Όχι στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στον Δήμο Ιωαννίνων. Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΝΙΚΗ ΣΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 –

Με «βρώμικα» σχέδια προχωράει η νέα Δημοτική Αρχή για να καθαρίσει τους δρόμους της πόλης. Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και το επιτελείο του, πλήρως εναρμονισμένοι με την «μνημονιακή πραγματικότητα» προσπαθούν να ξεπουλήσουν σε εργολάβους ότι έχει απομείνει από τις υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έχει ήδη δεσμευτεί σε Μητσοτάκη να πουλήσει γη και ύδωρ (πρόσφατα συνεδρίασαν μαζί άλλωστε), με την ιδιωτικοποίηση του τομέα καθαριότητας να είναι πρώτο στην ατζέντα. Με περισσό θράσος μάλιστα, η Δημοτική Αρχή δεν δίστασε να διεξάγει δημοτικό συμβούλιο στις 24 Σεπτεμβρίου, μέρα Απεργίας για τους εργαζόμενους, με θέμα την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων σε εργολάβους στις Δημοτικές Ενότητες Ανατολής και Περάματος(!) Το δημοτικό συμβούλιο που μπλοκαρίστηκε από τους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης. και αλληλέγγυους ήταν άλλη μια απόδειξη ότι η Δημοτική Αρχή νομίζει ότι μπορεί να παίζει με την τύχη των εργαζομένων. Με γελοιωδέστατα προσχήματα διάφορων, μεταξύ άλλων και του Δημάρχου όπως: «Δεν γνωρίζαμε ότι σήμερα έχει απεργία», προσπαθούσαν να κρυφτούν πίσω από απολίτικες μάσκες και νεοφιλελεύθερα «δημοκρατικά» τσιτάτα περί σεβασμού των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Κανένας σεβασμός δεν υπάρχει όταν κάτω από την μύτη των εργαζομένων, η Δημοτική Αρχή μηχανορραφεί ιδιωτικοποιήσεις. Καμιά πολιτική ανεξαρτησία και δημοκρατική ισότητα (αυτό δεν ήταν το προεκλογικό μόττο της παράταξης του κ. Ελισάφ;) δεν υπάρχει όταν η μόνη επιλογή είναι η βάρβαρη εφαρμογή αντεργατικών μέτρων και μνημονιακών πολιτικών. Το ξεπούλημα του τομέα καθαριότητας σημαίνει τη θυσία των εργαζομένων στο βωμό του κέρδους εργολαβικών εταιρειών με ότι αυτό συνεπάγεται: απολύσεις, περαιτέρω εντατικοποίηση και τσάκισμα των συμβάσεων εργασίας, απληρωσιά, δραματική αύξηση των εργατικών ατυχημάτων. Ταυτόχρονα, για όλους τους κατοίκους της πόλης σημαίνει αύξηση των δημοτικών τελών για να καλυφθούν οι κερδοσκοπικές ανάγκες του εργολάβου.

Αυτές οι αποφάσεις είναι πλήρως εναρμονισμένες με τη συνολικότερη επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ στα εργασιακά δικαιώματα. Η ούλτρα νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στο δρόμο που χάραξε ο Σύριζα, έχει στόχο να ρημάξει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων. Επί της ουσίας, νομιμοποιεί την απλήρωτη εργασία, καταργεί τις Σ.Σ.Ε., φακελώνει τα σωματεία και τσακίζει το δικαίωμα στην απεργία.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Για να ξεβρωμίσει επιτέλους ο τόπος πρέπει εμείς οι εργαζόμενοι να παλέψουμε ενάντια στη μνημονιακή σαπίλα που μας έχουν επιβάλλει. Με μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες να υπερασπιστούμε το δίκιο και την αξιοπρέπεια μας σε κάθε χώρο εργασίας. Να παλέψουμε για να υπερασπιστούμε και να επαναφέρουμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς, για να προστατέψουμε και να διευρύνουμε τα εργατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
  • ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
  • ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
  • ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΠΕΊΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ