500.000 διαδηλωτές, απεργοί, νεολαία και λαϊκά στρώματα ξεχύθηκαν στις 5 Μάη σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Ένα ογκώδες ποτάμι οργής, δυσαρέσκειας και αηδίας απέναντι στην κυβέρνηση των δοσίλογων του ΠΑΣΟΚ και στην κυβέρνηση κατοχής του ΔΝΤ και της ΕΕ. Χιλιάδες μικρά και μεγάλα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα συμμετείχαν στην απεργία και διαδήλωση. Η αγριότητα της αστυνομίας που έκανε μαζική ρίψη δακρυγόνων, ασφυξιογόνων, ακόμη και πλαστικών σφαιρών, δεν μπόρεσε να κάμψει τη μαχητικότητα και την αποφασιστικότητα των διαδηλωτών.

Η καθολική έκρηξη των εργαζομένων, της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων έχει επιφέρει ένα καίριο πλήγμα στην κυβέρνηση, που ήδη έχει αρχίσει να τρεκλίζει. Αυτό το χτύπημα πρέπει να το φτάσουμε μέχρι τέλους, να συντρίψουμε αυτή τη μισητή κυβέρνηση – και γι’ αυτό χρειάζεται με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, με καλύτερη οργάνωση, να συμμετέχουμε στις απεργίες, καταλήψεις και διαδηλώσεις μέχρι την πτώση της.

Η έκρηξη έχει τρομοκρατήσει και τους ευρωπαίους ιμπεριαλιστές. Τα χρηματιστήριά τους έπεσαν, τα πρόσωπά τους χλόμιασαν. Το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα βρίσκεται σε τόσο πανάθλια κατάσταση, που αρκεί ακόμη και μία φήμη ότι μπορεί να μην πάρει πίσω μερικά εκατομμύρια ευρώ από τον χρεοκοπημένο ελληνικό καπιταλισμό, για να το οδηγήσει στα όρια της κατάρρευσης. Τώρα, οι ευρωπαίοι και αμερικάνοι ιμπεριαλιστές δεν φοβούνται πια μόνο για την οικονομική κατάρρευση της ΕΕ και του παγκόσμιου καπιταλισμού, αλλά μήπως ο ορμητικός και ηρωικός αγώνας των ελλήνων εργαζομένων, της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων ολοκληρωθεί με τη συντριβή της κυβέρνησης και αποτελέσει υπόδειγμα αγώνα και νίκης για τους εργαζόμενους παντού στην Ευρώπη και τον κόσμο – ειδικά τώρα που θέλουν να επιβάλουν παντού τα βάρβαρα μέτρα τους.

Η κυβέρνηση, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ, οι έλληνες επιχειρηματίες, το σκυλολόι των παρατρεχάμενών τους αλλά και οι ευρωπαίοι και αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, η ΕΕ και το ΔΝΤ, δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν εύκολα τα σχέδιά τους. Κανέναν δεν πρέπει να ξεγελάσουν τα κροκοδείλια δάκρυά τους για τα θύματα της τράπεζας Μαρφίν. Αυτοί είναι οι πραγματικοί δολοφόνοι. Εξάλλου, ο χρεοκοπημένος ελληνικός καπιταλισμός με τα αλλεπάλληλα κύματα απολύσεων, κλεισίματα επιχειρήσεων και εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων, κινδυνεύει να μας θάψει κάτω από τα ερείπιά του.

Η απεργία και οι μαχητικές διαδηλώσεις στις 5 Μάη δείχνουν καθαρά και στον πλέον δύσπιστο, ότι εμείς οι εργαζόμενοι, οι νέοι και τα λαϊκά στρώματα έχουμε την αποφασιστικότητα, τη θέληση και τη δύναμη ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ. Όμως, δεν φτάνει να ρίξουμε αυτή την άθλια κυβέρνηση, δεν αρκεί να συντρίψουμε τα βάρβαρα μέτρα του ΔΝΤ και της ΕΕ – πρέπει να ξεφύγουμε από τη θηλιά της χρεοκοπημένης καπιταλιστικής οικονομίας και του σάπιου αστικού καθεστώτος.

Πρέπει λοιπόν να επιλέξουμε:

Ή θα αφήσουμε να εκδηλώνεται με ολοένα και μεγαλύτερη ορμή η κρίση και η χρεοκοπία του ελληνικού καπιταλισμού και να μας επιβάλλονται ολοένα και πιο βάρβαρα μέτρα, που θα μας οδηγούν στην εξαθλίωση, στην αποκτήνωση, στην πολιτιστική και στην ηθική σήψη…

Ή θα πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας:

  • Ενισχύοντας την ενότητα του κινήματός μας και οργανώνοντάς το καλύτερα και πιο αποτελεσματικά: α) Δημιουργώντας νέα συνδικάτα στους χώρους εργασίας όπου δεν υπάρχουν. β) Παίρνοντας τα υπάρχοντα συνδικάτα στα χέρια μας με γενικές συνελεύσεις, με τη δημιουργία επιτροπών αγώνα και απεργιακών επιτροπών για την περιφρούρηση των απεργιών. γ) Με τη δημιουργία επιτροπών αγώνα στις συνοικίες και οπουδήποτε ενάντια στα βάρβαρα μέτρα.
  • Προχωρώντας σε απεργίες, αποκλεισμούς επιχειρήσεων, διαδηλώσεις, καταλήψεις σχολείων και σχολών, ακόμη και σε Γενική Πολιτική Απεργία, μέχρι να πέσει αυτή η κυβέρνηση και να φύγουν ΔΝΤ και ΕΕ.
  • Οικοδομώντας μέσα στους αγώνες μια επαναστατική δύναμη, που θα βοηθήσει στην αποτελεσματική οργάνωση των αγώνων, στη συγκέντρωσή τους στην αντιπαράθεση με το σύστημα.

      ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ