ΣΣΠ: Όργιο καταστολής από την ΕΛΑΣ στην πορεία του Πολυτεχνείου στην Πάτρα

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές Άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών-διώξεων

Στις 17 Νοέμβρη δεκάδες χιλιάδες νέοι και εργαζόμενοι πανελλαδικά πλημύρισαν τους δρόμους για να τιμήσουν το πολυτεχνείο και να διαδηλώσουν ενάντια στον πόλεμο, την φτώχεια, την ακρίβεια και τις αντεργατικές επιθέσεις της επικίνδυνης κυβέρνησης Μητσοτάκη. Για ακόμα μία φορά οι δυνάμεις καταστολής έκαναν αισθητή την παρουσία τους προχωρώντας σε αναίτιες επιθέσεις και προκλήσεις απέναντι στους διαδηλωτές. Στην Πάτρα πριν τελειώσει η πορεία προσεγγίζοντας τον ιστορικό χώρο του «Παραρτήματος», η αστυνομία προχώρησε σε ένα βάρβαρο κρεσέντο καταστολής διαλύοντας αναίτια μεγάλο κομμάτι της διαδήλωσης. Αρχικά ξεκίνησαν να πετούν χημικά και κρότου λάμψης και στην συνέχεια επιτέθηκαν με μανία και λύσσα σε οποιονδήποτε βρισκόταν στο σημείο (μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι και παιδιά) χτυπώντας τους και προσάγοντας στο σωρό. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 8 προσαγωγές εκ των οποίων οι 4 μετατράπηκαν σε συλλήψεις κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ 1 από αυτές κρατιέται στη ΓΑΔ Αχαΐας.

Το συγκεκριμένο γεγονός δεν είναι μεμονωμένο. Είναι αποτέλεσμα του σιδηρόφρακτου Κράτους Έκτακτης Ανάγκης που στήνει η ΝΔ ενάντια σε όποιον αντιδράει απέναντι στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές και διεκδικεί καλύτερες συνθήκες ζωής. Αγωνιστές, εργαζόμενοι και νέοι διώκονται, συλλαμβάνονται, φορτώνονται με βαριές κατηγορίες και πρόστιμα με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο. Στόχος τους είναι να τσακίσουν και να τρομοκρατήσουν το εργατικό κίνημα και τις δομές του. Να τρομοκρατήσουν την νεολαία και να συγκρατήσουν την οργή που σιγοβράζει σε όλη την κοινωνία. Παρόμοια γεγονότα εξελίχθηκαν και στις 17 Νοέμβρη του 2020 όπου με πρόσχημα «την προστασία από την πανδημία» χτυπήθηκαν άγρια συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ εκατοντάδες αγωνιστές κατηγορήθηκαν με ανυπόστατες κατηγορίες και πρόστιμα. Αποκορύφωμα ήταν οι συλλήψεις 25 φοιτητών στα Ιωάννινα μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό τους από τις ορδές των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ. Αλλά και αργότερα που παρά την σημαντική υποχώρηση μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της Νέας Σμύρνης συνέχισαν σε μικρότερη κλίματα την καταστολή και τις επιθέσεις μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, Χρυσαυγίτες δολοφόνοι, παιδοβιαστές, ναρκέμποροι, δουλέμποροι και κάθε είδους «ημέτερος» αφήνονται ελεύθεροι με μόνο κριτήριο την δήλωση πίστης στο μνημονιακό καθεστώς.

Η κλίκα Μητσοτάκη θέλει να δώσει ξεκάθαρο μήνυμα για το τι μας περιμένει τον χειμώνα. Με την ακρίβεια να καλπάζει, σε όλα τα τρόφιμα, το ρεύμα κλπ., και οι μισθοί να παραμένουν χαμηλοί η φτωχοποίηση της κοινωνίας όλο και γιγαντώνεται. Ενώ ταυτόχρονα οι μεγαλοεπιχειρηματίες πλουτίζουν πάνω στις πλάτες μας, ταΐζοντας τους με κρατικό χρήμα (φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις κλπ.). Ότι περισσέψει από το κρατικό χρήμα το δίνουν για εξοπλισμούς και αστυνομία κόβοντας από τις κοινωνικές δαπάνες, για αυτό και ξεπουλούν σε ιδιώτες αρπακτικά την δημόσια περιουσία, την υγεία και την παιδεία. Όποιος αντιδράει θα καταστέλλεται και θα καταδικάζεται από τους μηχανισμούς καταστολής και την ταξική δικαιοσύνη.

Η αυτοθυσία των αγωνιστών του Πολυτεχνείου για πολιτικές ελευθερίες και καλύτερες συνθήκες ζωής μας δείχνουν τον δρόμο για τους μελλοντικούς αγώνες. Οι διαδηλωτές δεν τρομοκρατήθηκαν από τα δακρυγόνα προχωρώντας σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες έξω από τη ΓΑΔ Αχαΐας μετά την πορεία. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε με μαχητικότερες δράσεις με καταλήψεις – συγκρούσεις- διαδηλώσεις. Ενώνοντας τους αγώνες μας με αυτούς των υπόλοιπων λαών (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία κ.ά) ενάντια σε ακρίβεια, φτώχεια, νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις. Με αγώνες διαρκείας, όχι «συμβολικές» κινητοποιήσεις και ανούσιες θριαμβολογίες. Οργανώνοντας τη μαζική αυτοάμυνα απέναντι στη δολοφονική καταστολή. Ενώνοντας όλες τις αντιστάσεις στον στόχο να διώξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, να μην επιτρέψουμε να σταθεροποιηθεί κανένας επίδοξος διάδοχος.

  • ΆΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ. ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ & ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ Ε-ΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ & ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.
  • ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ