ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ & ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Όλοι στις Διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα – Κυριακή 18/9

ΑΘΗΝΑ: 17:30 | Κερατσίνι, Μνημείο Π. Φύσσα – Πορεία προς το Μπλόκο της Κοκκινιάς 

Πριν από 9 χρόνια, στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, τα τάγματα εφόδου της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής δολοφόνησαν προσχεδιασμένα τον καλλιτέχνη, εργάτη και αντιφασίστα Παύλο Φύσσα, υπό την ανοχή της αστυνομίας. Ο Παύλος είχε στοχοποιηθεί και δολοφονήθηκε από τη φασιστική συμμορία, γιατί  αγωνιζόταν με τη μουσική του,που είχε έντονο πολιτικό περιεχόμενο, και αγωνιζόταν ενάντια στον φασισμό. Η ΧΑ εκείνο το διάστημα είχε έντονη εγκληματική δράση, δολοφονώντας μετανάστες (Σ. Λουκμάν), ξυλοκοπώντας εργάτες, συνδικαλιστές και αγωνιστές, υπηρετώντας πιστά τα αφεντικά της. Ήταν γέννημα θρέμμα των μνημονιακών τεράτων που «ξέβρασε» η οικονομική και πολιτική κρίση του ελληνικού καπιταλισμού.  Η ΧΑ αποτέλεσε για τα μνημονιακά κόμματα ένα συμπληρωματικό εργαλείο (ορισμένοι την έλεγαν «τελευταία ευκαιρία της δημοκρατίας»), από την μία προβαλλόταν σαν αντισυστημικό – αντιμνημονιακό κόμμα και από την άλλη προετοιμαζόταν για την επίθεση απέναντι στο εργατικό κίνημα, ως εφεδρεία και ενίσχυση των κρατικών μηχανισμών καταστολής.

Η δολοφονία του Παύλου πυροδότησε μια κοινωνική έκρηξη με μαζικές πορείες – διαδηλώσεις που αιτούνταν την απόδοση δικαιοσύνης, τη διάλυση της ΧΑ και να μπει τέρμα στο εθνικιστικό – ρατσιστικό παραλήρημα της. Το αντιφασιστικό κίνημα κατάφερε να επιβάλει σημαντικές ήττες στη ΧΑ, καθώς χρόνο με τον χρόνο πλήθαιναν οι αντιδράσεις και η μαζικότητα των πορειών, με αποκορύφωμα τον Οκτώβρη 2020 με τη μεγαλειώδη συγκέντρωση των 50.000 διαδηλωτών έξω από το Εφετείο στην Αθήνα, όποτε και καταδικάστηκε η φασιστική συμμορία από τα αστικά δικαστήρια -υπό την πίεση του κινήματος. Η λαομίσητη κυβέρνηση του Μητσοτάκη δεν δίστασε βέβαια τότε, κατά το άκουσμα της απόφασης, να χρησιμοποιήσει ΜΑΤ και αύρες για να διαλύσει άμεσα τη συγκέντρωση.Έτσι, μετά από πολλά εμπόδια στη δίκη (με ευθύνη και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ), η αξιοθρήνητη στάση των χρυσαυγιτών και η κοινωνική απομόνωσή τους, έχουν οδηγήσει πλέον τη ΧΑ σε διάλυση.

Όμως ο φασιστικός κίνδυνος παραμένει! Ο φασισμός είναι γέννημα θρέμμα της κρίσης και σαπίλας του καπιταλιστικού συστήματος,του ιμπεριαλιστικού πολέμου, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, της ίδιας της αστικής πολιτικής και της αστικής «δημοκρατίας των πλουσίων». Σήμερα, το «έργο» της ΧΑ και του φασισμού έχει αναλάβει η λαομίσητη κυβέρνηση της ΝΔ (μαζί με τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα), αλλά και τα ΜΜΕξαπάτησης.

Ο μνημονιακός φασισμός θρέφει τον χρυσαυγιτικό : Με τις αποφυλακίσεις στελεχών της ΧΑ!Με τις ιδιωτικοποιήσεις κάθε δημόσιου αγαθού (Παιδεία, Υγεία, Συγκοινωνίες, ΔΕΗ κ.α.), τους μισθούς πείνας και τα «επιδόματα ελεημοσύνης για τους πιο ευάλωτους»! Με τις δολοφονίες καθημερινά δεκάδων προσφύγων και μεταναστών, μέχρι και 4χρονων παιδιών! Με την μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη βάση του ΝΑΤΟ, την ενεργό συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία στην πλευρά των μακελάρηδων ΗΠΑ-ΕΕ–φασιστικού καθεστώτος Ζελένσκι, δίνοντας βήμα στη Βουλή μέχρι και στους νεοναζί των ταγμάτων Αζόφ!  Με την έξαρση του εθνικισμού, του πολεμοκάπηλου τυχοδιωκτισμού και των εξοπλισμών, στο πλαίσιο του επικίνδυνου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού!

Κυρίως όμως με την οικοδόμηση  ενός μαύρου Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, που θα ζήλευαν μέχρι και φασίστες και χουντικοί: προσπάθειες επιβολήςτης Πανεπιστημιακής Αστυνομίας (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ) και εγκαθίδρυση ΜΑΤ – αυρών – κλουβών σε Πανεπιστήμια (ΑΠΘ), χουντικού τύπου απαγορεύσεις διαδηλώσεων (π.χ. Πολυτεχνείο 2020) και κυκλοφορίας, ποινικοποίηση του συνδικαλισμού, σκάνδαλο παρακολουθήσεων… Όσο μεγαλώνει η κρίση και η κοινωνική και πολιτική απομόνωση της κυβέρνησης, τόσο περισσότερο ο Μητσοτάκης και η αριστοκρατική κλίκα του, σαν άλλοι Βοναπάρτες, θα επιδιώκουν να επιβάλλουν όλο και περισσότερη αστυνομοκρατία σε σχολές, γειτονιές, χώρους δουλειάς! Αυτό το υπό διαμόρφωση αστυνο
μικό κράτος, αυτή η χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα είναι ο κύριος εχθρός για το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα σήμερα!

Στον δρόμο να σπάσουμε την κρατική τρομοκρατία

Το φοιτητικό κίνημα και η νεολαία οφείλουμε να ξεσηκωθούμε! Μέσα από κοινωνικές συμμαχίες και κοινούς αγώνες με μαθητές – εργαζόμενους – φτωχούς, να υπερασπιστούμε μαχητικά τα δημοκρατικά δικαιώματα και να οργανώσουμε τη μαζική αυτοάμυνα του κινήματος. Πρέπει να αντεπιτεθούμε στον σημερινό φασισμό του πολέμου, της πείνας και των μνημονίων, με έναν αγώνα διαρκείας με μαχητικά μέσα πάλης, διαδηλώσεις, απεργίες και καταλήψεις. Φτάνοντας σε μια κοινωνική έκρηξη, που θα ξεσηκώσει όλη τα καταπιεζόμενα κοινωνικά στρώματα και θα επιφέρει την άμεση ανατροπή της έκπτωτης κυβέρνησης του Μητσοτάκη!

  • Κάτω η κυβέρνηση του Μητσοτάκη και το μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης
  • Όχι «χάδια» και αποφυλακίσεις στους χρυσαυγίτες δολοφόνους
  • Να αφοπλιστεί η αστυνομία – Διάλυση των φασιστοσυμμοριών ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ
  • Ενάντια σε Ακρίβεια και Φτώχεια – Λεφτά για κοινωνικές ανάγκες, υγεία, παιδεία, μισθούς, συντάξεις – Όχι για εξοπλισμούς, καταστολή, κεφάλαιο – Δημόσια Ενέργεια για όλους
  • Ενάντια στον Πόλεμο και τον εθνικισμό, τις αντιδραστικές αστικές τάξεις σε Ελλάδα – Τουρκία. Όχι στους Εξοπλισμούς. Καμία συμμετοχή στους πολέμους ΗΠΑ-ΕΕ. Έξω Βάσεις-ΝΑΤΟ