Νεκρός 65χρονος(!) οικοδόμος στο Αίγιο – Να σταματήσουμε τώρα αυτή την ανελέητη επίθεση

Μνημόνια: οι φονιάδες των εργαζομένων

Να σταματήσουμε τώρα αυτήν την ανελέητη επίθεση

Τραγικό θάνατο βρήκε, την περασμένη Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, ένας 65χρονος (!) οικοδόμος από το Αίγιο, κατά τη διάρκεια εργασιών σε κτίριο όταν έπεσε από τη σκαλωσιά ύψους 5 μέτρων. Αναγκαζόταν να δουλεύει όπου έβρισκε δουλειά καθώς δεν έπαιρνε σύνταξη.

Πόσα θύματα ακόμα θα θρηνήσει η εργατική τάξη;

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν επιβάλει ένα καθεστώς σύγχρονης δουλείας στις πλάτες των εργαζομένων, των νέων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Μεροκάματα της πείνας, ανασφάλιστη εργασία, ωράρια λάστιχο, εξωφρενικά όρια συνταξιοδότησης, δυσβάσταχτη φορολογία. Hλεκτρονικοί πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, τσάκισμα των δικαιωμάτων μας που κατακτήθηκαν με αιματηρούς αγώνες, όπως η κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τους τσαρλατάνους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μόνο μερικά παραδείγματα της ζοφερής κατάστασης που βιώνουμε.

Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας πριν χαθούν κι άλλοι συνάδελφοί μας. Ε.Ε. – Καπιταλιστές – Παλιοί και νέοι μνημονιακοί μας έχουν κηρύξει έναν ανελέητο ταξικό πόλεμο. Πρέπει να εξεγερθούμε ενάντια σε αυτή τη λαίλαπα με αλληλεγγύη, οργάνωση και μαχητικούς αποφασιστικούς αγώνες για να απαλλαγούμε μια και καλή από τους μνημονιακούς κανίβαλους και το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που τους παράγει. H Aντεπίθεση των Εργαζομένων εκφράζει τα συλλυπητήρια της για τον χαμό του συναδέλφου μας.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων