Αντεπίθεση των Εκπαιδευτικών: Κάτω τα νέα αντεργατικά μέτρα! Όλοι στην Απεργία 24/9

Κάτω τα νέα αντεργατικά μέτρα!

Μόνο με την οργάνωση και τους αγώνες μας, μπορούμε να τα ανατρέψουμε!

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ 24 Σεπτεμβρίου

Αθήνα: Προσυγκέντρωση 10:30πμ Σταδίου & Πεσματζόγλου

Θεσσαλονίκη: 11πμ Άγαλμα Βενιζέλου (προσυγκέντρωση 10:30 Εγνατία με Αγ. Σοφίας)

Η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει στον δρόμο που άνοιξε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με μια νέα άγρια επίθεση σε βάρος των εργαζόμενων. Με το λεγόμενο «Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο» τα δίνουν όλα στους επιχειρηματίες. Οι Συλλογικές Συμβάσεις, τα Σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία, όλα είναι «αγκυλώσεις» κατά την κυβέρνηση, που βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη και επομένως πρέπει να ξεριζωθεί κάθε εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμα των εργαζομένων!

Καταρχάς το Πολυνομοσχέδιο προβλέπει πλήθος διευκολύνσεων για νέες επενδύσεις, πχ. ενάντια στους υπάρχοντες όρους δόμησης (που θα φέρει τεράστια επιπλέον καταστροφή του περιβάλλοντος), με την κατάργηση της υποχρέωσης λήψης έγκρισης λειτουργίας για ίδρυση νέας επιχείρησης, με ελέγχους μετά την πραγματοποίηση μιας επένδυσης και όχι εκ των προτέρων (!), με έλεγχο των επενδύσεων και από ιδιώτες και όχι μόνο από δημόσιους φορείς (δηλ. τράπεζες ή επιχειρηματίες θα δημιουργούν τις δικές τους εταιρείες πιστοποίησης για να ελέγχουν ακόμα και τις… δικές τους επενδύσεις!).

Ανάμεσα σε άλλα οι νέες διατάξεις προβλέπουν:

1) Αποδυνάμωση μέχρι κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ)

Με την άρση της υποχρεωτικότητας των ΣΣΕ (Κλαδικών, Ομοιοεπαγγελματικών, Επιχειρησιακών) για επιχειρήσεις με οικονομικά προβλήματα (και ποιες δεν έχουν ή δεν μπορούν εικονικά να εμφανίζουν). Οι εργαζόμενοι χάνουν έτσι την προστασία των συλλογικών συμβάσεων ως μέσω συλλογικής ρύθμισης αξιοπρεπών όρων εργασίας, για την σωτηρία των κερδών του επιχειρηματία! Για το ποιες θα είναι αυτές οι επιχειρήσεις που εξαιρούνται από την υποχρεωτική εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων θα αποφασίζει ο υπουργός εργασίας και το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας!

Στην ίδια κατεύθυνση της ουσιαστικής κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων και πάντα με αποφάσεις του υπουργού και του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας δεν θα επιβάλλεται η ευνοϊκότερη Συλλογική Σύμβαση όταν οι εργαζόμενοι καλύπτονται από περισσότερες Συλλογικές συμβάσεις, δεν θα επεκτείνονται στο σύνολο του κλάδου οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, ενώ δυσκολεύει έως και γίνεται αδύνατο να προσφεύγουν μονομερώς οι εργαζόμενοι στη διαιτησία (ΟΜΕΔ). Αποκλείεται έτσι, η όποια δυνατότητα υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης με σχετικά ευνοϊκούς όρους για τους εργαζόμενους.

Τα παραπάνω θα σημάνουν μια νέα πτώση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, που πολύ γρήγορα θα έρθει και στο δημόσιο είτε με τις περικοπές μισθών είτε μέσα από την ιδιωτικοποίηση σχολείων, νοσοκομείων και υπηρεσιών. Ειδικά για την εκπαίδευση είναι διακηρυγμένα τα σχέδια της κυβέρνησης της Ν.Δ. για αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων, την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και την εξωτερική αξιολόγηση. Η αξιολόγηση οδηγεί στην αυτονομία της σχολικής μονάδας και τη λειτουργία της σαν επιχείρηση με γονείς-πελάτες και διευθυντή μάνατζερ.

2) Καταργούν ουσιαστικά το δικαίωμα στην Απεργία! «Φακελώνουν» τα Συνδικάτα και μετατρέπουν τα Σωματεία και την συνδικαλιστική δράση σε… ηλεκτρονική διάδραση! Εκμεταλλεύονται την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο συνδικαλιστικό κίνημα, δίνοντας την χαριστική βολή στο δικαίωμα μας για Απεργία. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία σε όλες τις αποφάσεις και για τις συνεδριάσεις όλων των οργάνων ενός Σωματείου (Δ.Σ., Γ.Σ. κτλ) σε

συνδυασμό με την προϋπόθεση του 50%+1 που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ για την προκήρυξη απεργίας, βάζουν απροσπέλαστα εμπόδια στην απεργία, κάνουν την συνδικαλιστική δράση ατομική υπόθεση μέσω του καναπέ. Με το Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ΓΕ.ΜΗ.Ο.Ε.) θέλουν, κράτος και κυβέρνηση, να ελέγξουν πλήρως και ασφυκτικά το συνδικαλιστικό κίνημα, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ΣΕΒ, των εργοδοτών και των πολυεθνικών. Και εδώ, όπως και σε όλα τα παραπάνω, όλα τα κρίσιμα ζητήματα για την εφαρμογή των αντιδραστικών διατάξεων παραπέμπονται σε αποφάσεις του εκάστοτε υπουργού Εργασίας.

Η μόνη λύση στους αγώνες μας, να ανασυγκροτήσουμε τα Σωματεία μας!

Παρά τις αντίθετες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις και την παραπληροφόρηση που προωθούν, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ομάδας Νομοθετικής Επεξεργασίας της ΕΝ.ΥΠ.Ε.ΚΚ(Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους), οι απώλειες των μισθωτών και των ασφαλιστικών ταμείων από την εφαρμογή των μέτρων του πολυνομοσχεδίου είναι 1 δις ευρώ! 600 εκατ. ευρώ ετησίως οι απώλειες των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα και 450 εκατ. ευρώ ετησίως οι απώλειες για τα Ταμεία (ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ, ΕΟΠΥΥ) και τον ΟΑΕΔ!

Η άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο Συνδικαλιστικό Κίνημα με ευθύνη της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΜΕ ), με την εικόνα αναποτελεσματικότητας και διάλυσης, θα ενταθεί ακόμη περισσότερο αν αυτά τα μέτρα περάσουν, και ταυτόχρονα η κυβέρνηση θα διευκολυνθεί να εξαπολύσει νέες επιθέσεις!

Η μόνη λύση βρίσκεται στους δικούς μας αγώνες, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις.

Με ενότητα, αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη, με πίστη στις δυνάμεις μας, με την οργάνωσή μας στα Σωματεία μας, μπορούμε να σπάσουμε την ατομικοποίηση που θέλουν να μας επιβάλλει η κυβέρνηση, να βάλουμε ένα φρένο στις βάρβαρες επιθέσεις σε βάρος μας!

  •  Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην Απεργία, τα Σωματεία και τη Συλλογική Οργάνωση των εργαζομένων
  • Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις – Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, υποχρεωτικές για όλους
  •  Επαναφορά μισθών – συντάξεων – 13ου και 14ου μισθού στα προ μνημονίων επίπεδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Επιβολή πληρωμής των δεδουλευμένων
  •  Κανένας εργαζόμενος χωρίς ασφάλιση! Πλήρης ασφάλιση για όλους. Κάτω οι αντιασφαλιστικοί νόμοι
  • Υπεράσπιση και διεύρυνση των συνδικαλιστικών – δημοκρατικών δικαιωμάτων – ελευθεριών.
  •  Κατάργηση μνημονίων – Διαγραφή χρέους – Έξω από Ε.Ε./Ευρώ

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΤΗΛ. 2310265730, e-mail: [email protected]