Νεκρός 29χρονος εργάτης σε λατομείο της Ημαθίας. Άλλη μια εργατική δολοφονία

Νεκρός 29χρονος εργάτης σε λατομείο της Ημαθίας

Δεν ήταν ατύχημα! Ήταν άλλη μια εργατική δολοφονία

Την Παρασκευή 6/12, 29χρονος εργάτης έχασε τη ζωή σε λατομείο στους Γεωργιανούς Ημαθίας. Κατά την εκτέλεση εργασιών αποκομιδής αδρανών υλικών, ο συνάδελφος – ελληνικής καταγωγής – κινούμενος πεζός μπροστά από φορτωτή, φαίνεται να παρασύρθηκε από τον κουβά του οχήματος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Ο χειριστής του φορτωτή και ο υπεύθυνος του λατομείου συνελήφθησαν αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Μέσα στο 2019, ο αριθμός των νεκρών εργαζομένων έχει ξεπεράσει τους 20, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματισμοί συναδέλφων εν ώρα εργασίας. Υπεύθυνοι για όλη αυτή τη βαρβαρότητα δεν είναι άλλοι από τους εργοδότες και την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία συνεχίζοντας το έργο του ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύει με κάθε τρόπο το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης της Εργασίας. Καθημερινά οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να ρισκάρουν τη ζωή τους για το μεροκάματο του τρόμου. Για τα αφεντικά, την κυβέρνηση και τα άκρως ταξικά δικαστήρια τους, οι εργατικές δολοφονίες δεν είναι τίποτε άλλο από μια στατιστική άνευ σημασίας. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να εφαρμοστεί το δόγμα «Νόμος είναι το δίκιο του Εργοδότη».

Με την ενότητα και την αυτοοργάνωση μας πρέπει να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στην βάρβαρη νεοφιλελεύθερη επίθεση κυβέρνησης- εργοδοτών. Με μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες να υπερασπιστούμε, εμείς οι ίδιοι, τα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια, τη ζωή μας.

Αντεπίθεση των Eργαζομένων