ΑΣΟΕΕ: Όχι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Να σταματήσουμε τη διάλυση του Συλλόγου

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ!

ΟΛΟΙ-ΕΣ, ΔΕΥΤΕΡΑ 16/12, 13.00, ΑΜΦ.Α

Στην τελευταία συνέλευση που είχε απαρτία (20/11) είδαμε ένα συντονισμένο σχέδιο της ΔΑΠ και διάφορων αντιδραστικών να καλύπτονται κάτω από την μάσκα του “ανεξάρτητου” και να ψηφίζουν πράγματα αδιανόητα που είναι αντίθετα ακόμα και στην ύπαρξη του Συλλόγου. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία που θέλουν να περάσουν οι “ανεξάρτητοι” θέλει να βάλει ταφόπλακα στις Γενικές Συνελεύσεις, στην πολιτική ζύμωση μέσα σ’ ένα αμφιθέατρο και να το αντικαταστήσει με ένα κλικ πίσω από μια οθόνη, προχωρώντας ακόμα περισσότερο στην ατομικοποίηση.

Όσο και να το παίζουν “μακριά από κομματικές παρατάξεις”, οι “ανεξάρτητοι” είναι οι λακέδες της κυβέρνησης μέσα στα πανεπιστήμια, δημιουργώντας συλλόγους άχρηστους και στρώνοντας το χαλί για το νομοσχέδιο έκτρωμα για την παιδεία που θέλει να φέρει η Κεραμέως μέχρι τέλος Γενάρη. Αυτό το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει μέσα σ’ όλα το δραστικό κόψιμο των κρατικών πόρων μέσω της “αξιολόγησης” και το κλείσιμο τμημάτων αν δεν συμβαδίζουν “με τις ανάγκες της αγοράς” θα σημάνει το τέλος της δημόσιας και δωρεάν παιδείας όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα και την μετατροπή της σ’ ένα εμπόρευμα που θα την αγοράζει όποιος έχει τα χρήματα. Ενώ σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο ο Σύλλογος μας πρέπει να βγει μπροστά και να κινηθεί σε αγωνιστική τροχιά και να αποτρέψει την κατάθεση του νόμου Κεραμέως στην Βουλή, οι “ανεξάρτητοι” βλέπουν μόνο τα χαμένα μαθήματα και αυτό που μόνο προτείνουν είναι να μην κάνουμε απολύτως τίποτα, παρά μόνο να ψηφίσουμε ηλεκτρονικά!

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι μια κατάκτηση που κερδήθηκε με σκληρούς αγώνες και αίμα, είναι το όργανο όπου οι φοιτητές συμμετέχουν σε μια ζωντανή πολιτική και ιδεολογική διαπάλη με την φυσική τους παρουσία και στο τέλος αποφασίζουν συλλογικά να προασπίσουν τα κεκτημένα τους και να παλέψουν συλλογικά για το μέλλον τους. Ως εκ τούτου, το καταστατικό δεν είναι ένας παλιομοδίτικος κανονισμός, είναι η πυξίδα του Συλλόγου, είναι το ντοκουμέντο που αποτυπώνει την αιτία που υπάρχει ο Σύλλογος. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία, όχι μόνο στέκεται ενάντια στο καταστατικό, αλλά είναι και το ακριβώς αντίθετο των συλλογικών διαδικασιών, στο ότι πολεμάμε και διεκδικούμε όλοι μαζί και όχι χώρια, αντίθετο στην υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδεία, στις κατακτήσεις του φοιτητικού κινήματος, στην υπεράσπιση του ασύλου και των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Οι “ανεξάρτητοι” θέλουν να καθόμαστε στον καναπέ και όλα να γίνονται μέσα απ’ τον φανταστικό κόσμο των social media. Φοβούνται τις γενικές συνελεύσεις και τις καταλήψεις, όχι γιατί “χάνουν μαθήματα” ή γιατί “φοβούνται να μιλήσουν δημόσια”. Όλα αυτά είναι ο φερετζές για να μας πουν ότι τελικά συμφωνούν με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και ότι τάσσονται υπέρ της καταστολής όπως και με το αλωνίζουν τα ΜΑΤ στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ, χτυπώντας και συλλαμβάνοντας φοιτητές (βλ. 11/11).

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να περάσει έτσι! Ο Σύλλογος θα παραμείνει ζωντανό κύτταρο αγώνα, όσο κι αν δεν αρέσει αυτό στους “ανεξάρτητους”. Πρέπει να είμαστε όλοι/ες την Δευτέρα 16/12, 13.00 στο αμφ.Α, όχι γιατί θέλουμε να δώσουμε νομιμοποίηση στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, αλλά αντίθετα για να την πολεμήσουμε με κάθε τρόπο, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα του Συλλόγου! Καλούμε όλους τους φοιτητές και τις αγωνιζόμενες πολιτικές δυνάμεις να σαμποτάρουμε όλοι μαζί αυτή την διαδικασία και να ανασυγκροτήσουμε τον Σύλλογο μακριά από τέτοιες διαλυτικές προτάσεις, Είναι αναγκαίο όσο ποτέ, να δυναμώσουμε την αντίσταση ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης, να χτίσουμε ένα μαζικό κίνημα με καταλήψεις διαρκείας για να πετάξουμε τον νόμο αλλά και κάθε μνημονιακή κυβέρνηση στ σκουπίδια!

  • ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

  • ΝΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ

  • ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ