Αλληλεγγύη στον συνδικαλιστή Διονύση Χρηστόπουλο (16/9, Ευελπίδων)

Ο σύντροφος Διονύσης Χρηστόπουλος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη Φιλαρμονική του Δήμου Αθήνας και πρώην εκπρόσωπος των εργαζομένων στον ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθήνας) βρίσκεται αντιμέτωπος με μήνυση που άσκησε ο διευθυντικός μηχανισμός της ΔΑΚΕ στον ΟΠΑΝΔΑ.
Ο Δ. Χρηστόπουλος δημοσιοποίησε καταγγελίες για παρατυπίες στις εκλογές ανάδειξης εκπροσώπου εργαζομένων στο ΔΣ του ΟΠΑΝΔΑ τον Μάρτιο του 2017. Σε αυτές τις εκλογές, ο ίδιος ήταν υποψήφιος, με το αποτέλεσμα να διαμορφώνεται σε βάρος του, εξαιτίας της αλλοίωσης, με μόνο μία ψήφο διαφορά. Είναι χαρακτηριστικό των μεθόδων της αστικοποιημένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας ότι (με απόφαση που επέβαλλε κατά πλειοψηφία στην εφορευτική επιτροπή) αρνήθηκε ακόμα και την απλή επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων, ώστε να διευθετηθεί ομαλά το ζήτημα.
Αυτή είναι άλλωστε η στάση πολλών κομματιών αυτής της γραφειοκρατίας, όταν επιχειρούν να σπάσουν την αντίσταση των εργαζομένων και των σωματείων στην εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη (π.χ. προσπάθεια επιβολής «ηλεκτρονικά εκλεγμένων» στα εκπαιδευτικά σωματεία), χωρίς να διστάζουν να καταφεύγουν ακόμα και σε τραμπουκισμούς.
Ο μηνυτής, στέλεχος της ΔΑΚΕ, είναι διευθυντής Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του ΟΠΑΝΔΑ και έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού, με την παράταξη που στήριξε η ΝΔ. Μάρτυρες στη μήνυσή του είναι ο Διευθυντής Διοικητικού του ΟΠΑΝΔΑ και 2 ακόμα μέλη της ΔΑΚΕ. 

Πρόκειται για μια χτυπητή περίπτωση συνδικαλιστικής και πολιτικής δίωξης. Ειδικά η κατηγορία της «συκοφαντικής δυσφήμισης» χρησιμοποιείται κατά κόρον, φυσικά και από τους εργοδότες: βάζουν κάτω απ’ αυτή την ταμπέλα κάθε καταγγελία, που αναδεικνύει την καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων, επιχειρώντας έτσι να επιβάλλουν σιωπή νεκροταφείου σε αγωνιστικά σωματεία και συνδικαλιστές.

Η δίωξη του Δ. Χρηστόπουλου, οι απειλές κάθε καταδικαστική απόφαση να χρησιμοποιηθεί (με την επίκληση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα) για την οικονομική εξόντωσή του και τρομοκράτηση των εργαζομένων του Δήμου Αθήνας ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. 

Στηρίζουμε την συγκέντρωση αλληλεγγύης, Παρασκευή 16/9, Δικαστήρια της Ευελπίδων, 9.00 π.μ. (κτήριο 8, αίθουσα 2).

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργαζομένων

Υπερασπίζουμε μαχητικά την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την εργατική δημοκρατία μέσα στα συνδικάτα

Κάτω η χούντα της αγοράς, το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς
 
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ