Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και τον λαό της Καταλονίας!

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και τον λαό της Καταλονίας!

Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης

Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες!

Μέσα στην καρδιά της ΕΕ και μιας από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές περιοχές της Ευρώπης, στην Καταλονία, συντελείται μια εξέγερση χαμηλής κλίμακας την οποία επιμελώς αποκρύπτουν στην χώρα μας τα ΜΜΕξαπάτησης και οι αργυρώνητοι δημοσιογράφοι. Πριν από 2 χρόνια, με τη βία το Ισπανικό Κράτος κατέστειλε και ακύρωσε στην πράξη το δικαίωμα του Καταλανικού λαού να αποφασίζει ο ίδιος για τις τύχες του (Δημοψήφισμα 1/10/17, όπου 92% ψήφισε υπέρ της Ανεξαρτησίας), προφυλάκισε και οδήγησε σε δίκη με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης και κοινωνικών οργανώσεων. Η ολοκλήρωση της δίκης και η ανακοίνωση των εξοντωτικών ποινών (από 9 έως 13 χρόνια φυλάκιση) οδήγησε σε ένα τεράστιο κύμα κινητοποιήσεων τις συνεχώς οδηγούμενες στην ταπείνωση από το Ισπανικό Κράτος μάζες της Καταλονίας. Την απόφαση για τις εξοντωτικές ποινές όπως ήταν αναμενόμενο χαιρέτισαν σύσσωμα όλα τα αστικά πολιτικά κόμματα όπως και η γνωστή για τις δημοκρατικές της «ευαισθησίες» ΕΕ.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαία που βγήκαν στους δρόμους για να καταδικάσουν αυτή την παράλογη απόφαση αντιμετωπίστηκαν με άγρια καταστολή, ξυλοδαρμούς, συλλήψεις και τρομοκρατία. Αυτή η ανελέητη καταστολή ξεχείλισε το ποτήρι, οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους και νεολαία στην μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων και ελευθεριών τσακίζοντας στο δρόμο την αστυνομική βία και αυθαιρεσία. Για 5 συνεχόμενες μέρες τις μαζικές διαδηλώσεις και την τεράστια Γενική Απεργία στις 18/10, οι δυνάμεις καταστολής προσπάθησαν με μανιακό ζήλο να τις περιορίσουν και να τις διαλύσουν, χρησιμοποιώντας ανάμεσα στα άλλα αύρες νερού και πλαστικές σφαίρες.  Βρήκαν όμως απέναντι τους την οργή και τη μαχητικότητα της νεολαίας και των εργαζομένων, που έσπασαν στον δρόμο τον φόβο και υπερασπίστηκαν στα οδοφράγματα τα δημοκρατικά τους δικαιώματα και τις πολιτικές τους ελευθερίες. Οι προσαγωγές έφτασαν τις 800, ενώ οι συλληφθέντες ξεπέρασαν τους 200. Η Ισπανική κυβέρνηση είναι σχεδόν έτοιμη να επιβάλλει στρατιωτικό νόμο στην Καταλονία, ενώ στην ίδια την Μαδρίτη απαγορεύτηκαν οι διαδηλώσεις υπέρ της Καταλονίας!

Αυτό το κύμα κινητοποιήσεων είναι μια ευκαιρία για την εργατική τάξη της Καταλονίας να ξεκόψει με τις αστικές ηγεσίες (ERC και JxCat), που μόνο ήττες μπορούν να προσφέρουν στους εργαζόμενους. Μέσα από την συμφιλιωτική και «δημοκρατική» τους γραμμή, οδηγούν σε μια ιστορική ήττα το κίνημα στην Καταλονία, κινητήρια δύναμη του οποίου μπορεί να είναι  το αίτημα της Αυτοδιάθεσης, όμως η βάση του χαρακτηρίζεται από μια βαθιά αντι-νεοφιλελεύθερη κοινωνική πλειοψηφία με όλο και πιο εμφανή εργατικά/ ταξικά χαρακτηριστικά και αιτήματα. Οι εργαζόμενοι και οι νεολαία πρέπει να μετατρέψουν τις CDR (Επιτροπές για την Υπεράσπιση της Δημοκρατίας) σε ζωντανά όργανα πάλης για την ουσιαστική ανατροπή των ταξικών συσχετισμών ενάντια στο Κεφάλαιο και τους υπηρέτες τους. Μέσα από τους εκλεγμένους και ανακλητούς αντιπροσώπους τους, να ακυρώσουν τα προδοτικά σχέδια της καταλανικής αστικής ηγεσίας και να παλέψουν για την ταξική ενότητα όλων των λαών και των εργαζομένων του Ισπανικού Κράτους, για τη διάλυση της αντιδραστικής Μοναρχίας και τον σεβασμό της Αυτοδιάθεσης των λαών, για το ξήλωμα του νεοφιλελεύθερου κανιβαλισμού, για να πληρώσουν την κρίση το κεφάλαιο και οι πλούσιοι.