Αντεπίθεση των Εργαζομένων: Νεκρός ένας ακόμη εργαζόμενος της ΛΑΡΚΟ

Νεκρός ένας ακόμη εργαζόμενος της ΛΑΡΚΟ

Συνεχίζονται αμείωτα τα εργατικά «ατυχήματα»

Τα εργατικά «ατυχήματα»/δυστυχήματα φαίνεται να μην σταματούν ούτε και τον νέο χρόνο. Αντιθέτως, αποτελούν μέρος της μνημονιακής κανονικότητας και της «ανάπτυξης» που ονειρεύεται ο Άδωνις Γεωργιάδης και όλα τα μνημονιακά σκουπίδια. Ο νέος χρόνος μας βρήκε με τρία εργατικά «ατυχήματα» μέχρι στιγμής, εκ των οποίων τα δύο θανατηφόρα.

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 στη μία τα ξημερώματα, εργαζόμενος στην καθαριότητα του Δήμου Ιωαννίνων τραυματίστηκε την ώρα της δουλειάς, με αποτέλεσμα να σπάσει το ισχίο του και να χειρουργηθεί. Τέτοιου είδους φαινόμενα είναι αρκετά συχνά στον Δήμο Ιωαννίνων, αφού από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα τέσσερις εργάτες της βραδινής βάρδιας είχαν σοβαρούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της δουλειάς.

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 50χρονος εργάτης σε λατομείο στον Τύρναβο σκοτώθηκε, όταν το σώμα του πιάστηκε σε ταινία μεταφοράς.

Στις 25 Ιανουαρίου ένας 35χρονος εργάτης της ΛΑΡΚΟ χειριστής εξορυκτικού μηχανήματος και πατέρας δύο παιδιών, σκοτώθηκε όταν κατά τη διάρκεια εργασιών υποχώρησε το έδαφος, με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει το εξορυκτικό μηχάνημα και να βρει φρικτό θάνατο. Συνελήφθη ο 54χρονος εργολάβος που ήταν υπεύθυνος του έργου και αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του Αντεισαγγελέα Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Χαλκίδας.

Είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι τα εργατικά «ατυχήματα»/δυστυχήματα  δεν είναι σε καμία περίπτωση τυχαία, αλλά ούτε και μεμονωμένα. Είναι το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης της εργασίας, που έχουν επιβάλλει τα μνημόνια και οι κυβερνήσεις και εξαναγκάζουν τους εργαζομένους να δουλεύουν σε αρκετά επικίνδυνες συνθήκες χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας. Η βαρβαρότητα αυτή αντιμετωπίζεται μόνο με τους αγώνες και την αυτοοργάνωσή μας σε επιτροπές και σωματεία στους χώρους δουλειάς, για να μπορέσουμε να περάσουμε στην αντεπίθεση και να απαντήσουμε στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει κυβερνήσεις και αφεντικά. Νόμος είναι το Δίκιο του Εργάτη κι αυτό πρέπει να υπερασπιστούμε!

Αντεπίθεση των Εργαζομένων