Ανακοίνωση της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων για τον θάνατο 36χρονου εργαζόμενου στη ΛΑΡΚΟ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑΞΕ,

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

  Ακόμη ένας εργαζόμενος βρήκε τραγικό θάνατο εν ώρα εργασίας, αυτή τη φορά στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα Φθιώτιδας. Την Πέμπτη 11/7, 36χρονος που ανήκε στο μόνιμο προσωπικό της εταιρείας και είχε την ειδικότητα του ηλεκτρονικού, χτυπήθηκε από γερανό μεταφοράς υλικού στο κεφάλι, χτύπημα που αποδείχτηκε μοιραίο για τη ζωή του.

    Το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στο χείλος της χρεοκοπίας, με τους εργαζόμενους να απαντούν με απεργίες και κινητοποιήσεις για την υπογραφή ΣΣΕ, την έγκαιρη καταβολή των μισθών και των επιδομάτων αδείας τους, την απομάκρυνση των εργολάβων από το εργοστάσιο και τη μόνιμη πρόσληψη του εργολαβικού προσωπικού από την εταιρία. Οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν νέα 48ωρη απεργία από τις 12/7, καταγγέλλοντας την εργατική δολοφονία του συναδέλφου τους και ζητώντας τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την υγεία και ασφάλεια τους στο χώρο δουλειάς.

    Τα όσα αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στη ΛΑΡΚΟ, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, σε μια αγορά εργασίας που βασίζεται στο Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης της Εργασίας, δεν θα σταματήσουν με την αλλαγή της κυβέρνησης. Ίσα ίσα η κατάσταση θα γίνει χειρότερη, επειδή η κρίση χειροτερεύει. Η ΝΔ θέλει να επεκτείνει και να εδραιώσει τους μνημονιακούς, αντεργατικούς νόμους του ΣΥΡΙΖΑ και θα προσπαθήσει να καταργήσει όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει στο όνομα των επενδύσεων και της ανάπτυξης. Όπλα της ο φόβος, η καταστολή και  η ποινικοποίηση των αγώνων.

    Εμείς, οι εργαζόμενοι έχουμε όπλα μας την ενότητα, την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωσή μας. Να τα χρησιμοποιήσουμε, να αντεπιτεθούμε για να μην θρηνήσουμε και άλλους συναδέλφους, για να ζήσουμε επιτέλους σαν άνθρωποι και όχι σαν δούλοι του 21ου αιώνα.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ