Ψήφισμα ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ογκολογικής των παίδων Αγία Σοφία

Οι Διοικήσεις των Σωματείων μας καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την κυβερνητική απόφαση να εισαγάγει για ψήφιση στην Βουλή νομοσχέδιο που οδηγεί σε ιδιωτικοποίηση το ογκολογικό κέντρο παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα»

Πρόκειται για την συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής με την οποία ήδη έχουν παραδοθεί σημαντικές υπηρεσίες στον τομέα της υγείας σε κερδοσκοπικά ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Είναι αναπόσπαστο μέρος των αντιδραστικών επιλογών που οδηγεί στην επιτάχυνση της εισόδου επιχειρηματιών στην δημόσια υγεία και της ακραίας εμπορευματοποίησης.

Με το νομοσχέδιο αποσπώνται σημαντικές υπηρεσίες και ιδιωτικοποιούνται, αφού η αναφερόμενη κλινική μετατρέπεται πλέον σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου.

Είναι ανεπίτρεπτο να ιδιωτικοποιείται μια κορυφαία μονάδα που έχει σχέση με την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου στην χώρα μας.

Η νομοθετική αυτή ρύθμιση ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση και άλλων αντίστοιχων εξειδικευμένων υπηρεσιών των νοσοκομείων.

Ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους στην δημόσια υγεία και απαιτούμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα.

Οι Διοικήσεις

Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης ΕΦΚΑ

Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης ΤΑΝΠΥ

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΝΑΤ και Κατωτέρων Πληρωμάτων