Ο Νίκος Τεμπονέρας ζει στους αγώνες του σήμερα! Όλοι στις Διαδηλώσεις Πέμπτη 9/1

Κάτω το Δόγμα “Nόμος και Τάξη”!!

Ο Τεμπονέρας ζει στους νεολαιίστικους αγώνες του σήμερα!

Συγκέντρωση – Διαδήλωση Πέμπτη 9 Ιανουαρίου

 ΠΑΤΡΑ: 18:30 Στο σχολικό συγκρότημα «ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ» (ΒΟΥΔ – ΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ)

ΑΘΗΝΑ: 18:30 Προπύλαια 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 18:30 Άγαλμα βενιζέλου

Στις 8 Ιανουάριου συμπληρώνονται 29 χρόνια από τη δολοφονία του αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα. O Τεμπονέρας στήριξε το μαθητικό κίνημα του ’90-’91 και είχε βοηθήσει τους μαθητές του να πραγματοποιήσουν καταλήψεις των σχολείων τους. Την περίοδο αυτή πραγματοποιούνταν καθημερινά κινητοποιήσεις ενάντια στη ψήφιση του νόμου του υπουργού Παιδείας, Κοντογιαννόπουλου. Με το νομοσχέδιο αυτό “ρυθμίζονταν” θέματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως κατάργηση αδικαιολόγητων απουσιών, 15μελών συμβουλίων, σχολικών περιπάτων και εκδρομών, επιβολή «ομοιόμορφης» ενδυμασίας και «πειθαρχικού ελέγχου» της εξωσχολικής ζωής, αλλά και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως λειτουργία ιδιωτικών ΑΕΙ, κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων, περικοπές κοινωνικών παροχών σε φοιτητές κ.ά. Το νομοσχέδιο αυτό προσπαθούσε να επιβάλει αρκετές πτυχές της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας στο χώρο της παιδείας, που μέχρι σήμερα καμία κυβέρνηση δεν κατάφερε να περάσει λόγω των αντιστάσεων της νεολαίας, αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται τώρα να περάσει με την ψήφιση του νομοσχεδίου Κεραμέως.

Στις 8 Ιανουαρίου 1991, ΟΝΝΕΔίτες με επικεφαλής τον Γ. Καλαμπόκα, δημοτικό σύμβουλο της ΝΔ και επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας, εισέβαλαν και πέτυχαν την αντι-κατάληψη του 3ου Λυκείου Πάτρας. Το βράδυ μαθητές, γονείς και καθηγητές γύρισαν για να καταλάβουν το Λύκειο και εκεί τους επιτέθηκαν ΟΝΝΕΔίτες με λοστούς, καδρόνια και πέτρες. Μετά την επίθεση, ο Νίκος Τεμπονέρας βρέθηκε νεκρός, χτυπημένος με σιδερολοστό στο κεφάλι. Υπεύθυνοι για τη δολοφονία αυτοί ήταν ο Γ. Καλαμπόκας και ο Α. Μαραγκός. Ο δεύτερος απαλλάχθηκε με βούλευμα και στο εδώλιο κάθισε ως βασικός αυτουργός ο Καλαμπόκας. Οι δικαστές του αναγνώρισαν ελαφρυντικά και τον καταδίκασαν σε κάθειρξη 17 ετών και τριών μηνών, ενώ στις 2 Φεβρουαρίου 1998 αφέθηκε ελεύθερος!! Η επίθεση αυτή δεν ήταν τυχαία, ήταν μια από τις πολλές που πραγματοποιούσαν την περίοδο εκείνη τα τάγματα εφόδου της ΟΝΝΕΔ(Κένταυροι, Rangers), τα οποία οργανώνονταν από τη ΝΔ για να σπάνε αγώνες, να χτυπάνε αγωνιστές και να διαλύουν κινήματα. Σε αυτά συμμετείχαν πολλοί μετέπειτα “δημοκρατικοί” βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Βουλγαράκης κ.α.

Το ελληνικό αστικό κράτος πάντα συνδεόταν και συνδέεται μέχρι σήμερα με το παρακράτος της Δεξιάς. Από την περίοδο του μετεμφυλιακού κράτους και της χούντας, όπου οι συμμορίες της ΕΚΟΦ, έδερναν και τραμπούκιζαν αγωνιστές μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια, μέχρι σήμερα με τα τάγματα εφόδου της ΟΝΝΕΔ και την ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, πάντα το παρακράτος λάμβανε την στήριξη και την ανοχή του κράτους. Ελάχιστες φορές οι παρακρατικοί διώκονταν και ακόμη λιγότερες καταδικάζονταν, φυσικά με ποινές-χάδια(όπως του Καλαμπόκα). Αυτή η κατάσταση κορυφώθηκε την περίοδο των Μνημονίων από όλες τις κυβερνήσεις(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) και πλέον με το Δόγμα “Νόμος και Τάξη” η κυβέρνηση δίνει το “πράσινο φως” στη Χρυσή Αυγή και κάθε ακροδεξιά συμμορία να αλωνίζει.

Φυσικά ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από την επιβολή ενός ακόμη πιο τερατώδους Κράτους Έκτακτης Ανάγκης. Η αστυνομική βία και αυθαιρεσία των ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ-ΟΠΚΕ ξεπερνάει τα όρια της ίδιας της τυπικής αστικής νομιμότητας και του αστικού συντάγματος(ΑΣΟΕΕ, Εξάρχεια, Κουκάκι κτλ.) και αντί να υπάρξει τιμωρία, ο υπ. Δημοσίας Τάξεως δεν βλέπει περιστατικά και κρούσματα βίας. Καταργούν το άσυλο, δήθεν για να καταπολεμήσουν το ναρκεμπόριο, αντί να διώκουν τους ναρκέμπορους και χτυπούν φοιτητές βαφτίζοντας τους “τρομοκράτες”. Ψηφίζουν νόμο που περιορίζει τις πορείες, επειδή δήθεν νοιάζονται για την ταλαιπωρία των “πολλών”, αυτοί που επιβάλουν τη φτώχεια, την ανεργία, τη μετανάστευση και την περιθωριοποίηση της γενιάς μας! Και βέβαια να μην ξεχνάμε το ξελάσπωμα της δολοφονικής ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Να παραδειγματιστούμε από το κίνημα του ’90-’91, που το 70% των σχολείων βρισκόταν υπό κατάληψη, με καθημερινές διαδηλώσεις στις μεγάλες πόλεις. Με τους αγώνες μας να τσακίσουμε την καταστολή και να μπλοκάρουμε τη ψήφιση του νομοσχεδίου Κεραμέως. Ενάντια στο δόγμα “Νόμος και Τάξη”, με όπλο μας την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση, να αγωνιστούμε για την ανασυγκρότηση του νεολαιίστικου κινήματος, τη μαχητική υπεράσπιση και έμπρακτη επιβολή των δημοκρατικών μας ελευθεριών. Ενάντια σε κυβέρνηση, μνημόνια και Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Αυτό είναι το χρέος μας προς τον αγωνιστή Ν. Τεμπονέρα και τόσους άλλους αγωνιστές, που έδωσαν τη ζωή τους(Σωτήρης Πέτρουλας, Μιχάλης Καλτεζάς κ.α.) για τον αγώνα.

https://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.com/2020/01/81-29.html