48χρονος συνάδελφος νεκρός στον ΧΥΤΑ Σερρών

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ- ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ!

Το απόγευμα της Παρασκευής 19/7, 48χρονος εργαζόμενος στον ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου Σερρών, βρήκε τραγικό θάνατο όταν, κατά τη διάρκεια καθαρισμού μηχανήματος μεταφοράς απορριμμάτων, έπεσε από ύψος 5 μέτρων, μέσα σε κοντέινερ, όπου εγκλωβίστηκε. Η Πυροσβεστική μετέβη για τον απεγκλωβισμό του άτυχου συναδέλφου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όμως ήταν πλέον αργά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η έλλειψη μέτρων υγιεινής και προστασίας των εργαζομένων έχουν οδηγήσει σε λιποθυμίες, τραυματισμούς και θανάτους συναδέλφων. Με το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης της Εργασίας που εγκαθιδρύεται μέρα με την ημέρα μέσα στους χώρους δουλειάς, με τις πλάτες των μνημονιακών κυβερνήσεων και με τους εργοδότες πιστούς εφαρμοστές του, προτεραιότητα έχουν τα κέρδη και όχι η ανθρώπινη ζωή. Επιχειρούν να μας γυρίσουν 200 χρόνια πίσω: οι εργαζόμενοι μετατρέπονται σε σύγχρονους δουλοπάροικους, δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς ασφάλιση, χωρίς δικαιώματα, χωρίς να ξέρουν αν θα γυρίσουν ζωντανοί από τη δουλειά. Με τους μνημονιακούς, αντεργατικούς νόμους που πέρασαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και θέλει να επεκτείνει η κυβέρνηση της ΝΔ, με την υποβάθμιση των όποιων θεσμών προστατεύουν τους εργαζόμενους, με την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων, θέλουν να μας στερήσουν κάθε δικαίωμα να εργαζόμαστε και να ζούμε με αξιοπρέπεια.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΟΥΛΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε! Μόνο με τους αγώνες μας που θα βασίζονται στην αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση και την ενότητά, θα επιβάλλουμε τις ανάγκες μας και θα αρχίσουμε να στεκόμαστε ξανά στα πόδια μας. Να οργανωθούμε, να κινητοποιηθούμε, να διεκδικήσουμε για να μην τους αφήσουμε να καταστρέφουν άλλο τις ζωές μας.

Η Αντεπίθεση των Εργαζομένων εκφράζει τη βαθιά θλίψη και τα συλλυπητήριά της, στην οικογένεια του νεκρού συναδέλφου.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ