ΣΣΠ: Το λοκ-άουτ στη Νομική δεν θα περάσει

ΤΟ ΛΟΚ-ΑΟΥΤ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 –
Για την Τετάρτη 14/12 ήταν προγραμματισμένη η εκδήλωση ‘’15 χρόνια αιχμάλωτος-7 χρόνια όμηρος’’ που αφορούσε τις επαναλαμβανόμενες απορρίψεις στις αιτήσεις του αγωνιστή πολιτικού κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα, για την χορήγηση των τακτικών του αδειών. Από χθες η διοίκηση των Φυλακών Κορυδαλλού τον ενημέρωσε ότι έλαβε εμπιστευτικό έγγραφο από τη Νομική Σχολή του πανεπιστήμιου της Αθήνας, η οποία ζητά να του απαγορευτεί να παρέμβει στην εκδήλωση. Σήμερα από το πρωί η σχολή ήταν κλειδωμένη υπό το καθεστώς του λοκ-αουτ με διμοιρίες των ΜΑΤ να την έχουν περικυκλώσει και να απαγορεύουν την πρόσβαση. Παρόλα αυτά αγωνιστές/στριες κατάφεραν να σπάσουν στην πράξη τον αποκλεισμό και να μπουν στο κτήριο με τις διμοιρίες να βρίσκονται σε κάθε παρακείμενο δρόμο.
Οι λόγοι για τους οποίους ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν παίρνει άδειες και φιμώνεται με τέτοια λύσσα είναι προφανείς. Έχει αναλάβει από την πρώτη δίκη την πολιτική ευθύνη για την οργάνωση “17 Νοέμβρη” και παραμένει αμετανόητος στις κομμουνιστικές του ιδέες μέχρι σήμερα αρνούμενος να αποκηρύξει την δράση του και να υπογράψει μία σύγχρονη δήλωση μετανοίας όπως με μανία του ζητούν για να του χορηγήσουν άδεια.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την ίδια στιγμή που με μανία απαγορεύει αυτή την εκδήλωση δεν φαίνεται να την ενοχλεί να φωτογραφίζονται βουλευτές της με τους ναζι-δολοφόνους της Χρυσής Αυγής ή παρέχοντας τους βήμα εδώ και μήνες μέσω του «πλουραλισμού και της αντικειμενικότητας» της ΕΡΤ. Δεν μας εκπλήσσει όμως. Η μνημονιακή αυτή συγκυβέρνηση έχει διαλέξει από την πρώτη μέρα στρατόπεδο αλλά και ποιους υπερασπίζεται. Αυτή την περίοδο επιχειρεί να έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές και φέρνει το νέο νόμο για τα εργασιακά θάβοντας ακόμα περισσότερο το μέλλον των εργαζόμενων και της νεολαίας.
– ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
– ΚΑΤΩ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
– ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ