Mήνυμα αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο λαό της Αλβανίας – Mesazh solidariteti për popullin shqiptar

Mήνυμα αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο λαό της Αλβανίας

Η ΟΚΔΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στο λαό της γειτονικής χώρας, που δοκιμάζεται σκληρά από τον σεισμό (ο ισχυρότερος που έχει καταγραφεί στην περιοχή του Δυρραχίου από το 1926), μετρώντας μέχρι στιγμής δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, ενώ συνεχίζεται η αγωνία για τους εγκλωβισμένους και για νέα θύματα.

Έχοντας παρακολουθήσει με όλα τα μέσα που διαθέτουμε τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας στην Αλβανία (φοιτητές, τηλεφωνικά κέντρα, μεταλλεία κ.ά.), ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, η ΟΚΔΕ δηλώνει ιδιαίτερα την υποστήριξή της στις κοινωνικές, συνδικαλιστικές και πολιτικές οργανώσεις του εργατικού κινήματος. Σαν ένα ελάχιστο βήμα, καλούμε συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους, κόμματα και πολιτικές οργανώσεις, εργαζόμενους και νέους να σταθούν έμπρακτα στο πλάι των Αλβανών αδερφών μας, με όποιον τρόπο μπορούν.

Πάνω από τα σύνορα των κρατών, οι εργαζόμενοι και οι λαοί πρέπει να χτίσουμε τους δικούς μας, ανεξάρτητους δεσμούς έμπρακτης αλληλεγγύης και κινητοποίησης, για τον κοινό αγώνα μας αλλά και για την ανακούφιση από τέτοιες έκτακτες καταστάσεις.

Η Διεθνιστική και Ταξική Αλληλεγγύη ήταν και θα είναι πάντα το πιο ισχυρό όπλο μας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Mesazh solidariteti për popullin shqiptar

O.K.D.E. shpreh mbështetjen e saj të gjithanshme për njerëzit e vendit fqinj, i cili është prekur rëndë nga tërmeti më i fortë i regjistruar në vend që nga viti 1926. Ky incident i rëndë ka prodhuar me dhjetëra të vdekur dhe qindra të plagosur, dhe fatkeqësisht vazhdon të ekzistojë frika për shumë të bllokuar poshtë rrënojave dhe për viktima të tjera.

Organizata jonë ka vëzhguar me vëmendje betejat e punëtorëve dhe të rinisë në Shqipëri veçanërisht viteve të fundit (studentët, qëndrat telefonike, minatorët etj) dhe shpreh veçanërisht mbështetjen e saj për organizatat shoqërore, sindikale dhe politike që i referohen klasës punëtore dhe luftojnë për të drejtat e saj. Si një xhest minimal, i bëjmë një apel sindikatave, shoqatave studentore, partive dhe organizatave politike të klasës punëtore, punëtorëve dhe të rinjëve në Greqi, që të qëndrojnë krah për krah me vëllezërit tanë shqiptarë, në çfarëdo mënyre që munden.

Mbi kufijtë e shteteve, punëtorët dhe popujt duhet të ndërtojmë lidhjet tona të pavarura të solidaritetit dhe mobilizimit, për luftën tonë të përbashkët por edhe për lehtësimin ndaj emergjencave të tilla.

Solidariteti Ndërkombëtar dhe Klasor ka qenë dhe do të jetë gjithmonë arma jonë më e fuqishme.

Organizata e Komunistëve Internacionalistë të Greqisë – O.K.D.E.