Εργάτες – Αγρότες κοινός αγώνας ενάντια στο νέο ασφαλιστικό. Συγκέντρωση-Διαδήλωση Παρασκευή 12/2, 17:30 Πλατεία Κλαυθμώνος

Εργάτες – Αγρότες κοινός αγώνας

Να μην περάσει το νέο ασφαλιστικό

Κάτω όλα τα Μνημόνια, Νέα και Παλιά

Συγκέντρωση – Διαδήλωση 

Παρασκευή 12 Φλεβάρη, 17:30 Πλατεία Καυθμώνος

Το Σαββατοκύριακο, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

  • Ενάντια στην εξόντωση των φτωχών και μεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, στην καταστροφή της πρωτογενούς παραγωγής
  • Ενάντια στα Μνημόνια, τους Νέους και Παλιούς Υπηρέτες τους, τις εξοντωτικές ντιρεκτίβες της Ε.Ε. και του ΔΝΤ
  • Έξω απ’ τα μπλόκα οι μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες, οι φανεροί και ύπουλοι υποστηρικτές των Μνημονίων και του «ΝΑΙ» στο Δημοψήφισμα
  • Όχι στην παγίδα των «διαλόγων», της διαίρεσης των μπλόκων. Να σπάσουμε κάθε προσπάθεια καταστολής απ’ τα ΜΑΤ και την Κυβέρνηση.
  • Κοινό Μέτωπο με τους Εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στις πόλεις και τα χωριά. Συντονισμός–Κλιμάκωση των Μπλόκων, Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας: για να διώξουμε όλους τους Μνημονιακούς, Νέους και Παλιούς.

Όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν βάλει στόχο την πλήρη εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκή Ένωσης, με στόχο τον αφανισμό των μεσαίων και φτωχών αγροτών, υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων που θέλουν να ελέγχουν την παραγωγή και τη γη. Το ξεπούλημα της Aγροτικής Τράπεζας, τα χαράτσια, η μείωση των επιδοτήσεων, η αύξηση της φορολογίας, ο ΕΝΦΙΑ κ.λπ., που εφάρμοσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έχουν φέρει την πλειοψηφία των αγροτών στα όρια της εξαθλίωσης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, αφού εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, με το 3ο Μνημόνιο έρχεται να αποτελειώσει τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να ξεκληρίσει τους μεσαίους και φτωχούς αγρότες.

Οι αγρότες, μαζί με την απόσυρση του αντι–ασφαλιστικού, πρέπει να διεκδικήσουν:

  • Καμία αύξηση στις εισφορές στον ΟΓΑ. Άμεση ανάκληση της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης – Μείωση στα 60έτη οι αγρότες, στα 55 έτη οι αγρότισσες. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία–Πρόνοια. Σφράγισμα όλων των βιβλιαρίων υγείας του ΟΓΑ, χωρίς προϋποθέσεις και αποκλεισμούς.
  • Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Ατομικό αφορολόγητο εισόδημα 000ευρώ, προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση των μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τους φτωχούς αγρότες.
  • Όχι κατασχέσεις σπιτιών ή χωραφιών από «κόκκινα» δάνεια». Διαγραφή τόκων και κούρεμα κεφαλαίου των χρεών για φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους και ψαράδες.
  • Πραγματική προστασία της παραγωγής και του εισοδήματος: α) Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της ΚΑΠ και της Ε.Ε. Να μην περικοπούν οι επιδοτήσεις–ενισχύσεις. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος στους μικρούς και μεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια. β) Άμεση εξόφληση των χρωστούμενων (αποζημιώσεις, επιστροφές φόρων, απώλειες απ’ το εμπάργκο της Ε.Ε. στη Ρωσία κ.λπ.). Κρατική εγγύηση των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς, βιομήχανους και της παροχής από τις τράπεζες άτοκων καλλιεργητικών δανείων. γ) Κατώτατες εγγυημένες τιμές, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής. Ίδρυση κρατικών συνεταιρισμών, κάτω από κοινωνικό έλεγχο, για τη διάθεση φτηνών προϊόντων για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχάνων. Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής(άρδευση, αντιπλημμυρικά κ.λπ.). Όχι στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των νερών (οδηγία 60/2000 της Ε.Ε.).
  • Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία. Όχι στην ποινικοποίηση των αγροτικών και κοινωνικών αγώνων.

ΜΠΛΟΚΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Η πετυχημένη απεργία και τα συλλαλητήρια της 4ης Φλεβάρη πρέπει να είναι μόνο η αρχή. Πρέπει να μεγαλώσουμε, να σκληρύνουμε και να ενώσουμε το μέτωπο των εργατικών αγώνων, των αγροτικών μπλόκων, στην προοπτική συντονισμού και κλιμάκωσης, για Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, για έναν γενικό πανεργατικό και παλλαϊκό ξεσηκωμό.

Οι αγώνες μας δεν πρέπει να σκοντάψουν:

  • Στους «καλοθελητές» που πάντα κοιτάνε να διαιρέσουν και να αποδυναμώσουν τις κινητοποιήσεις μας. Το αγροτικό κίνημα πρέπει να ενωθεί με τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Να αποβάλλει τους μεγαλοαγρότες και σύγχρονους τσιφλικάδες. Όσους ξεσπαθώνουν «ενάντια στα κόμματα», για να καναλιζάρουν και να καπηλευτούν τις κινητοποιήσεις προς όφελός τους. Όσους θα θα μας πουν να περιμένουμε, πάλι, κάποια λύση–θαύμα στις κάλπες.
  • Στο φόβητρο των δανειστών, της Ε.Ε., του Ευρώ. Για άλλη μια φορά, θα μας πουν ότι πάνω απ’ όλα η «σταθερότητα», το «εθνικό συμφέρον», η «παραμονή της χώρας στο Ευρώ και την Ε.Ε.» –δηλαδή να αποδεχτούμε το χαμό μας! Εμείς πρέπει να πάμε με το 62% του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, που αψήφησε τους εκβιασμούς και τις απειλές!

Μαζί με το αντι–ασφαλιστικό νομοσχέδιο, πρέπει να ρίξουμε την άθλια κυβέρνηση του οσφυοκάμπτη Τσίπρα, που γίνεται «βασιλικότερος του βασιλέως» υπέρ των μνημονίων και των δανειστών. Πρέπει ακόμα να σπάσουμε τη συντονισμένη επιχείρηση των ΜΜΕ, των «Μένουμε Ευρώπη», των υποστηρικτών του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα (μαζί και της άθλιας ηγεσίας της ΓΣΕΕ). Όλοι αυτοί θέλουν απαρέγκλιτη εφαρμογή των πιο βάρβαρων μνημονίων, εξόντωση και σφαγή των μισθωτών, ανέργων, φτωχών και μεσαίων στρωμάτων. Όλοι αυτοί δεν είναι εναντίον των μνημονίων, ούτε εναντίον των δανειστών της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, αλλά επιδιώκουν να επανέλθουν στην εξουσία οι «δικοί τους», οι παλιοί μνημονιακοί ή κάποια μαύρη κυβέρνηση μνημονιακής «συνεργασίας».

Το ρεφορμιστικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, για λύση με διάλογο με τους «εταίρους» στην Ε.Ε., παραμονή στο ζουρλομανδύα του Ευρώ, δίχως αγώνες και ριζοσπαστικά, αντικαπιταλιστικά μέτρα, όχι μόνο απέτυχε, αλλά μας πρόδωσε, οδηγώντας στο 3ο Μνημόνιο Τέρας. Τα Μνημόνια έχουν επανέλθει δριμύτερα. Μέσα από ένα νέο κύμα αγώνων, εργαζόμενοι, φτωχά λαϊκά στρώματα, φτωχοί και μεσαίοι αγρότες, άνεργοι και νέοι, πρέπει να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις, πραγματικά δημοκρατικές και ριζικές. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Ε.Ε. ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ, ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Δεν θέλουμε μνημόνια ούτε με τον Τσίπρα, ούτε με τον Μητσοτάκη, ούτε με κανένα άλλο ρετάλι και υπηρέτη των δανειστών. Κάτω όλοι οι παλιοί και νέοι μνημονιακοί, κάθε κυβέρνησή τους.

Δεν υπάρχουν «λύσεις» με ημίμετρα. Πρέπει να συγκρουστούμε με όλους όσους μας έφεραν σ’ αυτή την κατάσταση: τους παλιούς και νέους μνημονιακούς και το πολιτικό σύστημά τους – την Ε.Ε. και το Ευρώ – το κεφάλαιο και τους πλούσιους. Μόνο έτσι μπορούμε να διασφαλίσουμε στην πράξη, όχι στα λόγια, μια άλλη λειτουργία της οικονομίας, των τραπεζών, της βιομηχανίας, υπέρ της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, των ανθρώπων του μόχθου, των ανέργων, των νέων – και μαζί, να σώσουμε την πρωτογενή παραγωγή απ’ τον μαρασμό και αφανισμό. Πρέπει με τους αγώνες μας να επιβάλλουμε τη δική μας δύναμη και δίκιο: μια επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων, με σύμμαχο γύρω της τα φτωχά λαϊκά στρώματα στις πόλεις και τα χωριά. Μόνο αυτή μπορεί να εγγυηθεί την υπεράσπισή των μεσαίων και φτωχών αγροτών, από την εξόντωση που επιβάλλει το μεγάλο κεφάλαιο και η Ε.Ε. Για ν’ ανοίξουμε τον δρόμο για τη μόνη πραγματική εναλλακτική λύση, τον Σοσιαλισμό.