ΠΕΝΕΝ: Κάτω τα χέρια από το νερό. Είναι και θα μείνει δημόσιο – κοινωνικό αγαθό!

Η κυβέρνηση εν μέσω ενός παλλαϊκού ξεσηκωμού για το έγκλημα των Τεμπών φέρνει στην Βουλή σχέδιο – νόμου υπό τον τίτλο «Μετονομασία Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Αρχή Αποβλήτων – Ενέργειας και Υδάτων…»

Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο οι κρατικές αρμοδιότητες ρύθμισης και ελέγχου όλων των φορέων παροχής των δημοσίων υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης της χώρας αφαιρούνται από τα αρμόδια Υπουργεία και ανατίθενται στην Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας  (ΡΑΕ).

Το νέο αυτό αντιδραστικό – αντιλαϊκό νομοσχέδιο ανατρέπει το υφιστάμενο σύστημα λειτουργίας των φορέων αυτών και ενέχει σοβαρότατους κινδύνους για την συνέχιση παροχής των υπηρεσιών τους.

Το τερατούργημα  αυτό αποτελεί συνέχεια του αντισυνταγματικού νόμου (4964/2022) που με τα άρθρα 114 – 115 ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ οι δυο μεγαλύτεροι πάροχοι υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης δεν υπάγονται πλέον στον έλεγχο του δημοσίου!

Η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο με την υπαγωγή των φορέων υδροδότησης στη ΡΑΕ επιδιώκουν την παράδοση ως πακέτο όλων των αρμοδιοτήτων στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας που κατά το σύνταγμα ανήκουν αποκλειστικά στο κράτος!

Απαιτούμε να αποσυρθεί το τερατώδες αυτό νομοσχέδιο όπου οδηγεί de facto στην ιδιωτικοποίηση του νερού και έτσι το μετατρέπει σε εμπόρευμα και το παραδίδει σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ