Αντεπίθεση των Εργαζομένων: Ακόμα μια εργατική δολοφονία στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους

Ακόμα μια εργατική δολοφονία στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους

Εργάτης 54 ετών, γονέας δύο παιδιών,  σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας στην εταιρία “Αραμπατζής” που βρίσκεται στην Καβαλά στην περιοχή Αμισιανά. Στο εργοστάσιο μεταλλευτικών κατασκευών ο συνάδελφος έκανε οικοδομικές εργασίες,  έσπασε ο μηχανισμός του γερανού και τον σκότωσε ακαριαία. Ο θάνατος του γνωστοποιήθηκε στο νοσοκομείο Καβάλας λίγο αργότερα. Μέρα παρά  μέρα θρηνούμε εργαζομένους.

Στην εποχή των μνημονίων τα εργατικά δυστυχήματα-δολοφονίες αυξάνονται συνεχώς. Υπεύθυνοι για όλη αυτή τη βαρβαρότητα δεν είναι άλλοι από τους εργοδότες και την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία συνεχίζοντας το έργο του ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύει με κάθε τρόπο το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης της Εργασίας. Με τους νόμους που εφαρμόζουν ξηλώνουν την εργατική νομοθεσία, θέλουν να απαγορεύσουν τις απεργίες και τις διαδηλώσεις, εντατικοποιούν την εργασία και ανάβουν το πράσινο φως στους εργοδότες να μην εφαρμόζουν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεσηκωθούμε στο δρόμο που χαράζουν οι εξεγερμένοι λαοί της Γαλλίας , της Χιλής, του Λιβάνου και να επιβάλλουμε τον ένα και μοναδικό νόμο, το Δίκιο του εργάτη. Να οργανωθούμε με μαχητικούς αγώνες (απεργίες διαρκείας, καταλήψεις σε χώρους δουλειάς)  για να ξηλώσουμε τα μνημόνια και όλες τις κυβερνήσεις που τα εφάρμοσαν. Να βγούμε από την Ε.Ε. που είναι ο αρχιτέκτονας αυτής της κατάστασης  και να σταματήσουμε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα στο βωμό του κέρδους των αφεντικών.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων