Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρπάζει το σπίτι της συνταξιούχου Ι. Κολοβού

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 21/11/2022, δικαστικός επιμελητής συνοδευόμενος από αστυνομικές δυνάμεις, εισέβαλλαν με τη βία στο σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού στη Ζωγράφου, για να προχωρήσει τη διαδικασία του πλειστηριασμού για ένα χρέος…15.000 ευρώ. Χωρίς έλεος, σπάσανε με ηλεκτρικό πριόνι την πόρτα του σπιτιού, χτύπησαν τη γυναίκα που αντιστεκόταν και πέταξαν αυτήν και το γιο της (που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού) στο δρόμο. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που οι εισπρακτικές εταιρείες – αρπακτικά προσπαθούν να της πάρουν το σπίτι, αφού αντίστοιχες προσπάθειες γίνονται από το καλοκαίρι, αλλά πάντα βρίσκουν απέναντί τους ένα κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας και προχώρησε σε διώξεις αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, χτυπάει κάθε δημοκρατικό δικαίωμα και ελευθερία των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της χώρας μαστίζονται από την φτώχεια, την ακρίβεια και την απειλή της επισιτιστικής κρίσης, η τρισάθλια κυβέρνηση ΝΔ με τα ΜΑΤ επιβάλλει πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών, διακοπές παροχής ρεύματος και ένα ανήλεο ανθρωποκυνηγητό σε όσους αντιστέκονται σε αυτή τη βαρβαρότητα. Φέτος το καλοκαίρι, το δικαστήριο εξέδωσε καταδικαστική απόφαση για τους αγωνιστές Η.Σ. και Ζ.Κ. για  τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας και κατά των πλειστηριασμών.

Ενώ χαρίζουν εκατομμύρια σε τράπεζες και εργοδότες με μηδενικές φορολογίες και παχυλές κρατικές ενισχύσεις, πετάνε στο δρόμο συνταξιούχους, εργάτες και φτωχούς. Ενώ «ταΐζουν» ξανά και ξανά τις χρεοκοπημένες τράπεζες ζεστό χρήμα μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων και των διαγραφών χρεών τους, δεν διστάζουν να φορτώνουν στους εργαζόμενους ακόμα μεγαλύτερα χρέη και οικονομικά βάρη. Τα «προεκλογικά» κουπόνια της ντροπής με αποκορύφωμα το καλάθι του νοικοκυριού, δεν ξεγελούν κανένα. Δεν κρύβεται το μίσος τους απέναντι μας, απέναντι στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Πρέπει με όλες μας τις δυνάμεις να παλέψουμε ενάντια στους πλειστηριασμούς και το πέταγμα οικογενειών στον δρόμο. Σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς να δημιουργήσουμε εστίες αντίστασης και αγώνα! Να επιβάλλουμε στην πράξη τις ανάγκες και την αξιοπρέπειά μας. Να διεκδικήσουμε μια ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλους!

  • Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί. – Προστασία της λαϊκής κατοικίας.
  • Να διαγραφούν άμεσα τα λαϊκά χρέη.
  • Λεφτά για τις ανάγκες μας – όχι για μηχανισμούς καταστολής, τράπεζες, πολεμικούς εξοπλισμούς
  • Έξω από Ε.Ε. και Ευρώ. Διαγραφή του χρέους. Εθνικοποίηση των τραπεζών υπό εργατικό έλεγχο.