρεγμένους πρόσφυγες, αλλά στους ιμπεριαλιστές, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις – και με κοινούς αγώνες να φράξουμε τον δρόμο στον κοινωνικό κανιβαλισμό, στο μίσος του εθνικισμού και ρατσισμού, στο σκοτάδι της καταστολής και των πολέμων.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Κάτω η Ευρώπη Φρούριο. Κανένα «κλειστό κέντρο» φυλακή. Άσυλο, Στέγη, Περίθαλψη σε όλους τους πρόσφυγες. Ταξιδιωτικά έγγραφα για ελεύθερη, ασφαλή, οργανωμένη μετακίνηση.

ΜΑΖΙΚΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ. Να τσακίσουμε την προσπάθεια απαγόρευσης των διαδηλώσεων, τα πογκρόμ των μηχανισμών καταστολής, τα σχέδια ανοιχτής κατασταλτικής χρήσης του στρατού.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ