“Αυτοκτονία” εργαζόμενου στα Praktiker: Κάτω τα σύγχρονα αφεντικά-δολοφόνοι!

Κάτω η χούντα της συγκυβέρνησης, των Μνημονίων, της Τρόικας!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ,

ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ

Αποτροπιασμό και φρίκη προκάλεσε η αυτοκτονία-δολοφονία εργαζόμενου στην Praktiker Hellas. Ο 49χρονος Σ.Β., υπάλληλος του πολυκαταστήματος Praktiker στο Αιγάλεω, εξαναγκάστηκε να υπογράψει την παραίτησή του, ώστε να μη φανεί ως απόλυση. Δύο μέρες μετά, βρέθηκε απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του. H αναγκαστική «παραίτηση»  (ουσιαστικά απόλυση) ήταν ο τρόπος να τιμωρηθεί ο εργαζόμενος για μια ανοιχτή συσκευασία που βρέθηκε στο χώρο ευθύνης του! Η ομάδα σεκιούριτι τον οδήγησε στο γραφείο της διεύθυνσης, αφήνοντας την υπόνοια ότι μπορεί και να έκλεψε. Ο Σ.Β. ένιωσε ότι θίγεται η αξιοπρέπειά του, έπειτα από 12 χρόνια εργασίας, στη διάρκεια των οποίων δεν είχε δώσει καμία αφορμή να τον κατηγορήσουν. H χυδαιότητα και η ωμότητα της διοίκησης δεν έχει προηγούμενο, καθώς απέφυγε να καλύψει τα έξοδα της κηδείας του, ζητώντας από το σωματείο να υποβάλει αίτημα(!) – και τελικά η κηδεία πραγματοποιήθηκε με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τους συναδέλφους του.

Την εικόνα του σύγχρονου κάτεργου, συμπληρώνουν οι καταγγελίες των εργαζομένων για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας στην Praktiker Hellas. Οι απολύσεις αποτελούν συχνό φαινόμενο και πραγματοποιούνται με το παραμικρό (π.χ. γιατί κάποιος εργαζόμενος μίλησε κατά τη διάρκεια της βάρδιας, κάποιος άλλος δεν ήξερε με «λεπτομέρειες» όλες τις προσφορές κ.λπ.), οι εργαζόμενοι τελούν υπό συνεχές καθεστώς φόβου και πιέσεων για να «βγαίνει η δουλειά». Σαν να μην έφταναν αυτά, η διοίκηση πρόσφατα προχώρησε σε μειώσεις μισθών 7% μέσα από ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Η ηθική και πολιτική αυτουργία της δολοφονίας του συναδέλφου μας, ανήκει εξ’ ολοκληρού στη διοίκηση της εταιρείας αλλά και στην άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ, στη χούντα των Μνημονίων, της Τρόικας. Δεν πρόκειται απλά για μια αυτοκτονία, αλλά για ένα οργανωμένο έγκλημα που πραγματοποιείται σε βάρος συνολικά της εργατικής τάξης της χώρας, ένα «επεισόδιο» στον ταξικό πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, στις λυσσαλέες επιθέσεις που έχει εξαπολύσει η χουντική συγκυβέρνηση, με σκοπό να ικανοποιήσει τις ορέξεις των Τροϊκανών, των τραπεζιτών και των καπιταλιστών. Για να εκφοβίσει, να ταπεινώσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρωματα, τη νεολαία. Με τα απανωτά Μνημόνια–ταφόπλακες για τα εργατικά δικαιώματα. Με τη συντριβή των κοινωνικών υπηρεσιών (υγεία κ.α.) και του βιοτικού επιπέδου, την εξάπλωση της ανεργίας, φτώχειας και εξαθλίωσης. Με την κατάργηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών από ένα τερατώδες Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

Οι χώροι δουλειάς γίνονται κάτεργα, όπου νόμος είναι «το δίκιο του αφεντικού», δηλαδή η πλήρης ασυδοσία και αυθαιρεσία πάνω στον εργάτη. Εκατομμύρια δουλεύουν απλήρωτοι για μήνες, καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις και κάθε προστασία των εργαζομένων, οι εργασιακές σχέσεις γίνονται σαν του κολίγου. Η λίστα όσων θυσιάζονται καθημερινά στο βωμό του κέρδους συμπληρώνεται από τις χιλιάδες αυτοκτονίες συνανθρώπων μας, τους θανάτους απ’ τα μαγκάλια, τους εκατοντάδες ανασφάλιστους που πεθαίνουν στο δρόμο, τις δολοφονίες των μεταναστών αδερφών μας (Φαρμακονήσι, Μανωλάδα κ.α.).

Γίνεται ολοένα πιο ξεκάθαρο, Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ. Μ’ έναν τρόπο μπορούμε να ξεφορτωθούμε αυτήν την άθλια συμμορία. Με ένα ταξικό μέτωπο όλης της εργατικής τάξης και μαζί των θυμάτων των μνημονιακών πολιτικων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας, που θα επιβάλει στον δρόμο, με σύγκρουση παντού, ενάντια στη συγκυβέρνηση, τις ανάγκες των εργαζομένων. Χτίζοντας την ενότητα, την οργάνωση, την αντίστασή μας σε κάθε χώρο δουλειάς, για να μην είναι κανένας μόνος του, στο έλεος των αφεντικών-αρπακτικών. Έτσι θα τιμήσουμε τον δολοφονημένο συνάδελφό μας, έτσι θα κερδίσουμε την αξιοπρέπεια του καθένα μας χωριστά και της τάξης μας συνολικά.

Να τιμωρηθούν οι ηθικοί αυτουργοί για την αυτοκτονία / δολοφονία του συναδέλφου μας.

Κάτω η συγκυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ

Κατάργηση των Μνημονίων και όλων των αντεργατικών μέτρων

Απαγόρευση των απολύσεων. Κατάργηση κάθε ελαστικής εργασίας.

ANTEΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ