Πλειστηριασμοί: Καμία δίωξη-καταδίκη αγωνιστών

Καμία δίωξη-καταδίκη αγωνιστών!

Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί ΤΩΡΑ – Κάτω τα χέρια από την πρώτη κατοικία

Μετά από σχεδόν 6 χρόνια στοχοποίησης αγωνιστών από το κράτος με διώξεις για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας και κατά των πλειστηριασμών, στις 15/6/22 το δικαστήριο εξέδωσε καταδικαστική απόφαση για τους αγωνιστές Η.Σ. και Ζ.Κ. Το δικαστήριο τους επέβαλε 10 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή (αρχικά 8 μήνες για «παρακώλυση» και 4 μήνες για «παράνομη βία»). Τα ίδια μνημονιακά αρπακτικά που πετάνε εργαζόμενους, ανέργους και φτωχούς στον δρόμο και που εξαπολύουν την κρατική καταστολή πάνω τους για να διαλύσουν κάθε αγώνα και αντίστασή τους είναι τα ίδια αρπακτικά που τους κατηγορούν και τους καταδικάζουν για βία! Οι αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών Η.Σ. και Ζ.Κ. έχουν κι άλλες διώξεις που εκκρεμούν για τη δράση τους κατά των πλειστηριασμών, καθώς επίσης δεν είναι και οι μόνοι.

Αυτό το πογκρόμ πολιτικών διώξεων κατά αγωνιστών και μελών της αριστεράς είναι μια γενική κατεύθυνση των μνημονιακών, της ΕΕ και των δανειστών για την καταστολή του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και την πλήρη υποταγή της ελληνικής κοινωνίας στα μνημόνια και την αποπληρωμή του χρέους. Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας και προχώρησε σε διώξεις αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, χτυπάει κάθε δημοκρατικό δικαίωμα και ελευθερία των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Καμία σημασία δεν έχει γι’ αυτούς ότι πετάνε στον δρόμο ολόκληρες οικογένειες με παιδιά και γονείς ανέργους! Άλλωστε, η ελληνική ελίτ δεν μπορεί να επιτρέψει καμία διεκδίκηση δικαιωμάτων, ελευθεριών και αμφισβήτηση των μνημονιακών επιταγών από την εργατική τάξη. Όσο η ακρίβεια έχει ξεκοκκαλίσει τα λαϊκά και εργατικά εισοδήματα, όσο ο κίνδυνος της εξάπλωσης του πολέμου και στην περιοχή μας γίνεται ένα όλο και πιο πιθανό σενάριο, τόσο οι νεοφιλελεύθεροι δεν μπορούν να δείξουν την παραμικρή ανοχή στους αγώνες μας. Έτσι, φορτώνουν διώξεις και καταδίκες σε κάθε αγωνιστή που παλεύει και προδιαγράφουν πως θα αντιμετωπίζεται όποιος αμφισβητεί την εκάστοτε νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση.

Ο ελληνικός καπιταλισμός βρίσκεται για μια ακόμα φορά σε ακήρυχτη χρεοκοπία. Το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση αποβλέπει στην καθυπόταξη της ελληνικής εργατικής τάξης στον «ιερό» νόμο του Κεφαλαίου: «Απαγορεύεται το απαγορεύεται για το Κεφάλαιο». Συνεπώς, «ταΐζουν» ξανά και ξανά τις χρεοκοπημένες τράπεζες ζεστό χρήμα μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων και των διαγραφών χρεών τους, ενώ ταυτόχρονα φορτώνουν στους εργαζόμενους ακόμα μεγαλύτερα χρέη. Μέσω των πλειστηριασμών, αλλά και ξεπουλώντας σε τοκογλύφους-μαφίες, οι τράπεζες επιχειρούν να «ξεφορτωθούν» μέρος από τα «κόκκινα» δάνεια, τα οποία ξεπερνάνε πλέον τα 100 δισ.

Να  αθωωθούν άμεσα οι αγωνιστές! Να σταματήσουν οι διώξεις και να αποσυρθούν οι κατηγορίες σε κάθε αγωνιστή. Εργάτες, άνεργοι, φτωχοί, νεολαία να μην σκύψουμε το κεφάλι. Η ενότητά μας στους αγώνες είναι η μόνη λύση στην ταξική επίθεση προς τα δικαιώματά μας. Να υπερασπίσουμε τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές μας ελευθερίες. Με λυσσασμένους αγώνες να στείλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ και κάθε νεοφιλελεύθερο στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

 

  • Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί. – Προστασία της λαϊκής κατοικίας.
  • Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες και να σταματήσουν οι διώξεις/δίκες των αγωνιστών.
  • Να διαγραφούν άμεσα τα λαϊκά χρέη.
  • Έξω από Ε.Ε. και Ευρώ. Διαγραφή του χρέους. Εθνικοποίηση των τραπεζών υπό εργατικό έλεγχο.