Να σταματήσουμε τα εγκλήματα του Ισραήλ ενάντια στους Παλαιστίνιους

Σε 9, μέσα σε μια εβδομάδα, ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί –ανάμεσά τους 3 έφηβοι– και σε πολλές εκατοντάδες οι τραυματίες Παλαιστίνιοι, θύματα της νέας έντασης που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση Νετανιάχου απαντώντας με πυρά στις πέτρες των διαμαρτυρόμενων νεαρών Παλαιστινίων και στις μαζικές ειρηνικές διαδηλώσεις που οργανώνονται καθημερινά στα κατεχόμενα αλλά και στην Ιερουσαλήμ.

Αφορμή της νέας απίστευτης βίας στάθηκε η προσπάθεια της ισραηλινής κυβέρνησης να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα στο καθεστώς που επικρατεί στην πλατεία του Τεμένους του Αλ Ακσά – τόπου ιερού για τους Παλαιστίνιους, που όμως διεκδικούν και οι Εβραίοι (η επίσκεψη του τότε ισραηλινού πρωθυπουργού, Αριέλ Σαρόν, πυροδότησε τη 2η Ιντιφάντα, το 2000).

Στις πέτρες και τις μολότοφ των δύο νεαρών Παλαιστινίων, που θέλησαν να υπερασπιστούν το ιερό τους τέμενος, το Ισραήλ απάντησε με απαγόρευση στην είσοδο των Παλαιστινίων σε αυτό, με καταιγισμό πυρών σε κάθε εστία διαμαρτυρίας, ρίψη πυραύλων στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, την κατεδάφιση δύο παλαιστινιακών σπιτιών πολυμελών οικογενειών (που μέλη τους είχαν κατηγορηθεί ότι αντιστάθηκαν στις δυνάμεις κατοχής), το σφράγισμα ενός ακόμα σπιτιού για τους ίδιους λόγους, την ανάπτυξη χιλιάδων επιπλέον αστυνομικών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ με δικαιοδοσία να εισβάλουν στις αραβικές συνοικίες, την τοποθέτηση κυκλωμάτων παρακολούθησης στους δρόμους και δημιουργία νέων δρόμων γύρω από τους (παράνομους κατά το διεθνές δίκαιο) εβραϊκούς εποικισμούς. Παράλληλα, με συνοπτικές διαδικασίες συνελήφθησαν 5 μέλη της Χαμάς για τη δολοφονία δύο Ισραηλινών μερικές μέρες πριν, την στιγμή που οι δράστες του φονικού εμπρησμού στο σπίτι της οικογένειας των Παλαιστινίων στο χωριό Ντούμα παραμένουν δύο μήνες τώρα ασύλληπτοι.

Στις άναρθρες, γεμάτες μισαλλοδοξία, υπεροψία και αλαζονεία κραυγές του Νετανιάχου και των ομοϊδεατών του ότι «κανείς δεν θα έχει ασυλία πουθενά» και ότι «θα σπάσει και αυτό το κύμα τρόμου», ακριβώς όπως «έσπασε» και τα προηγούμενα, ο παλαιστινιακός λαός απαντά με την υπερηφάνεια, το πείσμα και την αξιοπρέπεια που μάχεται χρόνια τώρα, με ό,τι μέσο διαθέτει, απέναντι στην υπεροπλία και τα υπερσύγχρονα πολεμικά μέσα του Ισραήλ και των Αμερικάνων συμμάχων του.

Σ’ αυτό τον αγώνα στεκόμαστε δίπλα στον παλαιστινιακό λαό και καταδικάζουμε, για άλλη μια φορά, τη βάρβαρη, απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης του Ισραήλ, των ΗΠΑ και των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων τόσο στην Παλαιστίνη όσο και την ευρύτερη περιοχή. Οι σχεδιασμοί και οι επιλογές που έχουν κάνει για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους έχουν μετατρέψει ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και την Αφρική σε πεδίο πολεμικών συρράξεων, ξεκληρίσματος και ξεριζωμού ολόκληρων λαών, εστία παγκόσμιας αποσταθεροποίησης και δημιουργίας φονταμενταλιστικών εκτρωμάτων όπως το ISIS.

Μοναδική ελπίδα των Παλαιστινίων, Σύρων, Κούρδων, όλων των λαών της περιοχής, όλων των λαών της ανθρωπότητας είναι η αλληλεγγύη μεταξύ μας και η αντίστασή μας σε αυτά τα σχέδια και τις πολιτικές και σε όσους τις υπηρετούν. Όπως η κυβέρνηση Τσίπρα, που δεν διστάζει να συναινεί σε κάθε λογής επεμβάσεις και να συνάπτει συμφωνίες με αιμοσταγή καθεστώτα όπως του Ισραήλ και της Αιγύπτου.

11/10/2015

OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ