Αντεπίθεση των Εργαζομένων: Δεν έχουν τέλος τα εργατικά δυστυχήματα-δολοφονίες

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ- ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

 –

Μόλις, μέσα σε τέσσερις μέρες σημειώθηκαν τρία νέα εργατικά «ατυχήματα» με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός συναδέλφου και τον πολύ βαρύ τραυματισμό άλλων δύο.

Συγκεκριμένα, στις 5/10, στο Ηράκλειο της Κρήτης, εργάτης σε εργοστάσιο ανακύκλωσης τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στα μάτια και στο πρόσωπο μετά από έκρηξη μπαταρίας κλαρκ.

Στις 7/10 και πάλι στο Ηράκλειο 27χρονος συνάδελφος διανομέας τραυματίστηκε βαριά μετά από σύγκρουση με ΙΧ. Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο ΠΑΓΝΗ, όπου ακόμα νοσηλεύεται.

Στις 8/10 στην Ηλιούπολη οδηγός φορτηγού, εργαζόμενος της εταιρίας «Καραμολέγκος», καταπλακώθηκε από το φορτηγό έξω από το σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» όπου είχε σταματήσει για να εκφορτώσει τα εμπορεύματα. Μετά τον απεγκλωβισμό του από την Πυροσβεστική τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και λίγο αργότερα στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Μέσα στο 2019, ο αριθμός των νεκρών εργαζομένων ανέρχεται ήδη στους 20, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματισμοί συναδέλφων εν ώρα εργασίας. Υπεύθυνοι για όλη αυτή τη βαρβαρότητα δεν είναι άλλοι από τους εργοδότες και την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία συνεχίζοντας το έργο του ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύει με κάθε τρόπο το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης της Εργασίας. Καθημερινά οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να ρισκάρουν τη ζωή τους για ένα ξεροκόμματο. Για τα αφεντικά, την κυβέρνηση και τα άκρως ταξικά δικαστήρια τους, οι εργατικές δολοφονίες δεν είναι τίποτε άλλο από μια στατιστική άνευ σημασίας. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να εφαρμοστεί το δόγμα «Νόμος είναι το δίκιο του Εργοδότη».

Απόδειξη αποτελεί η εξευτελιστική ετυμηγορία από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας  σχετικά με το εργατικό δυστύχημα του 46χρονου εργάτη στην εταιρεία ΛΑΡΚΟ όπου βρήκε τραγικό θάνατο το Μάιο του 2014 εν ώρα εργασίας. Το δικαστήριο αθώωσε  εργοδότες, διευθυντές και υπεύθυνους, με τη εξοργιστική δικαιολογία ότι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εργατικό ατύχημα και ανθρωποκτονία εξ αμελείας καθώς κανένας δεν του είπε ευθέως να σταθεί πάνω στο σιλό, το οποίο υποχώρησε(!)

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!  ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΤΕΣ-ΟΧΙ ΔΟΥΛΟΙ

Ήρθε η ώρα να απαντήσουμε στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Να προετοιμάσουμε την αντεπίθεση μας! Με την ενότητα και την αυτοοργάνωση μας να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στην βάρβαρη νεοφιλελεύθερη επίθεση κυβέρνησης- εργοδοτών. Με  μαχητικούς και  ανυποχώρητους αγώνες  να  υπερασπιστούμε, εμείς οι ίδιοι, τα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια, τη ζωή μας.

Η Αντεπίθεση των Εργαζομένων εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του νεκρού συναδέλφου.

 –

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ