Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος εργάτης του θεάτρου και του σινεμά, Ηλίας Λογοθέτης

Στα 85 του χρόνια, έφυγε από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης, με μια μακρά πορεία στο θέατρο, το σινεμά και την τηλεόραση.
Γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1939 και μεγάλωσε στη Λευκάδα. Δεν σκεφτόταν να ακολουθήσει την υποκριτική, καθώς ελκυόταν περισσότερο από την όπερα. Σπούδασε και πήρε πτυχίο από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Παντείου. Με το θέατρο ήρθε σε επαφή μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, απ’ όπου αποφοίτησε το 1967 και πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1970 στο έργο «Βαβυλωνία».
Έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Έχει συνεργαστεί με τους θιάσους Γιάννη Φέρτη-Ξένιας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή-Κώστα Ρηγόπουλου, Νίκο Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Άγγελου Αντωνόπουλου-Μιράντας Κουνελάκη, με το «Αμφιθέατρο» του Σπύρου Ευαγγελάτου κ.ά.
Το 2000 δέχτηκε τα θετικά σχόλια του Χάρολντ Πίντερ για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «Νεκρή Ζώνη». Άλλη παράσταση που ξεχώριζε ο ίδιος από την καριέρα του ήταν «Το τέλος του παιχνιδιού» του Μπέκετ.
Συμμετείχε σε πολλά θεατρικά έργα στην τηλεόραση στο γνωστό «Θέατρο της Δευτέρας» (ΕΡΤ1). Είχε λάβει μέρος, επίσης, σε μουσικές παραστάσεις, όπως το αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ. Για δώδεκα χρόνια ανέβασε στο θέατρο το έργο του Γεώργιου Βιζυηνού «Το αμάρτημα της μητρός μου», όπου έπαιζε μαζί με τη Μαρία Ζαχαρή, τη σύντροφο της ζωής του.
Στον κινηματογράφο θα συμμετάσχει σε σημαντικές ταινίες με έντονο πολιτικό στοιχείο όπως: «ο Θανάσης στην χώρα της σφαλιάρας» του Νίνου Κατσουρίδη και «Θανάση σφίξε και άλλο το ζωνάρι» του Θοδωρή Μαραγκού με τον Θανάση Βέγγο,  στις ταινίες του Θοδωρή Αγγελόπουλου «Τοπίο στην Ομίχλη» και « Μετέωρα βήμα του πελαργού» και στα «Παιδιά της Χελιδόνας» του Κώστα Βρεττάκου που είναι ελεύθερη προσέγγιση του ομώνυμου βιβλίο του Διονύση Χαριτόπουλου.
  1. «Πρέπει η Τέχνη και η Επιστήμη να συμφιλιωθούν, να μη διεκδικεί η καθεμία τα πρωτεία, πρέπει να έρθουν κοντά. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αν υπήρχε περίπτωση μέσω της Τέχνης η ανθρωπότητα να είχε βελτιωθεί, τότε θα είχε βελτιωθεί. Άλλωστε και το αίτημα του Μαρξ δεν ήταν να βελτιώσουμε τον κόσμο αλλά να τον αλλάξουμε. Αυτό παραμένει το μεγάλο αίτημα, να αλλάξουμε τον κόσμο για το καλό του ανθρώπου, κι όχι να του δώσουμε μερικά παραπάνω ψιχία», είχε πει σε συνέντευξή του το 2017.
Πάντα σεμνός και ταπεινός υποστήριζε τα δικαιώματα των φτωχών και λαϊκών στρωμάτων. Η Ο.Κ.Δ.Ε. εκφράζει ειλικρινά τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια και στους φίλους του.